2014. október 31., péntek
MAGLISZTES KENYÉR (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES,SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT)
Alapanyagok:
Ételallergia Abc
Hozzávalók:
5 db tojás
só
1 késh szódabikarbóna
50 gr kókuszliszt (itt találod)
2 ek útifűmaghéj (itt találod)
50 gr gesztenyeliszt (itt találod)
50 gr lenmagliszt (itt találod)
Ebbe a formába sütöttem:
Kenyérforma
Elkészítés:
Az összes alapanyagot alaposan kikeverjük, majd kicsit átgyúrjuk, 10 percet hagyjuk állni.
Szilikon formába tesszük, és 200 fokra előmelegített sütőben kb 30-40 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!
KARÁCSONYI ALMÁS PITE GOLYÓK (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES,SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT)
Alapanyagok:
Ételallergia Abc
Hozzávalók:
Keksz alap:
12,5 dkg Nutri free mix per pane (itt találod)
Ételallergia Abc
Hozzávalók:
Keksz alap:
12,5 dkg Nutri free mix per pane (itt találod)
12,5 dkg kókuszliszt (itt találod)
édesítő
1 db tojás
10 dkg liga margarin
1-1,5 dl víz
2 dkg élesztő
Többi hozzávaló:
5 db kisebb alma
15-20 dkg dió
6 ek mézpótló
fahéj (lucullus)
mézeskalács fűszer (lucullus)
Kókuszreszelék, fahéj a görgetéshez
Elkészítés:
A keksz alapanyagait alaposan összegyúrjuk, majd kinyújtjuk, szaggatjuk, és sütjük.
Ha meghűlt, akkor az összes alapanyaggal együtt (az almát megmosva, pucolva,darabolva) összeturmixoljuk.
A masszát golyózzuk, majd sima kókuszreszelékbe, illetve fahéjas kókuszreszelékbe forgatjuk, de hagyhatunk simán is.
Tökéletes karácsonyi vendégváró!
Jó étvágyat!
A receptet a Fem3 Cafe műsorában is bemutattam:
édesítő
1 db tojás
10 dkg liga margarin
1-1,5 dl víz
2 dkg élesztő
Többi hozzávaló:
5 db kisebb alma
15-20 dkg dió
6 ek mézpótló
fahéj (lucullus)
mézeskalács fűszer (lucullus)
Kókuszreszelék, fahéj a görgetéshez
Elkészítés:
A keksz alapanyagait alaposan összegyúrjuk, majd kinyújtjuk, szaggatjuk, és sütjük.
Ha meghűlt, akkor az összes alapanyaggal együtt (az almát megmosva, pucolva,darabolva) összeturmixoljuk.
A masszát golyózzuk, majd sima kókuszreszelékbe, illetve fahéjas kókuszreszelékbe forgatjuk, de hagyhatunk simán is.
Tökéletes karácsonyi vendégváró!
Jó étvágyat!
A receptet a Fem3 Cafe műsorában is bemutattam:
2014. október 26., vasárnap
RAKOTT ZÖLDSÉGES KÁPOSZTA (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Alapanyagok:
Ételallergia Abc
Hozzávalók:
só
fél fej kelkáposzta
3 db sárgarépa
15 dkg gomba
2 fej hagyma
20 dkg jázmin rizs
1 dl kókuszkrém
1 db tojás
Elkészítés:
A rizst megfőzzük húsleves alaplében.
A káposztát megfőzzük, a répát,hagymát és gombát megpucoljuk, majd megpároljuk őket.
Majd egy jénai tálba lerakjuk a káposztát, rizst, és az összepárolt répás-hagymás-gombát.
Ezt kétszer ismételjük, majd 1 dl kókuszkrémet beízesítünk és hozzá keverünk 1 db tojást.
Majd előmelegített sütőben össze sütjük.
Jó étvágyat!
Ételallergia Abc
Hozzávalók:
só
fél fej kelkáposzta
3 db sárgarépa
15 dkg gomba
2 fej hagyma
20 dkg jázmin rizs
1 dl kókuszkrém
1 db tojás
Elkészítés:
A rizst megfőzzük húsleves alaplében.
A káposztát megfőzzük, a répát,hagymát és gombát megpucoljuk, majd megpároljuk őket.
Majd egy jénai tálba lerakjuk a káposztát, rizst, és az összepárolt répás-hagymás-gombát.
Ezt kétszer ismételjük, majd 1 dl kókuszkrémet beízesítünk és hozzá keverünk 1 db tojást.
Majd előmelegített sütőben össze sütjük.
Jó étvágyat!
SZEDRES CSOKITORTA SÜTÉS NÉLKÜL (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES, SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT)
Alapanyagok:
Hozzávalók:
Alap:
25 dkg házi babapiskóta
édesítő
10 dkg szeder
3 ek mézpótló
1 ek cukrozatlan kakaópor
vanília aroma
Krém:
2 dl mandulatej
2 dl víz
2 cs csokoládés pudingpor - gl mentes
5 dkg házi csoki
1 ek liga margarin
Tetejére:
10 dkg mézbe forgatott szeder
Elkészítés:
A süti alaphoz mindent össze turmixolunk, majd egy lecsatolhatós oldalú formába tesszük, elegyengetjük.
A pudingot megfőzzük, bele keverjük a vajat és csokit, hagyjuk , hogy jó krémes legyen.
Majd rátesszük az alapra, a pudingra pedig tesszük a mézes szeder szemeket.
Egy éjjelre betesszük a hűtőbe.
Jó étvágyat!
HAMIS MANDULÁS KEKSZEK (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES, SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT)
Alapanyagok:
Ételallergia Abc
Hozzávalók:
10 dkg kukorica liszt
2 db tojás
5 dkg barackmag liszt
5 dkg kókuszliszt
5 dkg vaj
1 ek kakaópor cukrozatlan
édesítő
szükség szerint 2-3 ek víz
Elkészítés:
Az összes alapanyagot egy tálban alaposan kidolgozzuk, majd keksznyomóval,vagy kiszúróval szaggatjuk.
Sütőpapíros tepsire tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!
SZEDRES TÚRÓS PITE ÉS KOSÁRKA (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Alapanyagok:
Ételallergia Abc
Hozzávalók:
25 dkg Nutri free mix per pane
édesítő
1 db tojás
10 dkg liga margarin
1-1,5 dl víz
2 dkg élesztő
Töltelék
10 dkg szeder (lehet fagyasztott)
mézpótló
20 dkg laktózmentes túró vagy totu
1 dl kókuszkrém
2 db tojás
édesítő
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos vízben, majd az összes alapanyaggal együtt alaposan kidolgozzuk, hagyjuk állni fél órát.
Majd kinyújtjuk , szilikon pite formába illetve muffin formákra "szabjuk", bele tesszük az alját megszurkáljuk és előmelegített sütőben kb 10 percig elősütjük.
A krém hozzávalóit összeturmixoljuk,majd beleöntjük a formába ami elősült, a szeder szemeket rátesszük, mézpótlóval ízesítjük, majd a sütőbe tesszük, és kb 20 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!
2014. október 25., szombat
NARANCSOS KENYÉR (GLUTÉN,TEJ,SZÓJA,CUKORMENTES, SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT)
Alapanyagok:
Ételallergia Abc
Hozzávalók:
4 db tojás
4 ek kókuszliszt (itt találod)
4 ek Farmo low protein (itt találod)
édesítő
1 cs sütőpor
2 db narancs leve
Elkészítés:
Az összes hozzávalót alaposan összeturmixolod,szilikon kenyér formába öntöd, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb 30 perc alatt megsütöd.
Jó étvágyat!
2014. október 22., szerda
NARANCSOS GOLYÓK (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES, SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT)
Alapanyagok:
Ételallergia Abc
Hozzávalók:
4 db tojás
6 ek Nutri Free mix per pane
6 ek kókuszliszt
édesítő
0,5 cs sütőpor
1 dl narancslé
Máz:
1,5 dl narancslé
édesítő (ha szükséges, én nem tettem bele)
1 cs vaníliás pudingpor
Elkészítés:
A tészta masszát alaposan kikeverjük, majd Cake Pop sütőben megsütjük (süti nyalóka készítő).
A pudingot a narancslében megfőzzük, majd ez jön a golyókra máznak.
Rajzolhatunk neki arcocskát, vagy bármit...Jó kis Hallowen - es finomság ;)
Jó étvágyat!
SÜTŐTÖKÖS-NARANCSOS SÜTI (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES,SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT)
Alapanyagok:
Ételallergia Abc
Hozzávalók:
10 dkg kukoricaliszt
2 db tojás
édesítő
1 ek cukrozatlan kakaópor
10 dkg kókuszliszt
5 dkg tápióka keményítő
2-3 ek víz
Teteje:
negyed darab sült sütőtök
1 egész narancs
édesítő
zselatin
Elkészítés:
A süti alaprészér alaposan kidolgozzuk, majd muffin formákba nyomkodjuk, félig.
Ezt előmelegített sütőben kb 20 perc alatt 180 fokon megsütjük.
A teteje részt összeturmixoljuk, majd ráöntjük a megsült alapra.
1 éjjelre a hűtőbe tesszük, majd házi csokival tálaljuk.
Jó étvágyat!
LENMAGLISZTES KENYÉR ÉS ZSÖMLE (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES,SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT)
Alapanyagok:
Ételallergia Abc
Hozzávalók:
35 dkg Nutri free mix per pane (itt találod)
2 ek útifűmaghéj(itt találod)
só
5 dkg Nutri free mix per Fibra+ (itt találod)
15 dkg lenmagliszt (itt találod)
1 ek olaj
2,5 dkg élesztő
kb 5 dl víz
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a vízben, majd az összes többi alapanyaggal együtt alaposan kidolgozzuk.
Hagyjuk állni egy órát, majd nedves vagy olajos kézzel formázzuk , megszórjuk lenmaggal és 200 fokra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!
2014. október 21., kedd
ÓRIÁS CUKROS KIFLI (GLUTÉN,TEJ,SZÓJA,CUKORMENTES)
Alapanyagok:
Ételallergia Abc
Hozzávalók:
30 dkg Nutri Free mix per pane ( itt talalálod)
1 db tojás
2,5 dkg élesztő
1,5 dl víz
10 dkg liga margarin
édesítő
Teteje:
1 db tojás
édesítő
Elkészítés:
Az élesztőt a vízben felfuttatjuk, majd alaposan kidolgozzuk az összes többi hozzávalóval együtt.
Hagyjuk kelni egy órát.
Majd lisztezett deszkán átgyúrjuk.
Négy részre osszuk, majd "kígyókat" sodrunk.
Kettőt,kettőt összeteszünk, majd "megpörgetjük", így lesz csavart kiflink.
Lekenjük tojással, megszórjuk édesítővel és 200 fokra előmelegített sütőben légkeverésen kb 30 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!
2014. október 18., szombat
CSOKIS MÁLNA TORTA (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES,SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT)
Alapanyagok:
Ételallergia Abc
Hozzávalók:
Piskóta:
4 db tojás
3 ek gesztenyeliszt
2 ek barackmag liszt
édesítő
1 kk szódabikarbóna
Málnás krém:
25 dkg málna
2 ek mézpótló
ha szükséges akkor édesítő
1 cs zselatinfix, de használható útifűmaghéj
3-4 ek kókuszkrém
Teteje:
Házi csoki
Elkészítés:
A piskóta hozzávalóit alaposan kidolgozzuk, majd előmelegített sütőben kb 20-30 perc alatt megsütjük.
A krém hozzávalóit összeturmixoljuk, majd ráöntjük a piskótára.
A tetejére házi csoki kerül, de úgy, hogy a málna levét felhasználjuk hozzá.
Egy éjjelre betesszük a hűtőbe.
Jó étvágyat!
3 LISZTES KENYÉR - ZSEMLE (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Alapanyagok:
Ételallergia Abc
Hozzávalók:
35 dkg Nutri freemix per pane (itt találod)
10 dkg kukoricaliszt
5 dkg Nutri free mix per fibra (itt találod)
só
2 ek útifűmaghéj (itt találod)
1,5 ek liga margarin
25 g élesztő
5 dl víz
szezámmag
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a vízben , majd az összes hozzávalóval együtt alaposan kidolgozzuk.
Hagyjuk kelni 1 órát.
Majd olajos kézzel formázunk, megszórjuk szezámmaggal, és 200 fokon előmelegített sütőben kb 40 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!
LENMAGLISZTES TEKERCSEK (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES,SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT)
Alapanyagok:
Ételallergia Abc
Hozzávalók:
25 dkg lenmagliszt
25 dlg Nutri free ix per pane
édesítő
10 dkg liga margarin
2 db tojás
25 dkg élesztő
2,5 dl víz
Töltelék:
cukrozatlan kakaópor
házi meggylekvár
édesítő
olaj
tojás
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a vízben, majd az összes hozzávalóval együtt alaposan kidolgozzuk.
Hagyjuk állni 1 órát.
Majd lisztezett deszkán átgyúrjuk, nagyon vékonyan olajozzuk, majd lekvár,kakaópor,és édesítő.
Feltekerjük, felvagdossuk.
Sütőpapíros tepsire tesszük,megkenjük tojással, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 - 35 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!
MINI LEKVÁROS TEKERCS (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Alapanyagok:
Ételallergia Abc
Hozzávalók:
50 dkg Nutri Free mix Per Pane
1 cs porélesztő
2 db tojás
7 dkg vaj
¾ ek Dia Édes 1:12 folyékony édesítő
kb. 2 dl víz
csipet só
olaj + 1 db tojás a kenéshez
Töltelék:
Házi meggylekvár (én tettem bele útifűmaghéjat, hogy sűrűbb legyen)
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit robotgéppel kikeverem, majd lefedve hagyom kelni kb 1-1,5 órát.
Majd lisztezett deszkán átgyúrom, kinyújtom, megkenem olajjal, majd megkenem lekvárral, feltekerem, felvagdosom.
Sütőpapíros tepsire teszem, majd olajos tojással megkenem.
180 fokra előmelegített sütőben légkeverésen kb 20-30 perc alatt megsütöm.
Jó étvágyat!
ENERGIASZELET - MŰZLISZELET (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,SZÓJA,CUKORMENTES,SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT)
Alapanyagok:
Ételallergia Abc
Hozzávalók:
10 dkg mazsola gluténmentes (itt találod)
10 dkg aszalt sárgabarack
5 dkg kókuszreszelék
8 dkg mézpótló
szükség szerint édesítő (itt találod )
5 dkg gluténmentes corn flakes - nutri free (itt találod)
5 dkg szezámmag (itt találod)
2 db alma
Elkészítés:
Az összes hozzávalót alaposan összeturmixolod, majd sütőpapíros tepsibe egyengeted.
110 fokon kb 2-3 órát szárítod.
Jó étvágyat!
LENMAGBUNDÁS SAJTOS CSIRKEMELL (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES, SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT)
Alapanyagok:
Ételallergia Abc
Hozzávalók:
1 db egész csirkemell
4 db tojás
só
5-10 dkg reszelt növényi sajt
4-5 ek lenmagliszt
szükség szerint pár evőkanál víz
olaj
Elkészítés:
A csirkemellet megmossuk, majd felcsíkozzuk.
A massza hozzávalóit alaposan kikeverjük, majd ebbe forgatjuk a csirke darabokat és forró olajban kisütjük, vagy tepsire rakjuk megszórjuk olajspray-vel és megsütjük.
Jó étvágyat!
2014. október 14., kedd
ALMÁS-DIÓS MUFFIN (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES,SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT)
Alapanyagok:
Ételallergia Abc
Hozzávalók:
3 db tojás
0,5 cs sütőpor
1 ek darált dió
1 ek tápióka keményító
1 ek Nutri free mix per pane
édesítő
Töltelék:
2-3 db közepes alma
édesítő
darált dió
mézes kalács fűszerkeverék
Elkészítés:
Az alapanyagokat alaposan kikeverjük, majd muffin formákba töltjük.
180 fokon előmelegített sütőben kb 5-6 percig sütjük, majd kivesszük és bele töltjük az előzőleg lereszelt álmát amit összekevertünk a dióval ,édesítővel és mézes kalács fűszerrel.
Visszatesszük a sütőbe és kb 10-15 percig sütjük még.
Jó étvágyat!
VILLÁM GYORS FASÍRT GOLYÓK (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Alapanyagok:
Ételallergia Abc
Hozzávalók:
1 cs Naturbit vegán magyaros fasírtpor (itt találod)
2 dl víz
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A fasírtport a vízzel alaposan kikeverjük, hagyjuk állni 15 percet, majd kis golyókat formázunk és olajban kisütjük.
Jó étvágyat!
2014. október 12., vasárnap
GLUTÉNMENTES NOKEDLI (GLUTÉN,TEJ,SZÓJA,CUKORMENTES)
Alapanyagok:
3 db tojás
só
45 dkg Nutri free mix per pane
2-2,5 dl víz
A főző vízbe só én 2 ek olaj
Elkészítés:
Az összetevőket alaposan kikeverjük, jó sűrű masszára, majd a szokásos módon szaggatjuk a felforrt sós , olajos vízbe.
SAJTOS CIPÓ ÉS ÓRIÁS BAGETT (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES,SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT)
Alapanyagok:
Ételallergia Abc
Hozzávalók:
10 dkg Nutri free mix per pane (itt találod)
25 dkg Nutri free mix per fibra + (itt találod)
25 dkg Albatutti magos lisztkeverék (itt találod)
só
3 dkg élesztő
kb 5 dl víz
olaj
reszelt növényi sajt
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos vízbe, majd az összes hozzávalót alaposan kidolgozzuk, majd hagyjuk állni egy órát.
Majd elosszuk 3/4 és 1/4 részre, a nagyobból lesz a cipó a kisebb pedig a bagett.
Sütőpapíros tepsire tesszük megformázva, bevagdossuk.
200 fokra előmelegített sütőben 30 percet sütjük, majd lekenjük olajjal vékonyan, majd sütjük még 10-15 percet és a végén rátesszük a sajtot.
Barnára sütjük.
Jó étvágyat!
TRIPLA ÉLVEZET TORTA (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES, SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT)
Alapanyagok:
Ételallergia Abc
Hozzávalók:
2 db tojás
1 ek kakaópor
1,5 ek tápióka keményítő
édesítő
1 késhegynyi szódabikarbóna
2 ek kávé (főzött)
Krém:
25 dkg natúr gesztenyemassza
édesítő
1,5 cl kávé
rumaroma
reszelt házi csoki
1 dl kókuszkrém
Teteje:
házi csoki
Elkészítés:
A piskóta hozzávalóit alaposan kikeverjük, majd előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük 180 fokon.
A krém hozzávalóit összeturmixoljuk, majd a megsült piskótára kenjük, végül házi csokit olvasztunk a tetejére.
Jó étvágyat!
2014. október 11., szombat
MAGOS ZSÖMLE (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES,SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT)
Alapanyagok:
Ételallergia Abc
Hozzávalók:
25 dkg Albatutti magos liszt keverék (itt találod)
2 db tojás
só
3 dl víz
25 gr élesztő
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a vízben, majd az összes hozzávalóval együtt alaposan kigyúrjuk.
Hagyjuk állni, majd egy óra után nedves kézzel zsömléket formálunk belőle, sütőpapíros tepsire tesszük, majd kb 30-40 perc alatt megsütjük 180 fokon.
Jó étvágyat!
CSOKIS ÁLOM (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES,SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT)
Alapanyagok:
Ételallergia Abc
Hozzávalók:
3 db tojás
20 dkg házi csoki
15 dkg liga margarin
3 ek tápióka keményítő
2 ek mézpótló
Elkészítés:
A csokit a vajjal felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a tojást, mézet, végül a lisztet..
Alaposan kidolgozzuk, majd muffin formákba töltjük és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!
PÓRÉHAGYMAKRÉM LEVES (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES,SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT)
Alapanyagok:
Ételallergia Abc
Hozzávalók:
2 db hagyma
2 db póréhagyma
só
bors
rozmaring
1 dl kókuszkrém
2 ek tápióka keményítő
olaj
víz
húsleves alaplé
Elkészítés:
A hagymát,póréhagymát megpucoljuk,megmossuk, majd apróra vágjuk.
A pici olajon megpirítjuk, fűszerezzük, majd felöntjük vízzel és alaplé keverékével.
Puhára főzzük, majd botmixerezzük.
A tápióka keményítőt kikeverjük a kókuszkrémmel, majd a meleg levesből hozzáadunk, kikeverjük, majd vissza öntjük a levesbe, és hagyjuk sűrűsödni.
Pirított kockával tálaljuk (nekem volt még gl mentes zsemlém, és azt pirítottam).
Jó étvágyat!
2014. október 8., szerda
LEKVÁROS CSAVART (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Alapanyagok:
Ételallergia Abc
Hozzávalók:
10 dkg liga margarin
2 dl víz
30 gr élesztő
50 dkg nutri free mix per pane
2 db tojás
lekvár
+ 1 db tojás
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk, majd az összes többi alapanyaggal együtt alaposan kidolgozzuk.
Hagyjuk kelni, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük lekvárral, félbe hajtjuk, felcsíkozzuk, majd megtekerjük.
Megkenjük tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben kb 20-30 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!