Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg barna rizsliszt
15 dkg köles liszt
10,5 dkg tápióka keményítő - Mester család, vagy Its Us márkájú
3 dkg útifűmaghéj
10 dkg margarn
1 dl növényi tej
5 dkg édesítő ( 1:4)
1 cs sütőpor
Töltelék:
30 dkg darált dió
ízlés szerint porédesítő
3 dkg gluténmentes vaníliás pudingpor
2 ek vanília aroma
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a margarint, majd a növényi tejet.
Kb. 5 percet pihentessük a tésztát, majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és két részre osztjuk.
Az egyik felét egy sütőpapíros tepsibe ( 20x23 ) lapogatjuk a kezünkkel, majd a töltelék alapanyagait kikeverjük és eloszlatjuk rajta.
A másik adag tésztát kinyújtjuk, majd a diós töltelékre tesszük.
Olajjal vékonyan lekenjük, megszúrkáljuk, majd 180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése