2015. december 31., csütörtök

ZSEMLÉK 2015 (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)



A 2015 - ös év utolsó zsemlécskéi :D Most a megbontott liszteket használtam fel hozzájuk, tehát "mindent bele" zsemle :D

Hozzávalók:
33 dkg Schar Mix B (itt találod)
1,5 dkg tápióka keményítő (itt találod)
13 dkg Nutri free mix per pane (itt találod)
5 dkg burgonyapehely

1 cs porélesztő
5 dl víz
2 ek olaj

+ olaj - kókusztej (Alpro) keveréke a enéshez

Elkészítés:
Az összes alapanyagot alaposan kidolgozzuk, majd sütőpapíros tepsire zsemléket formázunk (nekem 5 db lett),bevagdossuk a tetejét,  majd a sütőben 40 fokon 35 percet kelesztem.
Majd lekenjük kókusztejes olajjal, 180 fokra feltekerjük a sütőt és kb még 30-40 percet sütjük.

MARSHMALLOW SÜTI (GLUTÉN,TOJÁSMENTES)


Egy recept , amit nagyon rég el szerettem volna készíteni. (Innen származik, de amúgy más helyeken is megtalálni)
Marcikám keresztszülei jöttek át, hát mondom valami tuti fincsi dolgot kellene készíteni.. Nem volt csalódás :D Igaz, én nem ehetem ezt, de tesztelve lett 3 ember által is.. Legközelebb úgy készítem, hogy házi csoki és cukormentes marshmallow :D

Nagyon egyszerű.... Én két tábla csokit tettem jénaiba, majd jöttek rá a pillecukik.. Majd be a sütőbe 200 fokra, ez kb 10 perc , majd felemeltem 250 re még 2-4 percig.. és kész.. kekszet is tálaltam hozzá nekik.. (természetesen gl mentes, hisz itthon csak mentes cuccaink vannak :D )
Próbáljátok ki, mert tényleg egyszerű és tuti siker :D






2015. december 30., szerda

SACHER KEHELY (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Hozzávalók:
4 db tojás
10 dkg házi csoki / vagy táblás csoki
10 dkg gluténmentes liszt
10 dkg Lurpak vaj / növényi margarin
2 ek 1:5 édesítő
1 cs sütőpor

+ cukormentes baracklekvár
+ házi csoki

Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk, majd a fehérjéből kemény habot verünk.
A csokit a vajjal gőz felett felolvasztjuk, majd lassan hozzákeverünk mindent, végül beleforgatjuk a habba.
Szilikon formába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük (tűpróba)
Majd ha kihűlt, akkor összemorzsoljuk, és pohárba rétegezzük baracklekvtjuk.árral, végül csokival borí

MÉZES MEGGYES MUFFIN (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Hozzávalók:
2 db tojás
1 dl kókusztej - Alpro
2 dkg Paleolit édesítő 1:5
10 dkg olvasztott növényi margarin
15 dkg Il pane di Anne glutén,tej,tojásmentes sütiliszt
1 ek mézpótló

+ mézes meggylekvár - cukormentes

Elkészítés:
Az alapanyagokat alaposan összeturmixoljuk, majd muffin kapszliba tesszük.
Bele kanalazunk a lekvárból a massza közepébe.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt megsütjük.

2015. december 29., kedd

2:1 ben.. LENCSEKRÉMLEVES, LENCSEKRÉM (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Ismét a Midzu-val készítettem valami nagyon finomat..A nagymamám mindig azt mondta, újév napján első a lencse amit enni kell.. :D Hát én ezt mindig be is tartottam, tartom..sőőőtt anno, ha buliba mentünk, akkor anya még csomagolt is dobozkába, hogy éjfél után rögtön együnk..
Most egy kicsit másképp készítettem (de természetesen a hagyományos is el fog készülni ).
Hozzávalók:
15 dkg lencse (ezt előző nap beáztatjuk, így kb a duplája lesz)

babérlevél
2 ek olaj
bors
1 fej hagyma
3 fej fokhagyma

Elkészítés:
Ezt mind mind bele tesszük a Midzu tejfőzőbe, felöntjük 1,5 jelzésig, majd megnyomjuk a Paste gombot.. kb 20 perc és el is készül.. Na most  ebből lesz levesünk,
Fogunk 3-4 ek rizslisztet, majd a leves felét beleöntjük egy lábasba és egész egyszerűen felforraljuk és besűrítjük a rizsliszttel.

