Hozzávalók:
Piskóta:
5 db tojás
4 ek kukoricaliszt
4 ek darált dió
édesítő
1 cs sütőpor
5 ek víz
Krém:
3 dl tej - laktózmentes vagy kókusz
2 dl tejszín –
laktózmentes
10 dkg vaj – laktózmentes
édesítő
2 ek keményítő –
gluténmentes
5 ek darált dió
2 db tojás
Díszítés:
2 dl tejszín –
laktózmentes
4 ek darált dió
Elkészítés:
A piskótához a tojásokat
felverjük, a fehérjéből kemény habot verünk, majd folyamatosan adjuk hozzá a
többi hozzávalót.
Ezt 3 részre osztjuk, és
lapokat sütünk belőle . 180 fokon kb. 10-15 perc alatt megsülnek.
A krémhez a tejet az
édesítővel felforraljuk, majd beletesszük a tejszínnel kikevert keményítőt,
majd jön a vaj, majd a tojások.
Krémessé főzzük, majd
hozzáadjuk a diót. Kikeverjük.
Egy lapot vissza teszünk
abba a csattos formába amibe sütöttük, majd ráteszünk a krémből, majd újabb
lap, krém, majd az utolsó és krémmel lezárjuk.
Betesszük a hűtőbe
egy éjszakára.
Másnap 2 dl tejszínt
felverünk jó kemény habbá, majd beleteszünk diót és evvel díszítjük a tortát.
Jó étvágyat!.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése