6 db tojás
3 ek teljes kiőrlésű búzaliszt
3 ek zabpehelyliszt
7 ek nyírfacukor
1 cs sütőpor
meggy
fahéj
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk, majd a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját pedig habosra keverjük az édesítővel.
A sárga masszához hozzá adjuk a sütőport és a liszteket, de közben folyamatosan kavarjuk.
Majd a fahéjat is bele tesszük, kikeverjük.
Majd egymásba forgatjuk a fehér habbal.
A meggyet kimagozzuk, ha magos, alaposan megmossuk és lecsöpögtetjük, majd egy kis édesítős zabpehelylisztbe megforgatjuk.
A masszát egy szilikon formába öntjük, majd bele szórjuk a meggyet és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése