2015. június 30., kedd

HOT DOG "RÓZSA" (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)




Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
3 dl Nutri free mix per pane (itt találod)
3 dl Schar Universal
1 ek útifűmaghéj (itt találod)

1 cs porélesztő
4 dl víz
4 db "mentes" virsli
ketchup
mustár

+ növényi vaj, vagy olaj a kenéshez (tojás fogyasztók tojással kenhetik)

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan kidolgozzuk, majd hagyjuk 1 órát kelni.
Majd ha megkelt, akkor ketté vesszük a tésztát, kocka alakban kinyútjuk az egyiket, megkenjük ketchuppel, feltekerjük, majd felszeleteljük, majd ugyanezt végezzük el a másik adag tésztával,csak mustárral kenjük meg.
Egy pite formába tesszük körbe - körbe (nálam a mustáros volt kívül).
180 fokra előmelegítjük a sütőt, a virslis tésztát megkenjük olvasztott növényi vajjal, vagy olajjal (tojás fogyasztók tojással), majd kb 25-30 perc alatt megsütjük.

Nutri free termékek a legjobb áron az Ételallergia Abc-ben ( katt ide)




Nyers állapotban:


Sült állapotban :








KICSI ANNÁM ALIG BÍRTA ABBA HAGYNI :D




MEGGYLEKVÁROS VULKÁN SÜTI (GLUTÉN,TEJ, TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Na szóval..elromlott a kis mérlegem..lemerült az elem.. úgyhogy deka helyett mérő poharaztam D

Hozzávalók:
2 dl Nutri free mix per pane (itt találod)
2 dl Nutri free mix per pasta fresca (itt találod)
2 dl Schar universal
1 cs porélesztő
3 dl víz
1 ek útifűmaghéj (itt találod)
édesítő

házi meggylekvár

Olvasztott növényi vaj vagy olaj a kenéshez (tojás fogyasztók tojással kenhetik)

Elkészítés:
Az összes alapanyagot alaposan kidolgozzuk, majd hagyjuk kelni egy órát.
Majd kinyújtjuk, nagyobb pogácsa formával, vagy bögrével szaggatjuk.
Minden másodikat bevagdossuk.
Egy egy darabot megkenünk lekvárral, majd rá jön egy bevagdosott, a széleit lenyomkodjuk.
180 fokra, a sütiket megkenjük olvasztott növényi vajjal , vagy olajjal, tojás fogyasztók tojással, majd kb 25-30 perc alatt megsütjük.
Porédesítővel megszórva tálaljuk.








BARNARIZS JOGHURTOS GOMBÁS SZÓSSZAL (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES,SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT)


Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
2 ek kókuszolaj
0,5 kg gomba

bors
3 dl házi növényi joghurt (nálam kókusztejből készült volt)

Barnarizs

Elkészítés:
A gombát megpucoljuk, megmossuk, felcsíkozzuk, majd kókuszolajon kissé megpároljuk, fűszerezzük, majd hozzá adjuk a joghurtot, és kb 20 perc alatt össze főzzük.
Barnarizzsel tálaljuk.

Növényi joghurt készítés videóval:

HÁZI CSIRKEMELL SONKA (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES,SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT)


Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
2 fél csirkemell
méz

pirospaprika
2 db "mentes" virsli

Elkészítés:
A csirkemellet kiklopfoljuk, majd megmossuk, bekenjük őket mézzel és sóval, majd egy zacskóba tesszük, és 2 napra a hűtőbe tesszük.
2 nap után, kivesszük a zacskóból, bele tesszük egy vízzel teli tálba és 1 órát "áztatjuk".
Majd fogunk alufóliát, rátesszük az egyik csirkemellet, megkenjük pirospaprikával, megfordítjuk, és feltekerjük rúd formába.
Jó erősen csavarjuk meg a végét és kössük meg, ugyanezt csináljuk a másik csirkemellel is, csak nem paprikázzuk,és a közepébe virslit teszünk.
Majd egy nagyobb lábasba vizet forralunk, majd beletesszük a csirkemell tekercseket, és kétszer forraljuk még, majd hagyjuk benne kihűlni.
Majd a hűtőbe tesszük 2-3 órára.
Majd leszedjük a fóliát, és fogyaszthatjuk.
Jó étvágyat!

Fázis fotók:












CUKKINI SAJT, Zöldfűszeres sajt (PALEO)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc

A Facebookon pillantottam meg ezt a receptet, és mivel már igencsak régóta nem fogyasztok sajtot..hmmm...nagyon megkívántam. Gondoltam kipróbálom, és nekem nagyon bejött. El fogom máskor is készíteni, de akkor már trükközgetek vele, bár egy picit így is átalakítottam az eredeti receptet. ( itt találjátok - katt - Én kicsi paleo konyhám)

Akkor nézzük az én változatom:
Hozzávalók:
1 db cukkini

1 ek citromlé
1 dl víz
2 púpos ek zselatin
Elkészítés:
A cukkinit megmossuk, megpucoljuk, és 1 dl vízben megfőzzük, majd leszűrjük, s az összes hozzávalóval együtt leturmixoljuk.
Majd egy folpackkal kibélelt tálkába tesszük, s betesszük a hűtőbe , hogy össze álljon.
Majd fogyasszuk.




A cukkini sajt után elkészült egy zöldfűszeres változat..



Videó formában:


2015. június 28., vasárnap

GYÜMÖLCSLEKVÁROS TEJBERIZS (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Uhhh...Ennyire finom tejberizst még nem ettem.. Mondanom se kell, nem bírtam megállni hogy még egy ilyen kis pohárkával ne egyek..:D Ráadásul kicsi Anna is neki esett, csak ó kakaóval :D
És hogy milyen egyszerű elkészíteni???
Nézzétek csak:

Hozzávalók:
20 dkg jázmin rizs
édesítő ízlés szerint
1 l rizstej - ALPRO
Kb. 4 dl víz
2 dl rizskrém - ALPRO
pici kókuszolaj

Házi meggylekvár

Elkészítés:
Pici kókuszolajon megpirítjuk a rizst, majd felöntjük a rizstejjel, hozzá adjuk az édesítőt. Szép lassan főzzük, majd ha már majdnem elfőtt a rizstej, akkor felöntjük vízzel és hagyjuk így is főni, majd amikor még van egy kis leve hozzá keverjük a rizskrémet, ettől kap igazán finom állagot.
Majd hagyjuk állni,de lefedve.
Majd ha teljesen meghűlt, akkor házi meggylekvárral rétegezzük. (természetesen használható másmilyen lekvár is.)
Jó étvágyat!






ŐSZIBARACKOS TEJBERIZS:


2015. június 27., szombat

GRILL PARTI


Ma ismét grilleztünk..ÁÁÁhhh nagyon imádom ezeket a kolbászkákat...Csirkecombot is bepácoltam, így az is ment a grillre...Mellé saláta volt...Én így szeretem :D










2015. június 24., szerda

KEZDŐDJÖN A HOZZÁTÁPLÁLÁS - ALMA

A babák életében a 4-6 hónapos kornál eljön a hozzátáplálás. Ez ugye attól függ, hogy tápszeres a baba, vagy pedig anyatejes.
Nálunk Anna tápszeres volt, és hát Marcika is az.
Most segítségül a friss anyuciknak segítek egy kicsit a hozzátáplálásban, egyúttal babaételek készítésében, figyelembe véve, hogy nálunk ez egy kicsit másképp fog működni a családban lévő halmozott ételallergiára ( Kicsi Anna tejfehérje allergiás, én pedig glutén és tejérzékeny, mogyoróallergiás, és kezdődő cukorbetegségem van).
Amire érdemes oda figyelni, hogyha üveges babaitalokat , vagy babaételeket veszünk, hogy hozzáadott cukrot ne tartalmazzanak (érdemes jól elolvasni az összetevőket, mert sajnos bele teszik a cukrot), illetve ha veszünk akkor olyat amin fel van tüntetve pl. gluténmentes !
Nos, a bevezető után lássunk is hozzá :D

1. ALMA
A legelső amit a babával megkóstoltatunk azaz alma.
Ezt érdemes kis lyukú reszelőn lereszelni, esetlegesen friss almalevet készíteni, melyet a babával először érdemes kóstoltatni.
Nem egy egész cumisüvegnyivel kínálni, hanem 3-4 kiskanálnyival, szépen apránként, hiszen a babapocak még csak most szokik hozzá.
Egy újdonságot 3-4 napig kóstoltassunk a babával, majd jöhet az újabb finomság.







Ne lepődjünk meg, ha babánk "furcsa" fejet vág, esetleg vissza "köpi" nekünk, hisz szokatlan még neki az új íz :D


3. - 4. nap már nyugodtan adhatunk nekik üvegből almalevet!



Következő:
RÉPA

2015. június 23., kedd

EGYSZERŰ KRÉMES FINOMSÁG (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
9 db tojás
5 ek Nutri Free mix per pane (itt találod)
4 ek Nutri free mix per Dolci (itt találod)
1 ek útufűmaghéj (itt találod)
5 ek víz
1 cs sütőpor
édesítő
Töltelék:
Eper lekvár
2 cs haas pudingpor (bármilyen ízű lehet, nekem tutti frutti volt)
édesítő
6 dl mandulatej
Tetejére:
házi csoki

Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, majd folyamatosan hozzá adunk mindent folyamatos keverés mellett.
Majd három lapot sütünk belőle. (én egy szilikon formába sütöttem)
Amíg sülnek megfőzzük a pudingokat.
Majd ha meg vannak a lapok, akkor megtöltjük. Lekvár, majd puding.
A tetejét házi csokival zárjuk.
Másnapra jól össze áll.
Jó étvágyat!

PALEO MADÁRTEJ (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES,PALEO)





A nyár slágere nálam a madártej és a dinnye..Ez a kettő, amiből tényleg rosszullétig tudok enni :D
Most videó változatban megmutatom, milyen gyorsan lehet elkészíteni... Csak addig kell várnunk, míg jó hidegre hűl :D

Hozzávalók:
6 dl mandulatej
édesítő
5 db tojás

Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, a tejet az édesítővel felforraljuk, majd a habokat kifőzzük benne. Végül a tojássárgájákat kikeverjük egy kis mandulatejjel,amit a lábasból kimerünk, evvel a hőmérséklet különbséget is kiegyenlítjük (hogy a tojásból ne legyen rántotta :D ), majd evvel besűrítjük a tejet..
És kész is, ehet hűteni és fogyasztani.