2013. december 7., szombat

TÚRÓ RUDI EXTRA TORTA (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)


Hozzávalók:
Piskóta:
3 db nagy tojás
édesítő
1 cs sütőpor
2 ek glutén és laktózmentes lisztkeverék
2 ek lenmagliszt
2 ek kakaópor
0,5 dl víz

Krém:
0,5 kg laktózmentes túró
2,5 dl laktózmentes tejszín
5 gr utifűmaghéj
édesítő
vanília aroma
cukrozatlan kakaópor

eperlekvár - cukormentes

házi csoki (100 gr kókuszolaj vagy zsír, 2 ek kakaópor, édesítő, 4 ek tejszín)

Elkészítés:
A piskóta hozzávalóit alaposan kikeverjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
A tejszínt habosra keverjük, majd hozzá adjuk a túrót, édesítőt majd az utifűmaghéjat.
Alaposan kikeverjük.
Az egy harmad részét kivesszük, majd bele keverjük a kakaóport, a másik részbe pedig a vaníliaaromát.
Ha kihűlt a piskóta, akkor kettévágjuk.
Az alsó réteget vissza tesszük a formába, jön rá egy réteg vaníliás túrókrém, majd lekvár, kakaós túrókrém, eperlekvár, majd a maradék vaníliás túrókrém, majd rátesszük a piskóta tetejét.
A házi csokit megcsináljuk (a kókuszzsírt felolvasztjuk, majd bele tesszük a kakaóport , édesítőt és tejszínt, a tűzön kikeverjük.), és evvel leöntjük.
Betesszük a hűtőbe, hagyjuk összeállni, lehűlni 5-6 órát, majd fogyasztható.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése