2024. augusztus 17., szombat

Citromos köleskrémes tekercs ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

Piskóta:

20 dkg barna rizsliszt

10 dkg köles liszt

15 dkg tápióka keményítő

3 dkg útifűmaghéj

4 dkg édesítő (1:4)

4,6 dl víz

1,5 ek holland kakaópor

6 g sütőpor

2 ek citromlé

Krém:

1 cs gluténmentes vaníliás pudingpor

10 dkg barna rizsliszt

1 ek vanília aroma

3,8 dl növényi tej

0,2 dl citromlé

ízlés szerint édesítő

20 dkg főtt köles

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól kikeverjük.

Egy tepsit ( gáz tepsi méretű ) sütőpapírral kibélelünk, majd a masszát ráöntjük, elegyengetjük. 180 fokos sütőben kb. 20-22 perc alatt megsütjük ( tűpróba! ).

A krémhez a pudingport, barna rizslisztet, édesítőt, növényi tejet, citromlevet, édesítőt egy lábasba tesszük, kikeverjük és sűrűre főzzük, majd robotgéppel belekeverjük a kölest.

Ha megsült a piskóta, akkor konyharuha segítségével feltekerjük, majd hagyjuk kihűlni.

Majd ha kihűlt, akkor kitekerjük, megtöltjük a krémmel, majd feltekerjük és a külsejére is kenünk a krémből.

Hagyjuk pár órát, hogy összeálljon.








 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése