2024. július 15., hétfő

Kakaós - szilvás kalács (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

10 dkg barna rizsliszt

25 dkg köles liszt

15 dkg tápióka keményítő

4 dkg útifűmaghéj őrlemény

5 dkg édesítő (1:4)

1 cs sütőpor

3,6 dl víz

2 ek citromlé

Töltelék:

7,5 dkg holland kakaópor

ízlés szerint édesítő

20 dkg szilva

fahéj

növényi tej

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, jól kidolgozzuk. Majd hagyjuk állni 5-10 percet.

A szilvát apróra vágjuk, megforgatjuk fahéjban.

A kakaóport és az édesítőt kikeverjük annyi növényi tejjel, hogy kenhető legyen.

A tésztát barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, majd négy egyenlő részre osztjuk.

Mindegyiket kinyújtjuk, megkenjük a kakaós krémmel, megszórjuk a fahéjas szilvával, majd feltekerjük. Utána kettő - kettő tekercset egymásba fonunk. 

Sütőpapírral bélelt formába tesszük az egyik, majd rá a másik összefont tésztát.

Olajjal a tetejét vékonyan lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.






 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése