2014. január 4., szombat

MÁLNAHABOS TORTÁCSKA (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)

Hozzávalók:
Piskóta:
2 db tojás
2,5 ek szezámmagliszt
0,5 cs sütőpor
édesítő

Hab:
5 db tojásfehérje
édesítő
10 dkg eper (ezt össze kell turmixolni vagy botmixerezni)
3 ek tejszín - laktózmentes
1 ek keményítő - gluténmentes

Kakaópor - cukormentes a tetejére

Elkészítés:
A piskóta hozzávalóit alaposan kikeverjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük.
A habhoz a tojásfehérjéket az édesítővel gőz fölött kemény habbá kikeverjük, majd az eperpépet a tejszínnel és keményítővel kikeverjük, majd hozzáadjuk, majd folyamatosan keverjük.... (VIGYÁZZ NEHOGY ODA ÉGJEN!!!)
Amint megkeményedett a kihűlt piskótára lehet tenni, megszórjuk kakaóporral és mehet a hütőbe!
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése