2024. november 11., hétfő

Vaníliás - kiwis sütemény ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)

Hozzávalók:

40 dkg Mester család süteményliszt

10 dkg Mester család kalács liszt

5 dkg Mester család holland kakaópor

5 dkg Metser család édesítő (1:4)

1 cs sütőpor

5,6 dl víz

Krém:

8 dkg Mester család vaníliás pudingpor

2,5 dl növényi tej

2,5 dl növényi tejszín

ízlés szerint édesítő

10 dkg margarin

+ 6-7 szem kiwi - tetejére - megpucolva, szeletekre vágva

+ Mester diabetikus étbevonó olavsztva

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és jól kikeverjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.

A krémhez a pudingot, édesítőt, növényi tejet és növényi tejszínt egy lábasba tesszük, elkeverjük, sűrűre főzzük, majd belekeverjük a margarint.

Ha megsült és kihűlt a piskóta, akkor rátesszük a krémet, tetejére a kiwi szeleteket, majd az olvasztott étbevonóval díszítjük.






 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése