2014. február 20., csütörtök

DIÓ TORTA (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)



Hozzávalók:
Piskóta:
5 db tojás
4 ek kukoricaliszt
4 ek darált dió
édesítő
1 cs sütőpor
5 ek víz

Krém:
3 dl tej  - laktózmentes vagy kókusz
2 dl tejszín – laktózmentes
10 dkg vaj – laktózmentes
édesítő
2 ek keményítő – gluténmentes
5 ek darált dió
2 db tojás

Díszítés:
2 dl tejszín – laktózmentes
4 ek darált dió

Elkészítés:
A piskótához a tojásokat felverjük, a fehérjéből kemény habot verünk, majd folyamatosan adjuk hozzá a többi hozzávalót.
Ezt 3 részre osztjuk, és lapokat sütünk belőle . 180 fokon kb. 10-15 perc alatt megsülnek.
A krémhez a tejet az édesítővel felforraljuk, majd beletesszük a tejszínnel kikevert keményítőt, majd jön a vaj, majd a tojások.
Krémessé főzzük, majd hozzáadjuk a diót. Kikeverjük.
Egy lapot vissza teszünk abba a csattos formába amibe sütöttük, majd ráteszünk a krémből, majd újabb lap, krém, majd az utolsó és krémmel lezárjuk.
Betesszük a hűtőbe egy  éjszakára.
Másnap 2 dl tejszínt felverünk jó kemény habbá, majd beleteszünk diót és evvel díszítjük a tortát.
Jó étvágyat!.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése