Hozzávalók:
15 dkg kókuszliszt
10 dkg rizsliszt
15 dkg kukoricaliszt
16 dkg vaj – laktózmentes
édesítő
3 tojássárgája
2 dl tej – laktózmentes vagy kókusz
1 dl víz
0,5 cs porélesztő
olaj
édesítő- ledarálva
lekvár (itt alma-áfonya van)
Elkészítés:
A hozzávalókat alaposan kidolgozzuk, majd letakarva hagyjuk
állni fél órát.
Majd az idő letelte után újra átgyúrjuk, majd olajat
felteszünk melegedni.
A masszából gombócokat formálunk némileg megnyomkodjuk,majd
aranybarnára sürjük.
Édesítővel meghintjük, lekvárral tálaljuk.
Ami fontos, ezek a lisztek nem tartalmaznak sikért, ezért
nem fog nyúlni a masszánk.
Egy olyan variációt is lehet csinálni, hogy némileg több
folyadékot teszünk bele, és útifmaggal keverjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése