Hozzávalók:
60 dkg Mester család házi kenyérliszt
20 dkg Mester család kalács liszt
1 cs porélesztó
só
13,5 dkg margarin
6,15 dl víz
1 dkg Mester család útifűmaghéj őrlemény
6,5 dkg növényi tejföl
+ olaj a kenéshez
+ szezámmag a szóráshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, beledolgozzuk a növényi tejfölt és a margarint, majd hozzáadjuk a vizet és jól kidolgozzuk. Egy órát meleg helyen kelesztjük.
Majd 8 egyenlő részre osztjuk, zsemléket formázunk belőlük. Sütőpapíros tepsire tesszük, tetejét olajjal vékonyan lekenjük, majd szezámmaggal megszórjuk. 180 fokos sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése