VIDEÓ ( a videóban szereplő tölteléket cseréljük le, de a módszer és az "alap" alapanyag ugyanaz )
Hozzávalók:
25 dkg gluténmentes liszt
1 cs porélesztő
só
pici édesítő
1 db tojás
1,5 csapott ek útifűmaghéj
3 dkg növényi margarin
1 dl kókusztej
+ 3 db tojás
+ kb 5-6 szál újhagyma
+ növényi margarin
Elkészítés:
A kalács hozzávalóit egy tálban alaposan kidolgozzuk, majd hagyjuk egy órán át kelni.
Majd 3 részre osztjuk és lisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük olvasztott margarinnal, megszórjuk darabolt főtt tojással,hagymával és sóval, majd feltekerjük.
Majd ha mind három kész, akkor egybe fonjuk, majd formába tesszük.
Letakarva hütőben ismét kelesztjük.
Majd ha letelt az idő, megkenjük tojással és 180 fokra előmelegített sütőben kb 40-50 perc alatt megsütjük..
Az alapanyagokat egy helyről itt találod jó áron: Ételallergia Abc
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése