2025. január 10., péntek

Diós pite ( glutén, tej, tojás, cukor, szója, kész lisztkeverékmentes, vegán)

Hozzávalók:

Tészta:

20 dkg barna rizsliszt

15 dkg köles liszt

10,5 dkg tápióka keményítő - Mester család, vagy Its Us márkájú

3 dkg útifűmaghéj

10 dkg margarn

1 dl növényi tej

5 dkg édesítő ( 1:4)

1 cs sütőpor

Töltelék:

30 dkg darált dió

ízlés szerint porédesítő

3 dkg gluténmentes vaníliás pudingpor

2 ek vanília aroma

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a margarint, majd a növényi tejet.

Kb. 5 percet pihentessük a tésztát, majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és két részre osztjuk.

Az egyik felét egy sütőpapíros tepsibe ( 20x23 ) lapogatjuk a kezünkkel, majd a töltelék alapanyagait kikeverjük és eloszlatjuk rajta. 

A másik adag tésztát kinyújtjuk, majd a diós töltelékre tesszük.

Olajjal vékonyan lekenjük, megszúrkáljuk, majd 180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.






 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése