2015. április 14., kedd
PALEO FEKETEERDŐ MINI TORTA ÉS KEHELY (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES,SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT)
Alapanyagok:
Ételallergia Abc
Hozzávalók:
Piskóta:
6 db tojás
eritrit
késh szódabikarbóna
6 ek kókuszliszt
1,5 ek útifűmaghéj
2 ek víz
1 dkg házi csoki olvasztva
Meggykrém:
15 dkg fagyasztott meggy (vagy friss)
eritrit
2,5 dl kókusztej
2 ek kókuszkrém
1 ek kókuszliszt
1 kk konjac liszt
csokikrém:
10 dkg házi csoki olvasztva
2 dl kókusztej
1 kk konjac liszt
+ meggy
+ házi csoki
Elkészítés:
A piskóta hozzávalóit alaposan kikeverjük, vagy összeturmixoljuk.
Majd előmelegített sütőben 180 fokon egy sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük kb. 20-25 perc alatt.
Majd ha megsült, akkor bögrével mini tortácskákat "szaggatunk" belőle.
Majd a meggykrémhez a hozzávalókat összefőzzük.
Ugyanígy teszünk a csokikrémmel.
Majd 2 mini lap fog egy tortát alkotni.
Az alsó lapot megkenjük meggyes krémmel, majd csokissal, majd jön a felső lap, majd csokikrém, és házi csokival borítjuk, meggyel díszítjük.
A pohárkrém ugyanígy készül, csak a tortalap helyett a maradék piskótát összemorzsoljuk, és úgy tesszük a pohárba, és ugyanúgy rétegezzük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése