2013. október 3., csütörtök
GESZTENYÉS - CSOKIS KRÉMES (GLUTÉN , LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Tápanyagérték 100 gr - ban:
kcal: 177,37
feh: 5,05
ch: 16,06
zsír: 9,92
Hozzávalók:
Piskóta:
4 db tojás
6 gr cukrozatlan kakaópor
50 gr kókuszliszt
60 gr szezámmagliszt
110 gr hajdina liszt
2 dl tej - laktózmentes vagy kókusztej
2 dl víz
ízlés szerint édesítő (én süssina édesítő tablettát használtam most)
Krém:
500 gr cukrozatlan gesztenye massza
ízlés szerint édesítő
2 dl tej laktózmentes vagy kókusztej
2 dl víz
2 dl cukrozatlan habtejszín - laktózmentes
1 cs csokoládés pudingpor - gluténmentes aldis
Tetejére :
4 dl cukrozatlan habtejszín - laktózmentes
5 gr utifűmaghéj
ízlés szerint édesítő
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk, majd a fehérjét habosra kikeverjük, majd fokozatosan hozzá adunk mindent, és alaposan kikeverjük.
Előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük. (tűpróba!)
a pudingot megfőzzük, majd hozzá adjuk morzsolva a gesztenyemasszát, majd a tejszínt és alaposan kikeverjük.
Rátesszük a krémet a meghűlt piskóta lapra, majd ha meghűlt a puding, akkor a tejszínt kemény habbá verjük, hozzá adjuk az utifűmaghéjat és az édesítőt és alaposan kikeverjük.
Majd az egészet betesszük egy éjszakára a hűtőbe. (a legjobb a csatos oldalú forma)
Másnap levesszük a forma oldalát és már tálalható is.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése