Hozzávalók:
Piskóta:
2 db tojás (ha kisebb méretűek, akkor 3)
3 ek mandulaliszt
3 ek kókuszreszelék
4 ek víz
édesítő
0,5 cs sütőpor
Krém:
1 dl tejszín
25 dkg túró - laktózmentes
édesítő
2 ek kókuszreszelék
5 gr utifűmaghéj
Teteje:
1 t epres fehércsokoládé - cukormentes, gluténmentes
pici tej - laktózmentes vagy kókusztej
Kókuszchips
Elkészítés:
A piskóta hozzávalóit alaposan kikeverjük, majd sütőpapíros formába vagy szilikonformába öntjük.
Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
A tejszínt habosra keverjük a túróval, majd hozzá adjuk az édesítőt, kókuszreszeléket és utifüvet.
Alaposan kikeverjük, majd a megsült és kihűlt piskótára tesszük.
A csokit a tejjel felolvasztjuk, majd ráfolyatjuk a túrókrémre, majd megszórjuk kókuszchipsel és betesszük pár órára a hűtőbe.
Jó étvágyat!
2013. november 30., szombat
PIZZA MONÁTÓL (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
10 dkg fagyasztott zöldség
12 dkg gluténmentes pizza liszt (mester család)
0,5 cs sütőpor
2 db tojás
só
Feltét:
Pizzaszósz
fagyasztott zöldségkeverék
sajt - laktózmentes
sonka - glutén,laktóz,cukormentes
tojás
Elkészítés:
A fagyasztott zöldségeket kiengedjük, majd a tojással együtt botmixerrel pépesítjük.
A többi hozzávalóval együtt alaposan kikeverjük.
Sütőpapíros tepsin pizza formába szétterítjük a masszát, majd előmelegített sütőben kb 10 percig elősütjük, majd a feltéteket rátesszük és még 10-15 percig sütjük.
Jó étvágyat!
2013. november 28., csütörtök
MINI SZEZÁMOS ZSÖMLÉK (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
25 dkg szezámmagliszt
25 dkg glutenix kenyérliszt
2,5 dkg élesztő
só
12,5 dkg vaj - laktózmentes vagy kókuszzsír
7-8 dl víz
5-10 gr utifűmaghéj
Elkészítés:
A liszteket egy tálba öntjük, majd a vízzel felfuttatjuk az élesztőt.
Ezt bele öntjük a lisztes keverékbe, majd az összes többi hozzávalóval együtt alaposan kidolgozzuk.
Letakarjuk, hagyjuk fél órát pihenni.
Majd nedves kézzel sütőpapíros tepsire zsömléket formázunk, bevagdossuk a tetejüket, majd előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt 180 fokon megsütjük.
Jó étvágyat!
2013. november 24., vasárnap
GYORS KÓKUSZHAB TEKERCS (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
2 db tojás
2 ek kókuszliszt
édesítő
3 ek víz
Töltelék:
1 dl tejszín
kb. 2 ek kókuszreszelék
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit robotgéppel kikeverjük, majd kiolajozott palacsinta sütőben kisütjük, vastagabbra mint a palacsinta!!!
Majd a tejszínt habosra kikeverjük, hozzá adjuk a reszeléket és az édesítőt.
Majd a tésztába töltjük, össze tekerjük.
És már fogyasztható is.
Jó étvágyat!
BEJGLI - GESZTENYÉS (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
20 dkg gluténmentes süteményliszt (mester család)
10 dkg kókuszliszt
10 dkg lenmagliszt
10 dkg szezámmagliszt
édesítő
2 dl tej - laktózmentes vagy kókusztej
5 dkg élesztő
25 dkg vaj - vagy kókuszzsír
2 db tojás
pici só
Töltelék:
1 cs cukormentes gesztenyepüré
0,5 dl tejszín
édesítő
(lehet bele rumaroma vagy rum, vagy mazsola is)
2 db tojás a kenéshez
Elkészítés:
A liszteket egy nagy tálba tesszük, majd az élesztőt felfuttatjuk a tejbe, majd bele öntjük a lisztes keverékbe.
Majd hozzá adunk mindent, és alaposan össze gyúrjuk.
Hagyjuk pihenni 0,5 -1 órát.
Kilisztezett nyújtódeszkára tesszük.
4 részre osztjuk.
Majd az egyik részt kinyújtjuk.
A gesztenyét kikeverjük a hozzávalókkal.
A kinyújtott lapot megkenjük a krémmel, majd lassan feltekerjük, óvatosan , mert icipicit repedős a tészta.
Majd sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük tojással és előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat!
MÁLNÁS - TÚRÓS NO CARB BONBON
Hozzávalók:
1 cs nocarb tészta
26 dkg túró laktozmentes
1 dl tejszín laktozmentes
25 dkg fagyasztott málna
1 cs zselatinfix vagy 5-10 gr utifűmaghéj
édesítő
kb. 2-3 ek kókuszreszelék
Elkészítés:
A tésztát alaposan megmossuk, majd össze bot mixerezzük.
Hozzá adjuk a málnát és túrót , majd avval is.
Majd az összes többi hozzávalót és kézi robotgéppel kikeverjük.
A csokoládét némi tejjel vagy tejszínnel felolvasztjuk.
A szilikon formák aljába csokit teszünk, majd rákanalazzuk a málnás krémet.
Majd egy éjszakára betesszük a hűtőbe.
Jó étvágyat!
2013. november 23., szombat
MIRINDA SZELET AVAGY FANTÁS TÚRÓS (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
Piskóta:
6 db tojás
édesítő
2 ek cukrozatlan kakaópor
2 ek kókuszliszt
2 ek gluténmentes süteményliszt (mester család)
6 ek víz
1 cs sütőpor
Túrókrém:
25 dkg laktózmentes túró
2,5 dl tejszín - cukor és laktózmentes
édesítő
reszelt citromhéj
citromlé
Gyümölcsös zselé
2 cs vanília pudingpor - gluténmentes - haas
édesítő
1 üv (0.75 l) san benedetto narancslé (szénsavas)
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk, majd a fehérjét kemény habbá verjük.
Majd fokozatosan hozzá adunk mindent, és kikeverjük.
Előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt 180 fokon megsütjük.
A tejszínt felverjük az édesítővel félig, majd hozzá adjuk a túrót, reszelt citromhéjat és citromlevet, kikeverjük.
Majd a megsült és kihűlt piskótára tesszük.
A narancslében megfőzzük a pudingokat, majd még melegen rátesszük a túrórétegre, majd 4-5 órára a hűtőbe tesszük, hogy jól lehűljön.
Jó étvágyat!
NARANCSOS - CSOKIS SÜTI (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
4 db tojás
2 ek kakaópor - cukrozatlan
2 ek kókuszliszt
2 ek gluténmentes sütemény liszt (mester család)
édesítő
1 cs sütőpor
1 db narancs
0,5 t csokoládé - cukor és gluténmentes
pici tej - laktózmentes vagy kókusz
Tetejére
0,5 t csokoládé - cukor és gluténmetnes
pici tej - laktózmentes vagy kókusz
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjéből kemény habot verünk.
A narancs levét kicsavarjuk.
A csokoládét a tejjel felolvasztjuk.
A habba lassan hozzá adagolunk mindent, de a csokinak csak a felét.
Előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
Ha kész, akkor a maradék csokoládéval megkenjük a tetejét.
Jó étvágyat!
ALMÁS - CSOKIS MŰZLISZELET (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
30 dkg diákcsemege
3 ek méz
1 cs gullon keksz - glutén és cukormentes
2 db alma
2 ek szezámmag
1 t csokoládé - glutén és cukormentes
pici tej - laktózmentes vagy kókusztej
Elkészítés:
Az almát megpucoljuk, megmossuk , feldaraboljuk.
Szeletelő - aprító gépbe tesszük a hozzávalókat (a csokin és a tejen kívül), majd össze aprítjuk.
Egy tálba tesszük, elegyengetjük.
A csokoládét a tejjel felolvasztjuk, majd a tetejére tesszük, berakjuk a hütőbe egy éjszakára, majd másnap fogyasztható.
Jó étvágyat!
2013. november 21., csütörtök
PIKÁNS CSIRKE SALÁTAÁGYON (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
1 cs saláta mix
uborka
50 dkg csirkemell
2 ek mustár - cukormentes
2 ek ketchup - cukormentes
só
petrezselyem
pici olaj vagy kókuszzsír
Elkészítés:
A csirkét jól megmossuk, majd csíkokra vágjuk.
Az olajat előmelegítjük, majd rátesszük a csirkét, sózzuk és petrezselyemmel megszórjuk, alaposan össze keverjük, majd 5 percig lefedve pároljuk.
Majd ráöntjük a mustáros - ketchup keveréket , jól elkeverjük vele és kb. fél órát letakarva (de közben néha megkeverjük, hogy ne égjen le) pároljuk, puhítjuk.
Majd salátával és uborkával tálaljuk.
Jó étvágyat!
MÉZESKALÁCS (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
125 gr mézpótló
125 gr vaj - laktózmentes
3 db tojás
reszelt citromhéj
édesítő
20 dkg gluténmentes süteményliszt (mester család)
10 dkg kókuszliszt
10 dkg lenmagliszt
10 dkg szezámmagliszt
2-3 ek mézeskalács fűszerkeverék
0,5 cs sütőpor
Elkészítés:
A mézet a vajjal felolvasztjuk, majd az összes többi hozzávalóval együtt alaposan összegyúrjuk.
Hagyjuk állni fél - egy órát.
Majd deszkán kigyújtjuk, formákat szaggatunk belőle és előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
Bármivel lehet díszíteni!
Jó étvágyat!
2013. november 17., vasárnap
RAKOTT KELKÁPOSZTA (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
1 fej kelkáposzta
3 tojás
35 dkg darált hús
só
bors
fokhagyma
pirospaprika
petrezselyem
40 dkg gomba
tejföl - laktózmentes
Elkészítés:
A kelkáposztát megmossuk, leveleire szedjük, majd előfőzzük.
A darált húst beízesítjük.
A gombát megpucoljuk, feldaraboljuk.
A tojásokat megfőzzük.
Majd egy tál aljára tesszük a káposztaleveleket, erre jön a húsból, majd gomba és tojás, és ezt addig amíg el nem fogy, a végén pedig tejföl zárja.
Majd előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!
ALMÁS - KÖRTÉS - HABOS TÚRÓS (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
A recept a youtube - n is megtalálható:
http://www.youtube.com/watch?v=Ozboo_Kci8k
Hozzávalók:
Piskóta:
3 db tojás
50 gr lenmagliszt
5 gr cukrozatlan kakaópor
édesítő
1 cs sütőpor
Krém:
1 db reszelt alma
1 db reszelt körte
25 dkg túró - laktózmentes
4 dl tejszín - laktózmentes
1 cs zselatinfix
édesítő
alma - körte házilekvár
Kakaópor - cukrozatlan
Elkészítés:
A piskóta hozzávalóit alaposan kidolgozzuk.
Majd előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
Egy nagy tálba tesszük a túrót és a reszelt gyümölcsöket.
Elkeverjük, majd hozzá adjuk a tejszínt.
Robotgéppel kidolgozzuk, majd hozzá adjuk a zselatinfixet és édesítőt.
Kikeverjük.
Majd a piskóta lapot megkenjük lekvárral, majd erre rátesszük a krémet.
Kakaóporral megszórjuk, majd betesszük a hűtőbe összeállni.
Jó étvágyat!
FEHÉR CSOKIS - SÜTŐTÖK MUFFIN (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
A recept a youtube - n is elérhető:
http://www.youtube.com/watch?v=poqqC0qBcEg&feature=youtu.be
Hozzávalók:
0,5 kg sütőtök (már elősütött)
1 t fehér csokoládé - cukor és gluténmentes
4 db tojás
50 gr kókuszliszt
25 gr szezámmagliszt
alma - körte házi lekvár
Elkészítés:
A tököt a tojással bot mixerezzük, de lehet turmixolni is.
A csokoládét lereszeljük.
Majd az összes hozzávalóval együtt alaposan kikeverjük.
Szilikon muffin formák aljára lekvárt teszünk, majd erre rátesszük a sütőtökös pépet.
Előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük 200 fokon. (tűpróba)
Jó étvágyat!
2013. november 15., péntek
MÉZES - KRÉMES (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Tészta:
15 dkg kókuszliszt
15 dkg lenmagliszt
20 glutén és laktózmentes lisztkeverék
3 db tojás
100 gr mézpótló
160 gr vaj – laktózmentes
édesítő
kb. 0,5 – 1 dl víz
1 cs sütőpor
Krém:
4 dl tej – laktózmentes vagy kókusz
6 dl víz
édesítő
2 cs vaníliás pudingpor – gluténmentes (haas)
20 dkg vaj
10 dkg kókuszliszt
Baracklekvár
Teteje:
1 t csokoládé – cukor,gluténmentes
kb. 0,25 dl tej – laktóz vagy kókusztej
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd hagyjuk
pihenni fél – egy órát.
Majd négy részre szedjük és kinyújtjuk, majd egy sütőforma
hátoldalára sütőpapírt teszünk és megsütjük.
Kb. 10-15 perc alatt sül meg egy lap.
Elkészítjük a krémet.
A tejet a vízzel elegyítve (valamennyi maradjon)
felforraljuk, majd bele tesszük az édesítőt és a pudinggal, kókuszliszttel
kikevert maradék tejes – vizes keveréket.
Hagyjuk, hogy besűrűsödjön.
Majd a végén belekeverjük a vajat.
Majd laponként megkenjük őket, lekvár, krém, lap, lekvár krém…
amíg el nem fogy.
A tetejére pedig a némi tejjel felolvasztott csokit tesszük
és mehet a hűtőbe másnapig.
Jó étvágyat!
KARAMELLÁS-CSOKIS SÜTŐTÖK KEKSZ (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
30 dkg sütőtök (már megsütve)
2 db tojás
50 gr glutén és laktózmentes lisztkeverék
50 gr kókuszliszt
30 gr csokoládé – glutén és cukormentes
50 gr kókuszzsír
3 cl monin karamell szirup – cukormentes
ízlés szerint édesítő
Elkészítés:
A sütőtököt megsütjük, majd a belsejét kiszedjük, tálba
tesszük és a tojásokkal együtt bot mixerezzük.
A csokoládét lereszeljük, majd az összes többi hozzávalóval
együtt alaposan kikeverjük.
Sütőpapíros tepsire kanalazzuk, majd kb 30 – 35 perc alatt
megsütjük.
Jó étvágyat!
2013. november 9., szombat
KONYAKOS MEGGY SZELET (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Tápanyagérték 100 gr ban:
kcal: 289,90
feh:7,64
ch:14,82
zsír:21,82
Hozzávalók:
15 dkg glutén és laktózmentes lisztkeverék
20 dkg kókuszliszt
10 dkg szezámmagliszt
50 gr kakaópor - cukormentes
150 gr meggylekvár - házi - cukormentes
ízlés szerint édesítő
20 dkg vaj - laktózmentes
2 db tojás
1 cs sütőpor
0,5 dl víz
Krém:
5 dl tejszín - cukormentes - laktózmentes
konyak meggy aroma (kb háromnegyed üveg)
10 dkg meggylekvár - házi - cukormentes
10 dkg csokoládé - cukormentes, gluténmentes
édesítő
1 cs zselatinfix
Elkészítés:
A tészta összetevőit alaposan össze dolgozzuk, majd egy szilikon formába tesszük , elegyengetjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
A tejszínt kemény habbá verjük.
A csokit lereszeljük.
A habba tesszük a lekvárt, aromát , édesítőt, zselatinfixet és a reszelt csoki felét.
Alaposan kikeverjük, majd a sütire tesszük, eloszlatjuk.
A tetejét megszórjuk a maradék reszelt csokival, majd egy éjjelre betesszük a hűtőbe!
Jó étvágyat!
RIGÓ JANCSI (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
Piskóta:
4 db tojás
1 ek glutén és laktózmentes lisztkeverék
1 ek kókuszliszt
2 ek kakaópor – cukrozatlan
édesítő
1 cs sütőpor
Krém:
5 dl tejszín – laktózmentes
1 t csokoládé – cukor , gluténmentes
1,5 ek kakaópor - cukormentes
szükség szerint édesítő
Teteje:
1 t csokoládé – cukor és gluténmentes
1 ek vaj - laktózmentes
2 ek tej – laktóz vagy kókusztej
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk, majd a fehérjét kemény habbá
verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a többi összetevőjét a tésztának.
Alaposan kikeverjük, majd tortaformába öntjük és 180 fokon
kb. 20 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk kihűlni, majd ha kihűlt, kivesszük a formából és
kettévágjuk.
A tejszínt jó kemény habra felverjük.
A csokoládét felolvasztjuk, majd hozzá adjuk a tejszínhez, majd
a kakaóport is.
A krémet rákenjük a piskóta lap aljára, majd jön a teteje,
erre jön a csoki réteg . (csoki,vaj és tejszín keveréke.
Betesszük 3-4 órára a hűtőbe, majd fogyasztható!
Isteni finom, csak ajánlani tudom!
Jó étvágyat!
HAMBURGER ZSEMLE (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Tápanyagérték 100 gr ban:
kcal: 248,39
feh: 12
ch: 20,31
zsír: 12,72
Hozzávalók:
50 dkg gl és lm lisztkeverék
25 dkg lenmagliszt
25 dkg szezámmagliszt
5 dkg élesztő
só
2 db tojás
2 dl tej laktózmentes vagy kókusztej
5-6 dl víz
10 gr útifűmaghéj
150 gr tejföl – laktózmentes
2 dl olaj
Tetejére:
1 db tojás – kenéshez
szezámmag – szóráshoz
Elkészítés:
A liszteket egy nagy tálba öntjük, majd az élesztőt a tejjel
felfutatjuk.
Hozzá adjuk a liszthez, majd az összes többi hozzávalóval
együtt alaposan kigyúrjuk.
Hagyjuk pihenni (én betettem egy éjszakára a hűtőbe).
Majd ismét átgyúrjuk, és sütőpapíros tepsire zsemléket
formálunk (nekem 9 lett).
Lekenjük a tetejét felvert tojással, majd megszórjuk
szezámmaggal és 180 fokra előmelegített sütőben arany barnára sütjük kb. 30
perc alatt.
Jó étvágyat!
TEJSZÍNES - KÓKUSZTEKERCS (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Tápanyagérték 100 gr ban:
kcal: 443,05
feh: 12,76
ch: 23,07
zsír: 35,17ú
Hozzávalók:
Tészta:
5 dkg hajdina liszt
10 dkg lenmagliszt
15 dkg gluténmentes lisztkeverék
25 dkg vaj – laktózmentes
1 db tojás
ízlés szerint édesítő
pici só
Krém:
3 dl tejszín – laktózmentes
100 gr kókuszreszelék
2 ek mézpótló
Tetejére:
2 ek tej – laktózmentes vagy kókusztej
kakaópor - cukrozatlan
édesítő
kókuszchips
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd hagyjuk
állni 1-2 órát.
Majd lisztezett deszkán kinyújtjuk vékonyra.
A krém összetevőit össze turmixszoljuk, majd a kinyújtott
tésztára kenjük.
Óvatosan feltekerjük, majd nagyobb darabokra vágjuk.
A tetejét lekenjük tojással, majd sütőpapíros tepsire
tesszük.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 25 perc alatt megsütjük.
Majd még melegen a kakaókrémmel (tej, kakaópor,édesítő)
lekenjük, majd megszórjuk kókuszchipsel a tetejét.
Jó étvágyat!
2013. november 6., szerda
HÚSOS - TOJÁSOS NO-CARB TÉSZTA (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Tápanyagérték 100 gr ban:
Kcal :113,25
feh: 11,97
ch: 1,48
zsír: 6,85
Hozzávalók:
1 cs No-carb tészta
30 dkg darált hús
pici olaj
só
petrezselyem
2 db tojás
75 gr mozzarella – laktózmentes
Elkészítés:
Az olajat felhevítjük, majd az előzőleg alaposan megmosott tésztát beletesszük,
ízesítjük sóval és petrezselyemmel, majd összepirítjuk.
Majd hozzá adjuk a darált húst és avval is pirítjuk.
Majd a legvégén a sajtot feldaraboljuk, felverjük a két
tojást és bele keverjük a sajt darabokat, majd ráöntjük a húsos tésztára.
Hagyjuk, amíg megsül rajta a tojás, a sajt elolvad!
Jó étvágyat!
2013. november 5., kedd
ALMÁS - KAKAÓS MUFFIN (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Tápanyagérték 100 gr - ban:
kcal: 91,77
feh: 5,13
ch: 15,03
zsír: 1,95
Hozzávalók:
2 db alma
1 cs No-carb tészta
2 db tojás
édesítő
1 kk cukrozatlan kakaópor
50 gr szezámmagliszt
50 gr glutenix gl mentes lisztkeverék
kb. 3-5 dkg mogyoró
Elkészítés:
Az almát megmossuk, megpucoljuk és lereszeljük, majd hozzá adjuk az előzőleg jól megmosott No-carb tésztát, majd botmixerrel végig megyünk rajta.
Majd hozzá adjuk a tojásokat és ismét botmixer, majd az összes többi hozzávalóval együtt alaposan kikeverjük.
Kettészedjük a tésztát, majd az egyik felébe kakaóport teszünk.
Szilikon formákba pár szem mogyorót teszünk, majd belekanalazunk a sima masszából, majd a kakaós masszából.
Előmelegített sütőben kb. 25 -30 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!
2013. november 2., szombat
RÁKÓCZI TÚRÓS (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Tápanyagérték 100 gr - ban:
kcal:281,20
feh:12,61
ch:15,90
zsír:15,35
Hozzávalók:
Tészta:
100 gr kókuszliszt
50 gr glutenix - alfa gluténmentes lisztkeverék
50 gr szezámmagliszt
70 gr kókuszolaj
80 gr vaj - laktózmentes
reszelt citromhéj
édesítő
1 tojássárgája
0,5 cs sütőpor
kb. 0,5 dl víz (gyúrás közben látjuk)
Krém:
0,5 kg túró - laktózmentes
citromlé
édesítő
1 tojás
1 tojássárgája
1 dl tejszín - laktózmentes
baracklekvár - cukormentes, gluténmentes (legjobb a házi)
Tetejére:
5 db tojásfehérje
édesítő
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan össze gyúrjuk, majd szilikon formába nyomkodjuk és kb 10-15 percig elősütjük.
Majd kivesszük, megkenjük lekvárral.
A krém összetevőit egy tálba alaposan kikeverjük, majd rákanalazzuk a lekvárra.
Majd ismét betesszük a sütőbe kb 10-15 percet, míg ez a réteg megsül kb. háromnegyedig.
Közben a tojásfehérjét az édesítővel kemény habbá verjük.
Majd ha megsült a túró réteg, akkor kivesszük,
A tojásfehérjét habzsákba tesszük, majd csíkokat húzunk a túrórétegre, a kimaradt helyeket pedig kitöltjük lekvárral, majd ismét vissza tesszük a sütőbe , és addig sütjük míg szép barnás színe nem lesz a tojáshabnak.
Jó étvágyat!
2013. november 1., péntek
ALMÁS - TIRAMISUS - KAKAÓS KOSÁRKÁK (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
A recept a youtube - n is elérhető:
http://www.youtube.com/watch?v=8t1KPFGsxnc&feature=youtu.be
Tápanyagért 100 gr - ban:
kcal: 285,86
feh: 8,58
ch: 25,59
zsír: 20,39
Tészta:
25 dkg glutenix gluténmentes liszt
10 dkg szezámmagliszt
10 dkg kókuszliszt
25 dkg vaj - laktózmentes
3 db tojás
50 gr DW 1:4 édesítő
Töltelék:
1 db alma - reszelve
0,5 db alma szeletelve
2 dl tejszín - laktózmentes
2 dl víz
1 ek cukrozatlan kakaópor
ízlés szerint édesítő
1 cs tiramisu ízű pudingpor - gluténmentes - haas
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan kidolgozzuk, össze gyúrjuk, majd szilikon muffin formákba nyomkodjuk, hogy kosárka formánk legyen.
Kb. 15 perc alatt megsül.
Közben az almákat megmossuk, lereszeljük illetve felszeleteljük.
A pudingot megfőzzük a tejszínnel, vízzel , édesítővel és bele keverjük a kakaóport.
Majd ha kész a forma, akkor megtöltjük - reszelt alma, puding, majd a díszítés!
Jó étvágyat!
KÓKUSZOS - KAKAÓS KEKSZEK (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
A recept a youtube-n is elérhető:
Tápanyérték 100 gr-ban :
kcal: 360,3
feh: 11,13
ch: 12,06
zsír: 30.99
Hozzávalók:
15 dkg kókuszliszt
10 dkg kókuszreszelék
10 gr DW 1:12 folyékony édesítő
1 db tojás
10 dkg vaj - laktózmentes
1dl víz
1 db tojás a kenéshez
Tetejére:
1 ek cukrozatlan kakaópor
pici tejszín - laktózmentes
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan össze gyúrjuk, majd sütőpapíros tepsire tesszük.
Megkenjük a tetejét felvert tojással és kb. 20 perc alatt megsütjük.
A kakaóport kikeverjük a tejszínnel, majd rácsorgatjuk a keksz tetejére.
Jó étvágyat!
KIS SEGÍTŐMMEL, KICSI ANNÁMMAL!