2024. július 15., hétfő

Fűszervajas kifli ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

10 dkg barna rizsliszt

20 dkg köles liszt

10 dkg tápióka keményítő

10 dkg lenmagliszt

1 cs sütőpor

4,2 dkg útifűmaghéj őrlemény

2,5 dkg gluténmentes sörélesztópehely

6 dl víz

2 ek citromlé

Töltelék:

15 dkg növényi margarin

ízlés szerint só

3 ek gluténmentes sörélesztőpehely

ízlés szerint zöldfűszerek ( petrezselyem, oregánó, bazsalikom )

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól összedolgozzuk.

A töltelék alapanyagait kikeverjük.

A tésztát barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, majd kinyújtjuk kör alakba. Megkenjük a margarinos krémmel, majd nyolc cikkre vágjuk. Szélesebb részétől feltekerjük, majd kiflit formázunk belőlük.

Sütőpapíros tepsire tesszük őket, olajjal vékonyan lekenjük a tetejüket, majd 180 fokos sütőben kb. 40 - 45 perc alatt megsütjük.






 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése