2024. augusztus 16., péntek

Zöldborsó lisztes pogácsa ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

25 dkg barna rizsliszt

10 dkg zöldborsó liszt

16,5 dkg tápióka keményítő

3 dkg útifűmaghéj

20 dkg főtt köles

2,2 dkg gluténmentes sörélesztópehely

3 dl víz

2 ek citromlé

1 cs sütőpor

6 dkg margarin

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

+ szezámmag a szóráshoz

+ gluténmentes sörélesztópehely a szóráshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a margarint és a főtt kölest. Hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, jó alaposan kidolgozzuk.

Barna rizslisztes lapra tesszük, átgyúrjuk, majd kinyújtjuk és hajtogatjuk, ezt a hajtogatást még kétszer ismételjük meg, majd kb. két ujjnyi vastagra nyújtsuk ki, szaggassuk.

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, tetejüket vékonyan leolajozzuk, megszórjuk a gluténmentes sörélesztőpehellyel, majd a szezámmaggal.

180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.







 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése