2014. április 27., vasárnap

PIZZATÉSZTÁS TÖLTÖTT MUFFIN (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)


Alapanyagokat egy helyről:
http://www.etel-allergia-abc.hu/

Hozzávalók:
5 dkg hajdinaliszt
5 dkg kukoricaliszt
5 dkg kókuszliszt
5 gr utifűmaghéj
5 dkg sajt – laktózmentes
2-2,5 dl víz

Töltelék:
mindenféle zöldség (gomba, répa, paradicsom, kukorica……)

Tetejére:
1 db tojás kenni
szezámmag
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan kidolgozzuk, majd hagyjuk állni fél órát.
Ha letelt az idő, akkor muffin formákba nyomkodunk darabokat, azt elősütjük 180 fokon kb. 10 percig előmelegített sütőben.
Majd kivesszük, megtöltjük, és a maradék tésztából tetőket csinálunk, azt megkenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal és még kb. 10 -15 percig sütjük.

Jó étvágyat!

VADRIZS SALÁTA ( LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)


Alapanyagokat egy helyről:
http://www.etel-allergia-abc.hu/

Hozzávalók:
1 cs vadrizs (250 gr)
1 cs vegyes saláta (200 gr)
1 db paradicsom
1 db répa
2 db tojás
10 dkg kukorica
Elkészítés:
A vadrizs megfőzzük, a saláta alapanyagait megmossuk, a paradicsomot feldaraboljuk, a répát megpucoljuk és lereszeljük, a tojást megfőzzük, megpucoljuk, feldaraboljuk.
Majd ha megfőtt a rizs, az egészet összekeverjük és tálalható is.
Jó étvágyat!


Vadrizs:

MEGGYES KAKAÓS LISZT NÉLKÜLI TORTA (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)


Alapanyagokat egy helyről:
http://www.etel-allergia-abc.hu/

Hozzávalók:
10 dkg kókuszzsír (lehet laktózmentes vaj is)
4 db tojás
édesítő
2 ek kakaópor – cukrozatlan
15 dkg meggy
2 cl kávé

Tetejére:
Kókuszkrém

Elkészítés:
A kókuszzsírt felolvasztjuk, majd az összes többi hozzávalóval együtt robotgéppel kidolgozzuk.
Szilikon formába öntjük, majd előmelegített sütőben 50 – 60 percet sütjük.
Majd ha teljesen kihűlt, akkor szedjük ki a formából, tetejére kókuszkrémet teszünk.
Másnap a legfinomabb!
Jó étvágyat!



SZTRACSATTELA SZELET SÜTÉS NÉLKÜL (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)




Hozzávalók:
1 réteg:
50 gr glutén és cukormentes keksz
1 kk kakaópor – cukormentes
2 ek kókuszliszt
1 dl kókuszkrém

2 réteg:
20 dkg totu / túró – laktózmentes
10 dkg házi csoki
1 dl kókuszkrém
1,5 dl rizstejszín / tejszín – laktózmentes
1 cs zselatin

Elkészítés:
Az 1. réteg hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, a kekszet jól összedarabolva tesszük bele, majd egy formába nyomkodjuk.
A 2. réteg hozzávalóit robotgéppel kikeverjük, utolsónak adjuk hozzá a zselatint a szokásos módon, majd ráöntjük a keksz rétegre.
Egy éjjelre a hütőbe tesszük.
Másnap fogyasztható.

Jó étvágyat!

FŰSZERES PARADICSOMOS CSIRKEFALATOK (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)


Alapanyagok egy helyről:
http://www.etel-allergia-abc.hu/


Hozzávalók:
2,5 db egész csirkemell
0,5 l paradicsomlé cukormentes (házi)
zsálya
bors
olaj
1 dl kókusztej

laktózmentes sajt reszelve a tetejére

Elkészítés:
A csirkét megmossuk, majd apró kockákra vágjuk.
Az olajat felhevítjük, és beletesszük a csirkét.
Megpirítjuk.
A paradicsomlét kikeverjük a fűszerekkel és kókusztejjel, majd ráöntjük a csirkére, és addig pároljuk, főzzük, amíg a hús jó puha nem lesz és a paradicsomlé kissé nem sűrűsödik.
Gluténmentes tésztával tálaltam.
 Jó étvágyat!

A tészta:



GESZTENYÉS- ALMÁS KEHELY (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)


Alapanyagokat egy helyről:
http://www.etel-allergia-abc.hu/

Hozzávalók:

12,5 dkg gesztenyemassza – natúr
2 dl tejszín – laktózmentes
35 dkg alma
mézeskalács fűszer
fahéj
citromlé
1 ek mézpótló

Elkésztés:
Az almát megmossuk, majd kockákra vágjuk, beízesítjük a fűszerekkel, citromlével és mézpótlóval.
A tejszínt kemény habbá verjük, a gesztenyét lereszeljük.
A kehely aljára almát teszünk, majd gesztenye , ismét alma , majd tejszín, és egy almakockával díszítjük.
Jó étvágyat!


ALMÁSPITE MÁSKÉPPEN (GLUTÉN, TEJ ÉS CUKORMENTES)


Alapanyagokat egy helyről:
http://www.etel-allergia-abc.hu/

Hozzávalók:
20 dkg rizsliszt
10 dkg kókuszliszt
édesítő
2 db tojás
kb 0,25 – 0,5 dl víz
2 db tojás

Töltelék:
35 dkg alma
mézeskalács fűszer
fajéz
2 ek mézpótló
pici citromlé

Kenéshez:
1 db tojás
2 ek kókuszkrém

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan kigyúrjuk, majd hagyjuk 20 percet állni.
Majd lisztezett deszkán átgyúrjuk.
Rátesszük egy sütőpapírra és azon kör alakba kinyújtjuk.
Az almát megmossuk, majd kockákra vágjuk, és ízesítjük a fűszerekkel, mézpótlóval és citromlével.

Hagyjuk 10 percet állni.
A sütőpapírt bele tesszük egy tepsibe.
A tészta közepére halmozzuk az almát, úgy, hogy a széleit ráhajtjuk.
Megkenjük a tojásos tejszínnel, majd előmelegített sütőben kb.30 perc alatt 180 fokon megsütjük.
Jó étvágyat!


BANÁNOS GESZTENYE GOLYÓK (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)



Alapanyagokat egy helyről:
http://www.etel-allergia-abc.hu/

Hozzávalók:
1 db banán
12,5 dkg gesztenyemassza natúr
édesítő
5 ek tejszín – laktózmentes vagy kókusz
10 dkg túró

karobpor

Elkészítés:
Az összes hozzávalót alaposan össze gyúrjuk, majd karobporba forgatjuk.
Jó étvágyat!


2014. április 26., szombat

KUKORICALISZTES ZSÖMLE (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)


Alapanyagok egy helyről:
http://www.etel-allergia-abc.hu/

Hozzávalók:
25 dkg kukoricaliszt
20 dkg hajdinaliszt
5 dl víz
2 ek olaj
12 g utifűmaghéj

Elkészítés:
A hozzávalókat alaposan kikeverjük, majd sütőpapíros tepsire golyókat formázunk.
Előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt 180 fokon megsütjük.
Jó étvágyat


NARANCSOS - MOGYORÓS KEKSZ (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)


Alapanyagok egy helyről:
http://www.etel-allergia-abc.hu/

Hozzávalók:
200 gr sótlan mogyoró (pucolós)
1 dl kókuszkrém
1 ek vaj
édesítő
1 db narancs leve
3 ek kókuszliszt
2 ek kukoricaliszt

házi csoki

Elkészítés:
A keksz alapanyagait alaposan kikeverjük. A mogyorót előzőleg ledaráljuk, úgy tesszük bele.
Majd sütőpapíros tepsire kanalazzuk, kekszet formázunk kanál segítségével.
Előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük, majd házi csokit csurgatunk rá.

Jó étvágyat.

MEGGYLEKVÁROS LINZER (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)



Alapanyagok egy helyről:
http://www.etel-allergia-abc.hu/

Hozzávalók:
1 cs linzerpor – gluténentes – m gel
3 ek vaj
0,5 dl víz
4 ek kókuszliszt
4 ek gl mentes liszt – barbara

meggylekvár

Elkészítés:
A tésztához mindent egy tálban alaposan összegyúrunk, majd két rudat formázunk belőle és hagyjuk állni a hűtőben fél órát.
Majd feldaraboljuk, pohár segítségével lenyomkodjuk és a tetejét formázóval megmintázzuk.
Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
Meggylekvárt teszünk egy egy keksz közé.

Jó étvágyat.

BABLEVES (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)


Alapanyagok egy helyről:
http://www.etel-allergia-abc.hu/


Hozzávalók:
80 dkg füstölt sonka
fokhagyma
bors
0,5kg tarka bab
3 db sárgarépa
2 db fehérrépa
kis fej karalábé
zeller
babérlevél
pirospaprika
1,5 ek kókuszliszt

Elkésztés:
A sonkát megmossuk, és kockákra vágjuk.
A zöldségeket megmossuk, majd megpucoljuk és feldaraboljuk.
Feltesszük főni, takarékon szépen lassan.
Közben ízesítjük.
Majd ha puhára főtt benne minden, akkor a liszthez kimerünk a levesből, kikeverjük majd vissza öntjük.
Hagyjuk még 10 percet főni, majd tálalható.
Jó étvágyat.


ASZALT SZILVÁS RUMOS MÁKTORTA (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)


A hozzávaló alapanyagok:
http://www.etel-allergia-abc.hu/

Hozzávalók:
Piskóta:
4 db tojás
1 késhegynyi fahéj
édesítő
2 ek mákliszt
4 ek gl mentes piskóta liszt – mester család
1 dl víz
1 cs sütőpor
Krém:
5 dl tej – laktózmentes vagy kókusz
édesítő
10 dkg aszalt szilva
rumaroma
zselatin
1 ek keményítő
3 ek mák

3 ek mogyoró

Elkészítés:
A piskótához az összetevőket alaposan kikeverjük, majd előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük (tűpróba).
Ha kihűlt kettévágjuk, majd a tetejéből levágunk egy nagyon vékony részt.
A tejet feltesszük forrni, a szilvát aprítógéppel teljesen szétaprítjuk.
A tejbe tesszük a rumaromát, szilvát, és mákot, hagyjuk felforrni így.
Majd ha felforrt, akkor a keményítőt és zselatin bele keverjük úgy, hogy előtte a tejből kivett mennyiséggel kikeverjük.
Sűrű krémmé főzzük.
Majd megtöltjük a piskótát (csattos formába jó készíteni).
Majd betesszük 3-4 órára a hűtőbe.
Majd kivesszük és a piskóta darabot amit levágtunk a tetejéből a mogyoróval össze daráljuk, majd avval díszítjük.

Jó étvágyat!

2014. április 22., kedd

HÚSVÉTI PIZZA (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)



Az alapanyagok megvásárolhatók:
http://www.etel-allergia-abc.hu/

Hozzávalók:
5 dkg hajdinaliszt
5 dkg kukoricaliszt
5 dkg kókuszliszt
5 gr utifűmaghéj
5 dkg sajt – laktózmentes
2-2,5 dl víz

Feltét:
házi paradicsomszósz
tojás
sonka
kolbász
sajt - laktózmentes

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd pite formába tesszük.
Előmelegített sütőben 180 fokon elősütjük kb. 10 perc alatt.
Kivesszük, majd megkenjük a paradicsomszósszal, rátesszük a sonkát és kolbászt, megszórjuk sajttal, és ráütjük a tojást.
Visszatesszük és kb még 15 percig sütjük.
Jó étvágyat!


2014. április 20., vasárnap

MEGÚJULT AZ ÉTELALLERGIA ABC!!!!!



Sok szeretettel várunk mindenkit.
A termék vásárlás mellett tanácsadással is segítünk!
http://www.etel-allergia-abc.hu/

2014. április 19., szombat

MÉZES KRÉMES TEKERCS (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)

Hozzávalók:
Tészta:
15 dkg kókuszliszt
15 dkg lenmagliszt
20 glutén és laktózmentes lisztkeverék
3 db tojás
100 gr mézpótló
160 gr vaj – laktózmentes
édesítő
kb. 0,5 – 1 dl víz
1 cs sütőpor

Krém:
2 dl tej – laktózmentes vagy kókusz
1,5 dl víz
édesítő
1 cs vaníliás pudingpor – gluténmentes (haas)
5 dkg kókuszliszt

meggylekvár

házi csoki

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan kigyúrjuk, majd kettészedjük.
A krémet elkészítjük.

Megfőzzük a pudingot, majd sűrítjük még kókuszliszttel.
Az egyik tészta adagot kinyújtjuk, megkenjük meggylekvárral, majd beletesszük a krémet.
Lazán feltekerjük.
A másik adaggal is ezt csináljuk.
Megkenjük tojással, majd előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt , akkor házi csokival megkenjük.

Jó étvágyat!

FŰSZERES RÁNTOTT CSIRKE (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)


Hozzávalók:
6 db csirkecomb
kukoricaliszt
görög fűszerkeverék
2 db tojás
0,5 dl kókusztej

olaj

Elkészítés:
A csirkecombokról leszedjük a bőrt, majd alaposan megmossuk.
A tojást kikeverjük a tejjel, a kukoricalisztet pedig a fűszerrel.
Tepsibe tesszük, lefedjük alufóliával, majd 30 percig így sütjük, majd levesszük a fóliát , meglocsoljuk pici olajjal és pirulásig sütjük.
Jó étvágyat!


SAJTOS TÚRÓS NYUSZIK ÉS FIGURÁK (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)



Hozzávalók:

10 dkg laktózmentes túró
6 dkg kókuszliszt
12 dkg lenmagliszt
25 dkg laktózmentes sajt
25 dkg gm lisztkeverék
2 ek olaj

Elkészítés:
A sajtot lereszeljük, és az összes többi hozzávalóval együtt alaposan kigyúrjuk.
Kettévesszük a tésztát, majd az egyik felét lisztezett deszkán kinyújtjuk és kiszaggatjuk.
A másik feléből kis darabokat csipünk, golyókat formázunk, ollóval kis füleket vágunk, szemet és orrot csinálunk neki, így lesznek a kisnyuszik.
Tojással lekenjük őket, majd előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük őket.
A kekszeket 10-15 perc alatt , a nyuszikat kb 20-25 perc alatt.

Jó étvágyat!

HÚSVÉTI KALÁCS (SZÉNHIDRÁTCSÖKKENTETT)



25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
25 dkg DW 50 % al csökkentett szénhidráttartalmú liszt
édesítő
1 db tojás
csipet só
1,7 dl tej
50 gr vaj
vanília aroma
10 dkg mazsola

2 ek kakaópor – cukrozatlan

Elkészítés:
A liszteket egy tálba tesszük, az élesztőt felfuttatjuk a tejjel, majd a liszt közepébe öntjük.
Kidolgozzuk, majd hagyjuk állni fél órát.
Majd hozzá adunk mindent, kidolgozzuk így is, majd ismét hagyjuk állni fél órát.
Majd újra átgyúrjuk, ketté szedjük, és az egyik felébe kakaóport teszünk, a másikba a mazsolát.
Lisztezett nyújtódeszkára tesszük, majd miután átgyúrtuk őket, kb 50 cm  „fonat” szálat csinálunk, majd összefonjuk. Egy kakaós, egy sima.
Lekenjük tojással.
Majd előmelegített sütőben kb- 30-40 perc alatt megsütjük.

Jó étvágyat!

ASZALT SZILVÁS NYUSZI SÜTI (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)



Hozzávalók:

4 db tojás
édesítő
1 cs sütőpor
4 ek kukoricaliszt
3 ek kókuszliszt
2 dl víz
10-12 szem aszalt szilva

Elkészítés:
Az aszalt szilvát szeletelő géppel összeaprítjuk, majd az összes többi hozzávalóval együtt alaposan kikeverjük robotgéppel.
Nyuszi formába tesszük, majd előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt 180 fokon megsütjük.
Jó étvágyat!


GESZTENYÉS KOSARAK - SÜTÉS NÉLKÜL (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)


Hozzávalók:

Külső réteg:
12,5 dkg cukormentes gesztenyemassza
8 dkg mogyoró – sótlan
3 ek kókuszliszt
édesítő
5 ek kókusztej
2 ek kókuszliszt

Belső réteg:
12,5 dkg cukormentes gesztenyemassza
2 dk kókuszkrém
édesítő
zselatin

Elkészítés:
A külső réteg hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd muffin formákba bele nyomkodjuk, hogy kosárka alakja legyen.
Majd a belső réteg hozzávalóit kikeverjük, majd beleöntjük.
Egész gesztenyével és kakaóporral - cukrozatlan díszítjük.
Jó étvágyat!