2014. május 11., vasárnap

ÁFONYÁS KIFLIK (SZÉNHIDRÁTCSÖKKENTETT)


Alapanyagok egy helyről:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
30 dkg darált zabpehely
30 dkg teljes kiőrlésű tk liszt
édesítő
10 dkg vaj
pici só
2 db tojás
kb 0,5 -1 dl tej
25 gr élesztő

áfonya lekvár

1 db tojás

Elkészítés:
A liszteket egy tálba tesszük.
A tejet az élesztővel felfuttatjuk, majd a lisztekkel összedolgozzuk.
Majd hozzáadjuk a többi alapanyagot és kidolgozzuk, majd hagyjuk 30 percig állni.
Majd lisztezett deszkán kinyújtjuk, háromszögeket vágunk, megkenjük lekvárral, majd sütőpapíros tepsire tesszük, tojással megkenjük és előmelegített sütőben 180 fokon kb 25-30 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése