2014. március 18., kedd

HAMIS SOMLÓI (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)





Alapanyagokat itt tudsz vásárolni:
http://etelallergiaabc.boltaneten.hu/

Hozzávalók:
4 db tojás
2 ek kókuszliszt
2 ek gluténmentes liszt (Barbara)
édesítő
1 cs sütőpor
1 ek cukrozatlan kakaópor

1 cs vaníliás pudingpor – gl mentes
1 cs csokoládés pudingpor – gl mentes
édesítő
4 dl tej – laktózmentes vagy kókusz
4 dl víz

házi csoki
2 dl tejszín – laktóz mentes
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk, a fehérjéből kemény habot készítünk, majd folyamatosan adjuk hozzá a kakaóporon kívül mindent.
Két formát használunk.
Az egyikbe bele öntjük a massza felét, majd a másik részbe bele keverjük a kakaóport , majd bele öntjük a másik a formába.
Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük őket.
Ha kihűlt felcsíkozzuk.
Elkészítjük a pudingokat.
Majd úgy töltjük meg a piskótát, hogy beteszünk a formába egy kakaós csíkot, erre és mellé jön a vaníliás puding, majd végig amíg el nem fogy.
Majd jön a sima piskóta , de keresztbe tesszük, és ugyanígy a csoki pudinggal.
A tetejüket felváltva bekenjük a maradék pudinggal.
Betesszük egy éjszakára a hűtőbe.
Másnap levesszük a csattos forma szélét úgy, hogy előtte nedves késsel körbe vágjuk.
Majd tejszínhabbal és olvasztott házi csokival tálaljuk.
Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése