2024. november 11., hétfő

Sütőtök krémleves kenyérrel ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)

Hozzávalók:

Leves:

1 db Tv paprika

70 dkg burgonya

50 dkg sült sütőtök

2,5 dl növéyni tejszín

ízlés szerint só

ízlés szerint Mester Család őrölt babérlevél

Ízlés szerint Mester Család bazsalikom

ízlés szerint Mester Család őrölt kömény

3 ek olaj

Kenyér:

40 dkg Mester Család házi kenyérliszt

20 dkg sült sütőtök

ízlés szerint Mester Család őrölt kömény

8 g porélesztó

2,5 dl víz

2 ek olaj

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a formázáshoz

Elkészítés:

A leveshez a burgonyát megpucoljuk, megmossuk, felkockázzuk.

A paprikát megmossuk, feldaraboljuk.

Egy lábasba olajat teszünk, megpirítjuk rajta a paprikát, majd hozáadjuk a burgonyát és a sült sütőtököt, sózzuk fűszerezzük, felöntjük vízzel ( hogy ellepje ), majd puhára főzzük.

Ha megfőtt, hozzáadjuk a növényi tejszínt és botmixerrel pépesítjük ( ha hígabbra szeretnénk, akkor tegyünk még hozá vizet ).

A kenyérhez a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, beledolgozzuk a sütőtököt, hozzáadjuk a vizet, majd jól összedolgozzuk. Végül belegyúrjuk az olajat.

Barna rizslisztes lapon átgyúrjuk, majd cipót formázunk belőle.

Egy madzaggal átkötjük, hogy sütőtök alakja legyen ( egy korábbi receptemben már mutattam ).

Lekenjük olajjal vékonyan.

Egy órát meleg helyen kelesztjük, majd 180 fokos sütőben kb. 45-50 perc alatt megsütjük.







 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése