Hozzávalók:
- 6 tojás
- 6 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 6 púpozott ek liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 csipet só
- 1 doboz konzerv körte v. 2 körte
- 0,5 cs csokis tortadara
Elkészítés:
- Elkészítjük a piskótát. A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A lisztet és a sütőport egy tálban összekeverjük.
- A tojásfehérjéből kemény habot készítünk. A tojássárgájás masszához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól eldolgozzuk, majd a tojásfehérjéből készített habot belekanalazzuk, és óvatossan beleforgatjuk, keverjük, hogy ne nagyon törjön meg.
- Majd a konzerv körtét (ez kb. 2 egész körtének számít) apró darabokra szeleteljük, majd a tésztába beleöntjük, és hozzáadjuk a csokidarát, végül összeforgatjuk a tésztával.
- Majd kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, és megsütjük. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése