Hozzávalók:
5 dkg szezámmagliszt
10 dkg DW gluténmentes liszt
10 dkg amaránt liszt
10 dkg hajdina liszt
1 dl tej - laktózmentes vagy kókusz
1 dl víz
1 zacskó porélesztő
édesítő
2 db tojás (ha nagy , akkor csak 1)
10 dkg vaj - laktózmentes
Töltelék:
30 dkg túró - laktózmentes
1 dl tejszín - laktózmentes
édesítő
citromlé
+1 tojás a kenéshez
Elkészítés:
A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, majd hagyjuk pihenni fél órát.
A túrót kikeverjük a tejszínnel,édesítővel és citromlével.
Majd kilisztezett nyújtódeszkára tesszük, átgyúrjuk, majd kinyújtjuk.
Kockákat vágunk belőle, majd megtöltjük túróval és a széleket felfogjuk, majd összenyomjuk.
Megkenjük tojással, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-40 percig sütjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése