2013. október 8., kedd
ÓRIÁS EPRES PÁRNA
Hozzávalók:
1 kg liszt
5 dkg élsztő
5 dl tej
10 dkg vaj
10 dkg cukor
só
2 db tojás
Töltelék:
1 doboz eper konzerv
1 cs vaníliás pudingpor
3 ek cukor
0.5 dl tej
epres nesquik por
Tojásfehérje a kenéshez
Elkészítés:
A lisztet egy tálba tesszük, majd az élesztőt felfuttatjuk a tejben, majd az összes többi hozzávalóval együtt alaposan kidolgozzuk.
Letakarjuk és hagyjuk pihenni 1 órát.
Majd újra átdolgozzuk, majd két részre osztjuk.
Hagyjuk így is kis ideig, amíg a tölteléket elkészítjük.
A konzervet egy kis lábasba tesszük, hozzá adjuk a cukrot, majd elkezdjük forralni, közben a pudingot kikeverjük a tejjel, majd forrásnál hozzá adjuk.
Hagyjuk hogy besűrűsödjön.
Majd a tésztát kinyújtjuk, a széleinél bevagdossuk.
A közepe részt megszórjuk az epres porral. majd megtöltjük az eperdarabos pudinggal, majd behajtjuk az alsó és felső részét, majd ráhajtjuk az oldalait.
Megkenjük tojás fehérjével és előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük, míg szép aranybarna nem lesz.
Hagyjuk kihűlni, majd szépen felszeleteljük.
Jó étvágyat!
Nagyon szeretem !
VálaszTörlés