2024. július 15., hétfő

Meggyes köleses ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

Tészta:

12,5 dkg barna rizsliszt

20 dkg köles liszt

20 dkg tápióka keményítő

2,8 dkg útifűmaghéj őrlemény

5 dkg édesítő (1:4)

8 g sütőpor

3,8 dl víz

2 ek citromlé

Töltelék:

20 dkg köles ( alaposan átmosva - 6 dl növényi tejben és 2 dl növényi tejszínben édesítővel megfőzve )

30 dkg meggy

kb. 10 dkg gluténmentes - cukormentes - vegán meggy lekvár

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan összedolgozzuk. Hagyjuk állni kb. 5 percet.

Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és három egyenlő részre osztjuk.

Mindegyiket kinyújtjuk.

Az egyik lapot egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük lekvárral, majd a meggy felét rászórjuk, majd erre a megfőtt köles felét elegyengetjük, majd a következő lap, ugyanígy lekvár, meggy és a köles másik fele, majd az utolsó lap. 

Tetejét vékonyan olajozzuk, majd 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.






 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése