2022. január 20., csütörtök

Vaslábasos kenyér (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

 


Hozzávalók:

65 dkg Mester házi kenyérliszt

5 dkg Barna rizsliszt

15 dkg köles liszt

3 dkg útifűmaghéj

1 cs porélesztő

3 kk só

9 dl víz

3 ek olaj

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és alaposan összedolgozzuk.

Majd hozzáadjuk az olajat, és addig gyúrjuk, amíg a tészta a tál falától el nem válik.

Majd egy sütőpapírral kibélelt vaslábasba tesszük.

1 órát 50 fokos sütőben kelesztjük,majd 180 fokon sütjük kb 60 percet, majd kivesszük a vaslábasból és kb. 10 percig még sütjük.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése