Alapanyagokat itt tudsz vásárolni:
http://etelallergiaabc.boltaneten.hu/
Hozzávalók:
4 db tojás
2 ek kókuszliszt
2 ek gluténmentes liszt
(Barbara)
édesítő
1 cs sütőpor
1 ek cukrozatlan kakaópor
1 cs vaníliás pudingpor –
gl mentes
1 cs csokoládés pudingpor –
gl mentes
édesítő
4 dl tej – laktózmentes vagy
kókusz
4 dl víz
házi csoki
2 dl tejszín – laktóz mentes
Elkészítés:
A tojásokat ketté
választjuk, a fehérjéből kemény habot készítünk, majd folyamatosan adjuk hozzá
a kakaóporon kívül mindent.
Két formát használunk.
Az egyikbe bele öntjük a
massza felét, majd a másik részbe bele keverjük a kakaóport , majd bele öntjük
a másik a formába.
Előmelegített sütőben kb.
20 perc alatt megsütjük őket.
Ha kihűlt felcsíkozzuk.
Elkészítjük a pudingokat.
Majd úgy töltjük meg a
piskótát, hogy beteszünk a formába egy kakaós csíkot, erre és mellé jön a
vaníliás puding, majd végig amíg el nem fogy.
Majd jön a sima piskóta ,
de keresztbe tesszük, és ugyanígy a csoki pudinggal.
A tetejüket felváltva
bekenjük a maradék pudinggal.
Betesszük egy éjszakára a
hűtőbe.
Másnap levesszük a csattos
forma szélét úgy, hogy előtte nedves késsel körbe vágjuk.
Majd tejszínhabbal és
olvasztott házi csokival tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése