2014. szeptember 3., szerda

BURGONYÁS ZSEMLE (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,SZÓJAMENTES,CUKORMENTES)


Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
50 dkg Nutri Free Mix per Pane (itt megtalálod)
18 gr
útifűmaghéj
12,5 gr burgonyapehely (itt megtalálod)
25 gr élesztő
5,5 dl víz
3 ek olaj
Elkészítés:
A szárazanyagot egy tálban összekeverjük, majd az élesztőt felfuttatjuk a vízben.
Majd folyamatosan adjuk a szárazanyaghoz az olajjal együtt, miközben robotgéppel vagy kézzel  dolgozzuk ki.
Végül letakarjuk és kelesztjük, de lehet megformálni és úgy keleszteni egy órát.
Majd sütőpapíros tepsire tesszük, bevagdossuk a tetejét, megszórjuk szezámmaggal és 180 fokra előmelegített sütőben kb 40-50 perc alatt megsütjük. (tűpróba)
Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése