http://www.youtube.com/watch?v=S-WIhUys3uU
Hozzávalók:
4 db tojásfehérje
2 ek gl mentes süteményliszt
2 ek kókuszliszt
1 cs sütőpor
édesítő
Krém:
2 dl tej – laktózmentes vagy kókusz
2 dl víz
édesítő
4 db tojássárgája
2 ek gm lisztkeverék (púpos evőkanál)
1,5 ek keményítő (púpos evőkanál)
10 dkg vaj
Teteje:
2 dl tejszín – laktózmentes
1 cs zselatinfix
Elkészítés:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd lassan mindent
hozzáadunk és folyamatosan keverjük.
Előmelegített sütőben kb- 20-25 perc alatt megsütjük.
A tejet feltesszük forrni, majd a lisztes keményítőt
kikeverjük a vízzel (lehet 3 dl tej-víz keverék forrásba, a maradékba keverni).
Ha forr, akkor hozzáadjuk a keveréket, majd jön a tojás és
vaj, és sűrűre főzzük.
Ráöntjük a piskótára, majd hagyjuk lehűlni, közben
kemény habbá verjük a tejszínt, majd hozzáadjuk
a zselatinfixet, kikeverjük, majd ha meghűlt a krém, akkor rátesszük a tetejére.
Betesszük a hűtőbe 4-5 órára, majd tálalható!
Jó étvágyat!
Szia Mona!
VálaszTörlésHa nem vagyok glutén érzékeny, akkor a liszteket kicserélhetem DW 50 % Ch csökkentettre? Előre is köszi
Igen, természetesen cserélhető a liszt!
VálaszTörlés