2015. december 28., hétfő

CSOKIS - VANÍLIÁS POHÁRKRÉM (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Na ezért szeretem a kis Midzu gépemet (katt ide), pillanatok alatt isteni finom dolgokat lehet vele készíteni. Most épp egy csajos délután volt, és jöttek a barátnőim.. Így a sütik mellé készítettem egy finomságot.. míg sültek a sütik, addig a Midzu elkészítette a krémet, egy kis ízesítés és már kész is.

Hozzávalók:
3 mp rizs
2 ek olaj
1,5 jelzésig víz

Majd beindítjuk a programot (rice c.)
Ha kész, akkor az adagot kettévesszük.
Az egyikbe vanília aromát és édesítőt teszünk, a másikba kakaóport és édesítőt.
Házi csokival rétegeztem..
Kakaós krém, fehér házicsoki, vaníliás krém, majd barna házi csoki, egy kis díszítés..és elvarázsolunk mindenkit :D

KARÁCSONYI PALACSINTA (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Hozzávalók:
3 db tojás
23 dkg Mester sütiliszt
12 dkg Mester tésztaliszt
csipet só
vanília aroma
kb 1 l szénsavas ásványvíz
2 el olaj

+ lurpak vaj / növényi margarin - mézeskalács fűszerkeverék kombója

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan kikeverjük, majd a palacsinta sütőt kikenjük az ízesített vajjal / margarinnal, majd megsütjük a palacsintákat.
Én s.k. alma-körte fűszeres lekvárral tálaltam.



2015. december 27., vasárnap

MAZSOLÁVAL TÖLTÖTT MÉZES PUSZEDLI (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Az én drága férjem imádja a mazsolát.. Komolyan mondom, a mézeskalikról állandóan leeszi a mazsit :D :D Mondom ha már úgyis ismét mézikék készülnek , akkor csinálok neki töltött puszedlit.. :D Persze azért én is megkóstoltam :D
A hozzávalói ugyanazok , mint a mester mézeskalács 2, hisz egy időben készültek.

Hozzávalók:
25 dkg Mester mézes sütiliszt
25 dkg Mester sütiliszt
1 dl méz
5 dkg Paleo 1:5 édesítő
1 ek fahéj
2 ek mézeskalács fűszerkeverék (Lucullus)
1 kk szerecsendió
1 kk szódabikarbóna
1 db tojás
15 dkg növényi margarin

+ mazsola
+ házi csoki

Elkészítés:
Az összes alapanyagot alaposan összedolgozzuk, majd hagyjuk 20 percet állni.
Majd golyókat formázunk, amibe ujjunkkal mélyedést készítünk, és megtöltjük mazsolával, majd összegolyózzuk, kicsit lenyomkodjuk és sütőpapíros tepsire tesszük.
180 fokra előmelegített sütőben kb 10-13 perc alatt megsütjük, majd házi csokival borítjuk.




2015. december 23., szerda

ALMÁS-KÖRTÉS CSÁSZÁRMORZSA GOLYÓK (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Most már szinte állandó "vendége" a Tegyünk együtt egymásért csapat kóstolóinak a császármorzsa alapú finomság. Ezúttal fincsi golyó sütik készültek.

Hozzávalók:
2 cs Rizsiri császármorzsa alap - ezt a leírás szerint elkészítjük
alma-körte fűszeres cukormentes házi lekvár (s.k. készítésű )
Piritott darált dió fűszerezve (édesítő,fahéj,mézeskalács fűszerkeverék

Elkészítés:
A császármorzsát és a lekvárt jó alaposan összeturmixoljuk, majd golyókat formázunk belőle, végül a fűszeres piritott darált dióba forgatjuk.

2015. december 22., kedd

ZSERBÓ (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)




Hozzávalók:
25 dkg Nutri free mix per pane (itt találod)
25 dkg Mester süteményliszt (itt találod)
3 gr porélesztő
csipet só
2 dkg édesítő 1:5 (ezt használtam)
4 db tojássárgája (S méretű)
1 dl kókusztej - Alpro
25 dkg növényi margarin

+ cukormentes baracklekvár
+ édesítős darált dió
+ házi csoki

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan kidolgozzuk, majd egy órát hagyjuk pihenni.
Majd négy egyenlő részre osztjuk,
Lisztezett lapon egyesével kinyújtjuk akkorára mint a tepsink vagy szilikon formánk.
Majd beleteszünk egy lapot, megkenjük lekvárral, megszórjuk édesítős dióval.. és így tovább.
Végül megszurkáljuk villával, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.


HÁZI CSOKI FORMÁK (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Mivel karácsony.. mondom dobjuk fel a tortát s.k. dísszel.. Nagyon hamar elkészíthető, nagyon könnyen ezek a kis csoki díszek.
Egész egyszerűen a házi csokit szilikonos sütőpapírra kentem (vastagabban), majd bele állítottam formákat, megvártam míg megdermed, majd óvatosan kiszedtem.. Ennyi :D






ZSERBÓ TORTA (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Hozzávalók:
6 db tojás
6 ek absorice rizsfehérjepor sütéshez
4 dkg édesítő 1:5 (ezt használtam)
1 cs sütőpr

Krém:
20 dkg darált dió
25 dkg cukormentes baracklekvár
konjakliszt
ízlés szerint édesítő

+ házi csoki
+ 5 dkg darált dió - 2 ek tápióka keményítő - 2 ek cukormentes baracklekvár - édesítő - 2 ek kókuszkrém (Alpro) - 1 ek konjakliszt keveréke

Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjéből kemény habot verünk.
Majd folyamatosan hozzáadjuk a többi alapanyagot és kikeverjük.
Ebből 3 lapot sütünk 18 cm - es formában.
A krémhez mindent kikeverünk, majd ha meghűltek a lapok, akkor összeállítjuk a tortát.
Az oldalára hagyjunk a krémből.
Házi csokival borítjuk, majd mini zserbó golyókat készítünk a kisebb adag dióból.
Végül házi csokiból készített csilagal (vagy bármilyen más formával ) díszítjük.




Házi csokiból készített formák : KATT IDE



ZSERBÓ TEKERCS (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Hozzávalók:
6 db tojás
8 dkg Absorice rizsfehérjepor sütéshez
3 dkg édesítő 1:5 (ezt használtam)

10 dkg darált dió
20 dkg cukormentes baraclekvár
4 dkg édesítő 1:5

+ házi csokoládé

Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjét kemény habbá verjük, majd folyamatosan adjuk hozzá a többi alapanyagot.
Sütőpapíros tepsire öntjük és kb 10 perc alatt megsütjük, majd forrón feltekerjük.
A lekvárt a dióval és édesítővel kikeverjük, majd a kihűlt piskótát megkenjük vele, végül házi csokival borítjuk.
Majd ha megdermedt rajta a csoki, akkor fogyasztható.








2015. december 20., vasárnap

FEHÉRCSOKIS MÉZESKALÁCS PUDING (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Hozzávalók:
2,5 mp rizs
1 el olaj
csipet só
víz

+ mézeskalács fűszer - fahéj - szerecsendió
+ konjakliszt (elhagyható)
+ édesítő
+ 1 ek méz / mézpótló

+ rumos mazsola (rumba és kókusztejbe áztatott mazsola)

+ házi fehércsoki (50 gr kókuszzsír-50 gr kókusztejpor-édesítő-5 ek kókuszkrém)

Elkészítés:
A Midzu gépbe beletesszük a rizst, olajat,sót majd felengedjük 1,3 as szintig vízzel, majd a Paste programot beindítjuk.
Ha kész, akkor tálba öntjük, és a többi hozzávalóval alaposan kikeverjük (fűszerek,édesítő,méz,konjakliszt - lehet bele tenni plusz egy kis rizskrémet)

Majd ha meghűlt, akkor kelyhekbe tesszük.
Alulra a mazsola, majd a puding , végül a fehércsoki. :D





2015. december 19., szombat

TÚRÓS POGÁCSA (GLUTÉN,LAKTÓZ,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Jött egy kérés, és természetesen elkészítem. Igaz, én tejterméket nem fogyaszthatok, de a férjem igen, és ő nagyon szereti a túrós dolgokat, így természetes volt, hogy azonnal igent mondtam a kérésnek, így készült el a túrós pogácsa.

