Az édesítőt és szilikon formát itt tudod megvásárolni:
http://etelallergiaabc.boltaneten.hu/
Hozzávalók:
20 dkg köles
5 dl víz
4 dl tej - laktózmentes vagy kókusz
édesítő
1 cs vaníliás pudingpor
5 dkg ribizli
rumaroma
Öntet:
2 ek vegyes gyümölcsös
lekvár
15 dkg ribizli
2 ek mézpótló
Elkészítés:
A kölest feltesszük főni
fele-fele adag tejes vízbe, majd forrás után folyamatosan adagoljuk hozzá a
többit.
Hozzá adjuk az édesítőt ,
majd rumaromát.
Majd mikor már majdnem
puha, akkor a ribizlit.
Majd ha teljesen puha,
akkor a kis vízzel kikevert pudingot.
Majd szilikon formákba
tesszük, amit előtte kis kókuszzsírral kikentünk.
Majd betesszük a hűtőbe.
Másnap, mikor jól lehűl és
egybe állt, elkészítjük hozzá az öntetet, amit egyszerűen csak összeforralunk,
majd a hideg pudingot kiszedjük a formából, tálra tesszük , és leöntjük a
ribizlis öntettel.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése