2016. április 29., péntek
FŰSZERES MINI CIPÓK (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES,SZÉNHIDRÁTMENTES)
Hozzávalók (3db):
15 dkg Nocarb rost sütőmix
3 db tojás
3 dl víz
só
5 ek kókuszolaj
olasz fűszerső (de bármilyen fűszer tökéletes)
1 kk sütőpor
Elkészítés:
A száraz és nedves alapanyagoakt külön-külön kikeverjük, majd egy nagy tálba alaposan össze dolgozzuk őket.
Majd három mini cipócskát formálunk, sütőpapíros tepsire tesszük, bevagdossuk a tetejüket, majd 210 fokon 15 percig sütjük, majd 180 fokra levesszük és még kb 15-20 percet.
MESTER FÁNK (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
3 dl víz
8 dkg margarin
1 ek édesítő (1:5)
2 db tojás
15 dkg Mester sütiliszt
+ Mester vaníliás pudingpor (elkészítve - 2 dl kókusztejjel)
+ Mester epres pudingpor (elkészítve 2 dl kókusztejjel)
+ Mester diabetikus étbevonó
Elkészítés:
A margarin, édesítőt és vizet összeforraljuk, majd hozzáadjuk a lisztet és jó alaposan kikeverjük, majd ha meghűlt, hozzáadjuk a tojásokat (én ilyenkor turmixxal összekeverem) és kikeverjük.
Majd habzsákba tesszük és sütőpapíros tepsire gombócokat nyomunk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra , majd 150 percig így sütjük, majd levesszük 170 fokra és még 10-15 percig így sütjük.
Majd megtöltjük a pudingokkal és megkenjük csokival a tetejüket.
NOCARB FEKETEERDŐ FAGYI (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES,SZÉNHIDRÁTMENTES)
Hozzávalók:
1 cs Nocarb kakaós pudingpor
2 dl mandulatej - Alpro
1 ek édesítő (1:5)
kb . 15 dkg meggy
1 dl kókuszkrém - Alpro
+ kb 5 dkg meggy
Elkészítés:
A hozzávalókat jó alaposan összeturmixoljuk, majd bele keverjük az 5 dkg meggyet egészbe, majd betesszük a hütőbe.
Jó párszor átkeverjük még (én olyan 15 percenként kevertem, mert elég hamar fagyott).
Majd fogyasztható kb 4-5 óra múlva.
KÓKUSZOS CSOKIS KOCKÁK (GLUTÉN,TEJ, SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
20 dkg Sams Mills kakaós süteménypor
2 db tojás
5 dkg kókuszreszelék
3,5 dkg mester család csoki csepp
0,5 dl víz
Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan kikeverjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 10-12 perc alatt megütjük (tűpróba)!!
MESTER KAKAÓS CSIGA TORTA (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
30 dkg Mester kelt tészta liszt
5 dkg Mester házi kenyérliszt
5 dkg Mester sütiliszt
1 ek margarin
2 dl víz
2 db tojás
1,5 ek édesítő
+ olvasztott margarin a kenéshez
+ Mester kakaópor
+ édesítő
Puding:
4 dl rizsital
5,5 dkg Mester tejszín pudingpor
ízlés szerint édesítő
+ 10 dkg Mester diabetikus étbevonó
Videó:
ÓRIÁS KAKAÓS PALACSINTA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
400 gr Sams Mills pancake lisztkeverék
3,5 dl víz
2 db tojás
1 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
Az alapanyagokat kikeverjük, majd egy sütőpapíros tepsire kb. 2 - 2,5 merőkanállal teszünk, kör alakba elkenjük, majd 180 fokos sütőben kb 15 perc alatt megsütjük. (egész addig amíg el nem fogy a massza)
2016. április 28., csütörtök
MESTER SÜTŐPOROS KENYÉRKE (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
40 dkg Mester házi kenyérliszt
4 dl víz
2 kk só
2 ek olaj
1 ek burgonyapehely
4 gr sütőpor
+ lenmag
Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan kidolgozzuk (az olajat a végén adjuk hozzá), majd formázzuk, bevagdossuk a tetejét, megszórjuk lenmaggal, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.
ALMÁS MORZSA SÜTI (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók (3 adaghoz):
14 dkg Mester süteményliszt
1 ek édesítő (1:4)
2 gr sütőpor
1 db tojás
5 dkg margarin
+ kb 5-6 db alma édesítővel és fahéjjal össze párolva
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összemorzsolgatjuk, majd a felét 3 db tálkába ( ami sütőbe is alkalmas) tesszük, majd elosztjuk az almás tölteléket, és jöhet a maradék morzsa.
180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük 180 fokon.
Videó:
BOUNTY PISKÓTA (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
20 dkg Nutri free mix per Dolci
20 dkg kókuszos szűrlemény (kókusztej főtése utáni maradvány)
2 db tojás
1 ek édesítő (1:4)
Krém:
10 dkg kókuszos szűrlemény
ízlés szerint édesítő
1 ek vanília aroma
3 dl kókusztej
1 cs vaníliás vagy tejszínes pudingpor
+ házi csokoládé
Elkészítés:
A piskóta alap hozzávalóit alaposan össze dolgozzuk, majd egy szilikon formába tesszük, megszurkáljuk, 180 fokos sütőben kb 15-20 perc alatt megsütjük.
Majd a krémet elkészítjük.
A kókusztejbe tesszük az alapanyagokat, kikeverjük, majd sűrűre főzzük.
Rátesszük a sütialapra, majd végül házi csokival borítjuk.
2016. április 26., kedd
NOCARB CSOKIS BANÁN KENYÉR (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES,SZÉNHIDRÁTMENTES)
Hozzávalók:
6 dkg Nocarb rost sütőmix
2 db banán
3 db tojás
+ ízlés szerint édesítő
Házi csokival borítjuk.
Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan összeturmixoljuk, majd szilikon formába tesszük.
180 fokon sütőben kb 30 perc alatt megsütjük (tűpróba!)
MESTER VANÍLIÁS KEKSZ (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
17 dkg Mester sütiliszt
10 dkg margarin
2 ek édesítő (1:4)
3,5 dkg Mester vaníliás pudingpor
1 ek vanília aroma
Elkészítés:
Az összes alapanyagot alaposan kidolgozzuk, majd 40 percet hűtőbe tesszük.
Majd fagyis kanállal adagoljuk sütőpapíros tepsire és 180 fokon kb 20 perc alatt megsütjük.
LENMAGOS POGÁCSÁK (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
40 dkg Sams Mills fehérkenyér lisztkeverék
kb 3,8 dl víz
(Az élesztőt tartalmazza a csomag!!)
+ lenmag
+ tojássárgája a kenéshez
Elkészítés:
A lisztkeveréket és élesztőt egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet, jó alaposan kidolgozzuk, majd 40 percet pihentetjük.
Majd rizslisztes lapon kinyújtjuk, szaggatjuk, sütőpapíros tepsire tesszük, megkenjük tojássárgájával, megszórjuk lenmaggal és 180 fokos sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.
2016. április 25., hétfő
NOCARB TEJBEGRÍZ (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES,SZÉNHIDRÁTMENTES)
Hozzávalók:
5 dkg Nocarb Daramix
ízlés szerint édesítő
5 dl kókusztej
+ Nocarb vaníliás puding
+ meggy
Elkészítés:
A daramixet és édesítőt összekeverem, majd a kókusztejjel kikeverem, és felfőzőm.
Pudinggal és meggyel rétegezem :)
Videós receptet itt találtok hozzá:
ITT!
Nocarb Daramixet pedig ITT tudtok rendelni!
TEJSZÍNES ZÖLDSÉGKRÉM LEVES MIDZUVAL (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
kb 35-40 dkg zöldség (nálam répa,zeller,karalábé,fehérrépa,burgonya)
só
zöldségalaplé
0,5 dl rizs főzőkrém
3 ek olaj
+ víz
Elkészítés:
A zöldségeket megmossuk, megpucoljuk, feldaraboljuk, majd a többi alapanyaggal együtt a gépbe tesszük, felöntjük vízzel az 1, 5 szintig, majd Paste program.
Pirított kenyérkockákkal tálaljuk.
VANÍLIÁS SÜTEMÉNY (GLUTÉN,TEJ,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
40 dkg Sams Mills vaníliás süteménypor (1 doboz)
3 db tojás
kb 1,5 dl kókusztej
Elkészítés:
Az alapanyagokat alaposan kikeverjük, majd szilikon sütőformába tesszük.
180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
2016. április 24., vasárnap
BANÁNOS-CSOKIS CHIA PUDING (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
80 gr Mester chia mag
0,5 dl rizstej
1 ek édesítő (1:5)
2 db banán (kb 20 dkg)
1,5 ek Mester kakaópor
Elkészítés:
Az összes alapanyagot összeturmixoljuk, majd egy éjjelre hűtőbe tesszük.
Másnap fogyasztható!
MESTER MÁKOS MORZSÁS (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
20 dkg Mester sütiliszt
10 dkg Mester kenyérliszt
1 ek édesítő (1:5)
1 cs sütőpor
3 ek kókusztej
5 dkg margarin
1 db tojás
reszelt citromhéj
Töltelék:
kb 20 dkg aszalt szilvás mákos szűrlemény (ez tejfőzés után marad) - helyettesíthető darált mák , édesítő és némi folyadék kombójával.
Elkészítés:
Az alapanyagokat alaposan összedolgozzuk, majd a 3/4 ed részét egy szilikon formába nyomkodjuk, majd villával megszurkáljuk.
180 fokos sütőben kb 6-8 percet elősütjük, majd jön rá a töltelék, és a maradék "tészta", amit rámorzsálunk, majd vissza tesszük a sütőbe még kb. 15 percre.
SÜTŐPOROS "TEJES" MESTER ZSEMLÉK (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
30 dkg Mester házi kenyérliszt
1 ek kukoricapehely liszt
1 dl víz
2 dl rizstej
só
4 gr sütőpor
1,5 ek olaj
Elkészítés:
Az összes alapanyagot egy tálba tesszük, majd jó alaposan összegyúrjuk (az olajat a legvégén adjuk hozzá!!).
Majd zsemléket formázunk belőle, sütőpapíros tepsire tesszük, bevagdossuk a tetejüket, majd 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük.
2016. április 22., péntek
NOCARB BANÁNOS DARA GOMBÓC (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES,SZÉNHIDRÁTMENTES)
Egy újabb finomság az új szuper Nocarb termékből, a Daramixből.
Hozzávalók:
30 gr Nocarb Daramix
2 db tojás
1 db banán
1 gr Nocarb 1:7 édesítő
Elkészítés:
A banánt összenyomkodjuk villával, majd a tojásokkal kikeverjük.
Hozzáadjuk az édesítőt és daramixet, majd jó alaposan elkeverjük.
Forró, lobogó vízben kifőzzük.
Nocarb vaníliás pudinggal tálaljuk.
2016. április 21., csütörtök
NOCARB CSÁSZÁRMORZSA (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES,SZÉNHIDRÁTMENTES)
Hozzávalók:
30 gr Nocarb Daramix
2 db tojás
1 dl kókusztej - házilag készült
1 ek margarin / kókuszolaj
reszelt citromhéj
1 mk sütőpor
negyed ek Nocarb 1:7 édesítő
+ csoki öntt
+ vörös áfonya
Elkészítés:
Mindent jó alaposan kikeverünk, majd forró serpenyőben kisütjük.
A Nocarb termékeket itt tudod megvenni: KATT
2016. április 17., vasárnap
BURGONYÁS LÁNGOS (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
25 dkg burgonyás tésztaliszt - naturbit
3 gr porélesztő - haas
3,5 dl kókusztej
só
+ olaj a sütéshez
(Tejfogyasztók a kókusztej helyett használhatnak 1,5 dl kefírt vagy joghurtot és 2 dl vizet!!)
Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan összedolgozzuk, majd hagyjuk kelni 1 órát.
Majd adagokat kicsipkedünk (4 db lángos lesz), lisztezett lapon tenyerünk segítségével laposra nyomkodjuk, majd forró olajban aranybarnára sütjük.
Paleo Központ - Székesfehérvár - 2016.04.09
A Flora Natura színeiben Székesfehérváron voltunk Petrával a Paleo Központban.
Készítettünk vaniliás mandulatejet, kókuszos máktejet, pikáns répakrémlevest baconchips-szel, ráadásként pedig házi növényi joghurtokat és szénhidrát mentes kakaós-fahéjas csigát vittünk kóstolóba.
Nagyon jól éreztük magunkat, és pozitív vissza jelzésekkel indultunk haza..
Hamarosan újra Székefehérvárra látogatok, akkor pedig sütögetünk egy nagyot!!!