Hozzávalók:
45 dkg laktózmentes túró
50 dkg il pane di anne glutén-tej-tojásmentes liszt

30 dkg növényi margarin
1 cs porélesztő
1 dl kókusztej - Alpro
2 db tojás

+ 1 db tojás a kenéshez

Elkészítés:
Az összes alapanyagot alaposan kidolgozzuk, majd hagyjuk kelni 1 órát.
Majd jól belisztezett lapon (kissé ragadós lesz a tészta ), nyújtjuk, szaggatjuk.
Megkenjük felvert tojással, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.

ABSORICE BEJGLI (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Lehetőségem nyílt, hogy kipróbáljam az Absorice rizsfehérjeport, ami sütéshez is kiváló.
Az egyik sütim természetesen a bejgli lett, hisz karácsony van :D
Íme a recept:

Hozzávalók 1 rúdhoz:
15 dkg Absorice rizsfehérjepor (sütéshez)
2 dkg 1:5 édesítő paleolit (ezt használtam)
1 dl kókusztej - Alpro
2 db tojás
4 gr útifűmaghéj
7 dkg növényi margarin
3 dkg porélesztő (elhagyható)

+ 1 db tojássárgája a kenéshez
+ mák-kókusztej-édesítő keveréke

Elkészítés:
Az összes alapanyagot alaposan összedolgozzuk, majd hagyjuk 1 órát pihenni.
Majd egy szilikon lapra tesszük (szórjuk meg rizsliszttel ), kinyújtjuk, és megkenjük a mákos töltelékkel.
Megkenjük tojássárgájával, megszurkáljuk kis villával, vagy hústűvel, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 30-40 perc alatt megsütjük (tűpróba).







NUTRI BEJGLI (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Sokadik bejgli receptem :D Készítettem már Nutri free mix per pane lisztből, de múlt héten kaptam egy jó kis ötletet drága Rita barátnőmtől (Hadarik Rita). Azt mondta tegyek zsírt bele, hát gyerekek, hát ez valami csoda lett. Persze amint kihűlt, felvágtam, megkóstoltam.. Azta.. leírni se lehet , ez valami álom finom lett. Négy rudat csináltam, rumos diós, gesztenyés diós, rumos gesztenyés és mákos. Idén már nem lesz több bejglim :D :D :D

Hozzávalók:
50 dkg Nutri free mix per pane
2 dkg édesítő
2 db tojás
12,5 dkg növényi margarin
12,5 dkg zsír (sertés)
2 dl kókusztej - Alpro
1 cs porélesztő

+ töltelék
+ 1 db tojássárgája a kenéshez

Elkészítés:
Az összes alapanyagot jó alaposan kidolgoztam, majd hagytam meleg helyen kelni egy órát.
Majd 4 részre osztottam, lisztezett lapon kinyújtotta adagonként, megkentem töltelékkel, majd sütőpapíros tepsire tettem.
Letakartam, majd hagytam egy órát pihenni őket.
Majd megkentem tojássárgájával, megszurkáltam kis villával, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt légkeverésen megsütöttem.







A 2016 - os :) Utazik Amerikába.. :)


2015. december 18., péntek

DIÓKRÉMES CSOKITORTA (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Hozzávalók:
Piskóta
9 db tojás
5 ek Mester süteményliszt
1 ek cukrozatlan kakaópor (lehet helyette házi csokit is bele tenni, én azt tettem)
3 ek darált dió
édesítő
1,5 cs sütőpor
Krém:
5 dl kókusztej - Alpro
1 dl kókuszkrém - Alpro
édesítő
15 dkg darált dió
konjak liszt ( helyettesíthető zselatinfix-el)
1 ek növényi margarin

Elkészítés:
A piskótához 3 lapot fogunk sütni..
1 lap kakaós (csokis) - 3 db tojás, fél cs. sütőpor, 1 ek kakaópor (vagy csoki), 1 ek sütiliszt, 1 ek darált dió  , édesítő
1 lap diós - 3 db tojás, fél csomag sütőpor, 2 ek sütiliszt, 1 ek darált dió, édesítő
Majd a diósból még egy lap!!!!!!!!!!!
A lapokhoz az összetevőket összeturmixoljuk és megsütjük kb 20 perc alatt 180 fokos sütőben.
A krémhez a kókusztejet felforraljuk, majd  az összes többi hozzávalót egy tálban kikeverjük, majd ha forr a tej akkor bele öntjük és sűrűre főzzük.
Majd a lapokat megkenjük , végül házi csokival borítjuk!!