2013. október 23., szerda

NARANCSOS - CSOKIS - TÚRÓS SZELET (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)



Tápanyagérték 100 gr – ban:
kcal:151,35
feh: 9,33
ch: 7,32
zsír: 8,16

Hozzávalók:
Piskóta:
3 db tojás
1 dl tej laktózmentes vagy  kókusztej
4 dl víz
8 gr kakaópor
ízlés serint édesítő
100 gr hajdinaliszt
100 gr lenmagliszt
1 t. narancsos csokoládé -  cukor és gluténmentes

Krém:
0.5 kg túró – laktózmentes
2 dl tejszín – laktózmentes
citromlé
ízlés szerint édesítő
10 gr utifűmaghéj

Elkészítés:
A csokoládét a tejjel felolvasztjuk, majd az összes többi hozzávalóval együtt alaposan kikeverjük.
Majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. (tűpróba).
A krém hozzávalóit kikeverjük, utoljára adjuk hozzá az utifűmaghéjat, majd rátesszük a piskótára és betesszük a hűtőbe 3-4 órára.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése