2015. augusztus 31., hétfő
CÉKLA
Hozzávalók:
cékla
kézmeleg víz
ecet
édesítő
1 dkg só
köménymag
Elkészítés:
A céklát megpucoljuk, megfőzzük, majd felszeleteljük.
Összekeverjük a felöntőt, itt 1 liter vízhez adunk 1,5 dl ecetet, 4 dkg DW1:4 édesítőt, és 1 dkg sót.
Fogjuk és a szeletelt céklát az üvegekbe tesszük, majd felöntjük az "ízesített" vízzel, a tetejére köménymagot szórunk, majd celofánnal borítjuk, jöhet a kupak és a dunszt ;) :D
PARADICSOM BEFŐZÉS
Ez az amihez csak a paradicsom szükséges :D
Fogjuk a paradicsomokat, alaposan megmossuk, feldaraboljuk feltesszük főni.
Majd fogjuk és átpasszírozzuk (nekem nincs passzírozom, megtette egy szűrő is :D ), majd visszatesszük, és forraljuk még 10-15 percig.
Majd üvegekbe tesszük, celofánt teszünk rá, majd jön a kupak.
Én elővettem az emlékeket, és ahogy nagyim rakta el a dolgokat.. és csináltam én is, egy nagy kosár, bele pokroc, és zsupsz az üvegek, hogy duncbtba hüljenek ki.
KOVÁSZOS UBORKA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Kovászos ubi nem készülhet máskápp , csakis krumplival a gluténmentes életben :D
Hozzávalók:
uborka
krumpli
víz
kapor
só
fokhagyma
Elkészítés:
Az uborkákat jó alaposan megmossuk, majd be negyedeljük.
A krumplit megpucoljuk, megmossuk felszeleteljük karikákra.
A kaprot megmossuk, a fokhagymát megpucoljuk, megmossuk.
A befőttes üveget alaposan elmossuk, kiszárítjuk.
Fogjuk és kaprot teszünk alulra, majd krumplit, majd bele állítjuk az uborkákat, majd kapor és krumpli.
Ha pedig fokhagymásan készítjük, akkor az uborkák közé kell benyomogatni 2-3 fej fokhagymát.
A vizet (nálam lehűtött volt) megsózom, majd egész a krumpli tetejéig teszem, majd tányérral lefedem, és 3-4 napig "érlelem".
Majd fogyasztható!
"Érik" az uborka.. Látszik , ahogy forr :D
A kész kovászos uborka:
2015. augusztus 29., szombat
PALACSINTA FAGYIVAL (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
25 dkg Il pane di anne glutén,tej,tojásmentes sütiliszt
5 dkg Nutri free mix per pasta fresca
2 ek kókuszolaj
csipet só
édesítő
fél csomag sütőpor
kb 7,5 - 8,5 dl dl víz
Elkészítés:
Az alapanyagokat alaposan kikeverjük, majd hagyjuk 10 percet állni.
Majd kisütjük (én vékonyan alá kentem kókuszzsírral )
Citrom-csoki mentes fagyival tálaltam!
2015. augusztus 28., péntek
VANÍLIÁS - MÁLNÁS SZELET (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Alapanyagok:
Ételallergia Abc
Hozzávalók:
25 dkg Nutri free mix per pane (itt találod)
1 kk utifűmaghéj (itt találod)
10 dkg növényi margarin
1,5 ek DW 1:4 édesítő
1 db tojás
Töltelék:
4 dl kókusz vagy rizskrém - Alpro
3 db tojás
édesítő
vanília aroma
1 kk citromlé
1,5 ek Nutri free mix per pane (itt találod)
10 dkg málna (nekem fagyasztott volt)
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan kidolgozzuk, majd egy pite formába nyomkodjuk, megszurkáljuk, majd 10-15 percig elősütjük 180 fokon.
A töltelék hozzávalóit összeturmixoljuk, majd az elősütött pitébe öntjük, majd a kiengedett málnát a levével együtt elszórjuk benne, és villával elkevergetjük.
Vissza tesszük még a sütőbe kb 25-30 percig.
Majd hagyjuk teljesen kihűlni.
FAHÉJAS CSOKIPUDINGOS KIFLIK (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Alapanyagok:
Ételallergia Abc
Hozzávalók:
30 dkg Il pane di anne - glutén,tej,tojásmentes kenyérliszt (itt találod)
1 ek DW 1:4 édesítő
csipet só
1 db tojás
1,2 dl víz
1,5 dl kókuszkrém - Alpro
2 dkg növényi margarin
4 gr útifűmaghéj
4 gr porélesztő
Töltelék:
1 cs csokoládés pudingpor
2 dl mandulatej - Alpro
édesítő
0,5 dl kókuszkrém - Alpro
Tetejére:
2,5 ek növényi margarin
fahéj
édesítő
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan kidolgozzuk, majd hagyjuk kelni egy órát.
Közbe megfőzzük a pudingot.
Majd lisztezett lapra tesszük, hat részre osztjuk, kis gömböket formázunk.
Majd kinyújtjuk, a felső részét bevagdossuk.
Az alsó részre teszünk a pudingból, majd feltekerjük és kiflit formázunk belőle.
180 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük, majd megkenjük olvasztott margarin és fahéj keverékével, majd megforgatjuk fahéjas édesítőben.
2015. augusztus 26., szerda
Alpro Csokis kókusztej tesztelése
Anna nagy kakaó bajnok :D De ugye tejfehérje allergiás..
Ma valami csodát kóstoltunk, a csokis Alpro kókusztej valami leírhatatlan finom..
Csak ajánlani tudom!!!!
TÖKÉLETES KENYÉRKE (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Megmondom őszintén, a 3 év alatt nem kszítettem ennyire finom kenyeret.. és hogy finom, az gyenge kifejezés, számomra Isten, Király, Császár :D
Ééésssss.. Ferim, na ez el ell nektek mesélnem.
Megsütöttem, majd ugye kihűlt stb...Ebédhez ettem mellé, mondom vétek lenne kihagyni.. Majd haza jött Ferim, addigra zacsiba tettem. Mondom neki, nézd, kóstiiizd.. Letőrt belőle, majd kérdi hol vetted?? Már somolyogtam :D Innen mondom már csak jobb jöhet :D Mondom milyen?? Azt mondja nagyon finom, de ez gl mentes??? Mondom, IGEN!!! Én csináltam.. Azt mondja olyan mint az igazi, azt hitte neki valami újfajta kenyér :D :D Azt hiszem ennél nagyobb bókot nem zsebelhettem volna be ;) :D
Na de akkor nézzük a receptet, ne csak beszéljek :D
Hozzávalók:
25 dkg Il panne di anne glutén,tej,tojásmentes kenyérliszt (itt találod)
0,5 cs porélesztő
1 kk só
3 gr útifűmaghéj (itt találod)
1 kanál burgonyapehely
1 kk Naturbit kenyérfűszer
2,55 dl víz
2 ek olaj
Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan össze dolgozzuk, majd nagyon vékonyan kiolajozott jénaiba (de lehet szilikon forma is) tesszük, majd egy órát kelesszük.
Majd 180 fokra előmelegítjük a sütőt légkeverésen, majd kb 35 perc alatt megsütjük.
Ennyi :D
Tápanyagérték 100 gr ban (iranyadó, függ a használt alapanyagtólis )
kcal: 214,37
feh: 0,64
zsír: 5,10
ch: 40.36