Alapanyagok:
Ételallergia Abc
Hozzávalók:
Piskóta:
15 dkg rizsliszt
15 dkg mandulaliszt
5 dkg nyírfacukor
1 cs sürőpor
2 dl víz
0,5 dl olaj
1 ek kakaópor
Krém:
40 dkg meggy
2 dl kókuszkrém
édesítő
2 cs vaníliás pudingpor
(helyettesíthető keménytővel és
vaníliaaromával)
1,5 dl víz
szükség esetén zselatin
Teteje:
0,5 dl kókuszkrém,
édesítő
2 ek cukrozatlan kakaópor
pár szem meggy
2 ek mézpótló
zselatin
Elkészítés:
A piskóta hozzávalóit
alaposan kikeverjük robotgéppel, majd kettészedjük, az egyik részt megsütjük, a
másik részbe bele keverjük a kakaóport, majd azt is megsütjük, hogy 2 lapot
kapjunk.
A krémhez a meggyet a
kókuszkrémmel és édesítővel összeturmixoljuk, majd az 1,5 dl vízben megfőzzük a
pudingokat és hozzáadjuk.. Szükség esetén zselatin is tehető bele.
Ha meghűlt a két tortalap,
akkor alulra tesszük a kakaóst, majd a krém, majd a következő lap, majd a
csokikrém( kókuszkrém, édesítő, kakaópor elegye).
A tetejére a mézpótlóban
megpárolt meggy, amibe zselatint is teszünk.
Először a meggyszemeket
tesszük a kakaós krémre, majd a zselatinos réteget lassan öntjük rá.
Egy éjjelre a hűtőbe
tesszük.
Jó étvágyat!