2014. május 11., vasárnap

MÁLNÁS FATÖRZS (GLUTÉN, LAKTÓZ, CUKOR , TOJÁSMENTES)


Alapanyagok egy helyről:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
10 dkg mandulaliszt
10 dkg kókuszliszt
édesítő
5 dkg kókuszzsír
0,5 ek utifűmaghéj
3 ek kókuszkrém
2 ek kakaópor cukrozatlan

málna lekvár
olaj

Elkészítés:
A kakaóporon és lekváron kívűl az összes hozzávalót alaposan összedolgozzuk, majd hagyjuk 20 percet állni.
Majd ha letelt az idő, két részre osztjuk és az egyikbe kakaóport gyúrunk.
Majd két gombócot formálunk belőlük.
A simát lisztezett deszkán kör alakra nyújtjuk, majd rájön a kakaós (kézzel fogjuk csak tudni csinálni, óvatosan , mert reped a tészta.)
Majd cikkekekre vágjuk, megkenjük lekvárral, majd feltekerjük.
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
A sütiket sütőpapíros tepsire tesszük, kis olajjal megkenjük, olyan hatása lesz, mint a fatörzsnek, majd kb 20 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése