Hozzávalók:
30 dkg Mester család házi kenyérliszt
10 dkg Mester család kelt tészta liszt
15 dkg Mester család süteményliszt
3,3 dkg Mester család útifűmaghéj őrlemény
5 dkg Mester család édesítő (1:4)
1 cs porélesztő
10 dkg növényi margarin
5 dl növényi tej
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
+ olaj a sütéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk amargaint, végül hozzáadjuk anövényi tejet, és jól kidolgozzuk. Meleg helyen egy órát pihentetjük.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és kb. 2 ujjnyira kinyújtjuk, majd szaggatjuk. Mindegyik kis fánk közepébe ujjunk segítségével mélyedést csinálunk, majd forró olajban kisütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése