2013. október 6., vasárnap

LEKVÁROS-CSOKIS KEKSZ (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)


Tápanyagérték 100 gr-ban:
kcal: 307,87
feh: 9.89
ch: 13,93
zsír: 22,85

Hozzávalók: (15 db hoz)
Tészta:
7 dkg DW gluténmentes lisztkeverék
5 dkg lenmagliszt
5 dkg kókuszliszt
8 dkg vaj laktózmentes
0,7 dl tej laktózmentes vagy kókusztej
0,5 cs sütőpor
süssina édesítő (8 db kis tabletta porrá törve)

1 tojásfehérje a kenéshez

Eperlekvár

Teteje:
40 gr csokoládé - glutén és cukormentes
1 ek cukrozatlan kakaópor
25 gr kókuszolaj

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan össze gyúrjuk, majd betesszük a hűtőbe 1-2 órára.
Majd kivéve újra átgyúrjuk, majd kinyújtjuk és kiszaggatjuk.
Sütőpapíros tepsire tesszük, majd megkenjük őket tojásfehérjével.
Előmelegített sütőben  kb. 10-15 perc alatt megsütjük.
Ha meghűlt, akkor megkenjük lekvárral, ráteszünk egy korongot, majd az előzőleg megolvasztott csokis-kakaós-kókuszolajos masszával megkenjük a tetejét.
Megvárjuk míg rádermed,majd fogyasztható.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése