2016. augusztus 11., csütörtök
CSOKIS-BARACKOS SÜLT PUDING (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók (2 db )
3 db tojássárgája
2 dl mandulatej
vanília aroma
1 ek Nocarb 1:7 édesítő (ITT)
kb. 2 dkg Nocarb rost sütőmix (ITT)
+ 2-3 db paleo csokipasztilla
+ 3-4 kocka barack
Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan kikeverjük, majd, majd süthető formákba teszünk kb háromnegyedig, majd beletesszük a csokit és gyümölcsöt, majd még egy-egy kanállal a tetejére.
Majd 180 fokon kb 20 percig sütjük.
Hagyjuk míg kihűl, majd fogyasztható.
2016. augusztus 9., kedd
EXPRESSZ PADLIZSÁNOS ZSEMLE (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók (1 db)
6,5 dkg Nocarb rost zsemlemix (ITT)
só
3 gr sütőpor
80 gr víz
ízlés szerint lehet beletenni fűszert is
3 gr porélesztő
1,5 ek kókuszolaj
2 ek padlizsánkrém
1 ek reszelt növényi sajt
Elkészítés:
Az élesztőt a vízzel elkeverjük, majd az összes alapanyagot jó alaposan kidolgozzuk.
Hagyjuk 10 percet pihenni, majd 5 perc alatt a mikróban megsütjük (800 watt!).
NOCARB BAGETT 2 (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES,SZÉNHIDRÁTMENTES)
Hozzávalók:
10 dkg Nocarb rot sütőmix
2 gr sütőpor
só
1 db tojásfehérje
2 db tojás
3 dkg kókuszolaj
kb 2 dl víz
+ 1 db tojássárgája a kenéshez
Elkészítés:
Az alapanyagokat egy tálban jó alaposan kidolgozzuk, majd bagettet formázunk belőle, bevagdossuk a tetejét, majd hagyjuk pihenni 20 percet.
Majd 210 fokra előmelegítet sütőben kb 10-15 percig sütjük, majd 180 fokon még kb 20-25 percet.
NOCARB FŰSZERES PEREC (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES,SZÉNHIDRÁTMENTES)
Hozzávalók (1 db hoz)
5 dkg Nocarb rost sütőmix
1 db tojás
1 dl kókusztej
3 gr sütőpor
gyros fűszerkeverék
só
6 gr kókuszolaj
Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan kidolgozzuk, majd kisodorjuk.
Perecet formázunk, sütőzacskóba tesszük, majd 20 percet pihentetjük.
Majd 210 fokon kb 10 percig sütjük, majd 180 fokon kb 15 - 20 percet.
2016. augusztus 8., hétfő
GYORS HAMBURGER ZSEMLE (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
30 dkg Mester házi kenyérliszt
4 gr porélesztő
1 kk só
2 dl rizskrém
0,5 dl víz
+ 1 db tojás a kenéshez
Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan kidolgozzuk, majd 2 db zsemlét formázunk belőle (ez óriás lesz!!!!! )
Majd 50 fokon 10 percig kelesztük, majd 180 fokon tovább sütjük kb 20-25 percig!
FAHÉJAS GOFRI (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
4 db tojás
ízlés szerint édesítő
25 dkg Mester sütiliszt
10 gr útifűmaghéj
3 gr Mester sütőpor
3 ek olaj
1,2 dl víz
1-2 ek fahéj
Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan kikeverjük, majd a gofri sütőt vékonyan kikenjük olajjal, majd megsütjük.
2016. augusztus 7., vasárnap
SAJTOS ZÖLDSÉG GOLYÓK (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
7 dkg sárgarépa
9 dkg paszternák
15 dkg cukkini
só
1 ek lenmag
1 ek szezámpehely
20 dkg növényi sajt
5 dkg Nocarb daramix (itt tudod megvásárolni)
+ Nocarb rost sütőmix (itt tudod megvásárolni)
+ kókuszolaj
Elkészítés:
A zöldségeket megmossuk, megpucoljuk, majd leturmixoljuk (de jó a szeletelő is, egész apróra kell szeletelni - a cukkinit nyomkodjuk majd ki (levét)).
Majd a többi alapanyaggal jó alaposan összedolgozzuk és golyókat formázunk belőle.
Megforgatjuk a nocarb rost sütőmixbe, majd forró kókuszolajon aranybarnára sütjük.
2016. augusztus 6., szombat
"SAJTOS " RUDAK (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
20 dkg Mester házi kenyérliszt
15 dkg növényi sajt helyettesítő (apróra reszelve)
2 db tojás
1 kk só
4 gr sütőpor
7 dkg zsír (sertés vagy kacsa)
+ 1 db tojás a kenéshez
+ sajthelyettesítő a szóráshoz
Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan összegyúrjuk, 10 percet pihentetjük, majd enyhén lisztezett lapon kinyújtjuk felvagdossuk (kiszaggatjuk).
Lekenjük felvert tojással, megszórjuk sajthelyettesítővel, majd 180 fokon kb 15 - 20 perc alatt megsütjük.
CUKKINIS GYÜMÖLCSKENYÉR (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
5 dkg Nocarb rost sütőmix (itt tudod megvásárolni)
1ek édesítő - Nocarb 1:7 (itt tudod megvásárolni)
4 gr sütőpor
3 db tojás
15 dkg cukkini (lereszelve - levét kinyomkodva)
10 dg aszalt gyümölcs (nálam áfonya, mazsola, szilva volt)
3 dkg paleo csoki (vagy ereszelve vagy csokichips vagy tallér)
Elkészítés:
Az összes alapanyagot jó alaposan kidolgozzuk, majd egy szilikon formába (18x18) tesszük.
180 fokon légkeverésen kb 20-30 perc alatt megsütjük (tűpróba).
CSOKIHABOS ÁLOM TORTA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
30 dkg Mester sütiliszt
1 cs sütőpor
2 ek édesítő (1:4)
2 ek vanília aroma
8 dkg olaj
2,5 dl víz
Krém:
3 dl Meggle decor
1 ek mester hollnad kakaópor
3 dkg mester diabetikus étbevonó
+ 10 dkg eper - ehhez hozzáadunk 1 ek mézet és összeforraljuk, majd lepépesítjük villával, hozzákeverünk kb 1 - 2 ek útifűmaghéjat
+ 3 ek olvasztott mester diabetikus étbevonó
Teteje:
2 dl Meggle decor + 1 ek mester holland kakaópor - felverve kemény habnak
+ Mester diabetikus étbevonó olvasztva
Elkészítés:
A piskóta hozzávalóit alaposan kikeverjük, majd két lapot sütünk belőle (18cm) kb 15-25 perc alatt 180 fokos sütőben légkeverésen (tűpróba!). Majd ha meghűlt kettévágjuk.
A Krémhez a habot felverjük, majd belekeverjük a kakaóport és csokit és tovább verjük még.
A piskótát elkezdjük tölteni.
Az első lapra jön az eperzselé (amit készítettünk), majd krém, majd egy lap, olvasztott csoki, majd krém, majd egy lap, eperzselé és krém, majd lefedjük.
Egy éjjelre betehetjük a hűtőbe.
Másnap beborítjuk a kakaós habbal, díszítjük.
2016. augusztus 4., csütörtök
TEJSZÍNES RIZSKOCH (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
25 dkg rizs
csipet só
3 ek olaj
4 dl víz
4 dl rizstej
2 dl rizstejszín (rizsfőzőkrém)
3 db tojás
5 dkg édesítő (1:4)
+ 2 dl rizsfőzőkrém
Elkészítés:
A rizst megpirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk a sót, és felöntjük a vízzel,rizstejjel és rizstejszínnel, összekeverjük, majd hozzáadjuk az édesítőt, és megfőzzük.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
Ha megfőtt a rizs, akkor hozzákeverjük a tojássárgáját, a rizsfőzőkrémet, elkeverjük, végül a tojásfehérje habot beleforgatjuk.
Szilikon formába tesszük és kb 30 perc alatt megsütjük.
És ha még szeretnénk egy kis pluszt, akkor növényi habbal (meggle decor - ezt cukorbetegek nem fogyaszthatják!!!) , gyümölcsökkel.......stb tálaljuk.
EXPRESSZ HAMBURGER (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók ' darab)
5 dkg Nocarb rost zsemlemix (itt tudod megvásárolni)
50 gr víz
40 gr kókuszkrém
1,5 ek kókuszolaj
só
2 gr porélesztő
2 gr sütőpor
+ növényi sajthelyettesítő a zsemlére
Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan kidolgozzuk ( a porélesztőt a vízben feloldva adjuk hozzá), megformázzuk a zsemlét , kissé lenyomkodjuk, majd 10 percet pihentetjük.
Majd mikróba 2 percet sütjük 800 watton, majd rátesszük a sajtot és újra 2 percig sütjük (takarás nélkül), majd hagyjuk teljesen kihűlni.
FEKETEERDŐ GORFI (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
4 db tojás
ízlés szerint édesítő
25 dkg Mester sütiliszt
10 gr útifűmaghéj
3 gr Mester sütőpor
3 ek olaj
1,2 dl víz
+ 2 ek olvasztott mester diabetikus étbevonó
+ kb 10 dkg meggy
Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan kikeverjük, majd a gofri sütőt vékonyan kiolajozzuk s megsütjük a gofrit.
(kb 2-3 ek tészta megy egy adaghoz)
ROPOGÓS "SAJTOS" CSIRKE (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Húú ez az egyik legfinomabb "rántott" hús, amit eddig ettem. Ráadásul pofon egyszerű a dolog :)
Fogd a kukoricalisztet, keverd össze reszelt sajthelyettesítővel.. ennyi..
Az arány az kb úgy néz ki, hogy 3 ek kukoricaliszthez kb 1,5 ek reszelt sajthelyettesítő.
Beforgatjuk ebbe a csirkét, majd tojásba, majd újra ebbe.
Bő olajba kisütjük.
Nagyon finom!!
2016. augusztus 3., szerda
PARADICSOMOS - LENMAGOS BAGETT (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
25 dkg Mester házi kenyérliszt
4 gr só
4 gr porélesztő
2 ek lenmag
2-3 ek paradicsomszósz (vagy ketchup)
2 dl víz
+ lenmag a szóráshoz vagy növényi sajthelyettesítő (violife)
Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan kidolgozzuk, majd bagetteket (2 db ) formázunk belőle.
50 fokon 10 percig kelesztjük, majd 20 perc alatt megsütjük 180 fokon.
EXTRA DIÉTÁS CSOKIS SÜTI (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
32 dkg cukkini (turmixolva)
3 db tojás
5 dkg paleo csokoládé olvasztva
1 kk fahéj
6 dkg Nocarb daramix (itt tudod megvásárolni)
1,5 dl víz
1-2 ek Nocarb 1:7 édesítő (itt tudod megvásárolni)
Elkészítés:
Az összes alapanyagot jó alaposan összeturmixoljuk, majd 20x20 as sziliknformába tesszük és kb 20 perc alatt 180 fokon, légkeverésen megsütjük.
Hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeletelhető!
2016. augusztus 2., kedd
EXPRESSZ SAJTOS BAGETT (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR, SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
10 dkg Nocarb rost zsemlemix
5 dkg növényi sajt helyettesítő
3 gr sütőpor
3 gr porélesztő
1 dl víz
1,5 ek kókuszolaj
olasz fűszersó
Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan összedolgozzuk (az élesztőt a vízben kikeverve adjuk hozzá), majd megformázzuk, bevagdossuk a tetejét, hagyjuk 10 percet álli.
Majd mikróba lefedve 4 percet sütöm, majd levéve a fedőt még 5-6 percig, hagyom teljesen kihűlni.
2016. augusztus 1., hétfő
HAMIS KENYÉRLÁNGOS (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
1 cs Mester pizzaliszt
2,5 dl víz
1 ek margarin
3 gr élesztő
+ 1 cs Mester pizzaszósz
+ zöldségek
+ növényi sajt helyettesítő
Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan kikeverjük, kidolgozzuk, majd egy szilikon formába öntjük (ne legyen vékony, hanem kicsit vastagabb, ezáltal lesz kenyérlángos méretű).
Majd a pizzaszószt kikeverjük vízzel, rátesszük a tésztára, majd megszórjuk vegyes zöldséggel, sajthelyettesítővel, kb 15 percig 40 fokon sütjük, majd kb 15-20 percig sütjük mg 180 fokon.
TEJSZÍNES VANÍLIÁS TORTA (GLUTÉN,TEJ,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
5 db tojás
15 dkg Mester sütiliszt
2 ek édesítő (1:4)
4 gr sütőpor
1 ek mester holland kakaópor
Krém:
3 dl Meggle Decor növényi habtejszín
1 cs vaníliás pudingpor
ízlés szerint édesítő
2 dl rizstej
+ mester diabetikus étbevonó / paleo csoki
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, majd folyamatosan beleforgatjuk a többi alapanyagot.
Szilikon tortaformába tesszük (20 cm), majd 180 fokon kb 20-25 perc alatt megsütjük.
A pudingot megfőzzük a rizstejben, a tejszínt felverjük kemény habbá, majd amikor meghűlt a puding, akkor hozzáadjuk és alaposan kikeverjük, majd a piskótára tesszük, végül csokival borítjuk.
Egy éjjelre a hűtőbe tesszük.
"SAJTOS" BAGETT (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
25 dkg Mester házi kenyérliszt
4 gr só
3 gr porélesztő
5,5 dkg növényi sajt helyettesítő
2,2 dl víz
1,5 el olaj
+ sajt helyettesítő a tetejére (violife)
Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan összedolgozzuk, majd megformázunk belőle 2 db bagettet.
Megszórjuk a tetejét a sajt helyettesítővel, majd 10 percig 40-50 fokon kelesztjük, maj további 20 percig sütjük 180 fokon.
NUTRI FREE LEVES TESZT!
Gyerekek ez a leves nagyon finom, amellett nagyon hamar elkészül.
A másik észrevételem, hogy akár köretként is el lehetne szerintem készíteni!!!
Sült hús mellé szerintem tökéletes párosítás lehet!!!