2014. március 6., csütörtök

RIBIZLIS KÖLES PUDING (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)


Az édesítőt és szilikon formát itt tudod megvásárolni:
http://etelallergiaabc.boltaneten.hu/

Hozzávalók:
20 dkg köles
5 dl víz
4 dl tej - laktózmentes vagy kókusz
édesítő
1 cs vaníliás pudingpor
5 dkg ribizli
rumaroma
Öntet:
2 ek vegyes gyümölcsös lekvár
15 dkg ribizli
2 ek mézpótló

Elkészítés:
A kölest feltesszük főni fele-fele adag tejes vízbe, majd forrás után folyamatosan adagoljuk hozzá a többit.
Hozzá adjuk az édesítőt , majd rumaromát.
Majd mikor már majdnem puha, akkor a ribizlit.
Majd ha teljesen puha, akkor a kis vízzel kikevert pudingot.
Majd szilikon formákba tesszük, amit előtte kis kókuszzsírral kikentünk.
Majd betesszük a hűtőbe.
Másnap, mikor jól lehűl és egybe állt, elkészítjük hozzá az öntetet, amit egyszerűen csak összeforralunk, majd a hideg pudingot kiszedjük a formából, tálra tesszük , és leöntjük a ribizlis öntettel.
Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése