2025. augusztus 30., szombat

Jégkrém süti ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)

Hozzávalók:

1. réteg

kb. 20 dkg mentes keksz

kb. 1 dl koffeinmentes kávé

1-2 ek növényi tejszín

2. réteg

10 dkg Grapoila pisztácia krém

ízlés szerint porédesítő

1 dl növényi mascarpone

3. réteg

25 dkg mangó ( ez már pucolva.. )

15 dkg növényi mascarpone

ízlés szerint porédesítő

Elkészítés:

A kekszet apróra tördeljük, majd összedolgozzuk a kávéval és növényi tejszínnel.

Egy szélesebb kenyérformát folpackkal kibéleltem, majd belenyomkodtam.

A pisztáciás réteg alapanyagait kézi robotgéppel összedolgoztam, majd a kekszes rétegre egyengettem.

A mangót pépesítettem, majd robotgéppel a többi alapanyaggal együtt kikevertem.

Ment a pisztáciás rétegre.

Fagyasztóba tettem, míg megdermed ( de csak annyira, hogy adagolható legyen )









 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése