Hozzávalók ( 1 db )
4 db rizslap
10 dkg főtt köles
1 dkg gluténmentes sörélesztőpehely
ízlés szerint só
ízlés szerint zöldfűszerek
0,5 dl növényi tejföl
2,5 dkg csicseriborsó liszt
1 dl víz
+ olaj a kenéshez
+ szezámmag a szóráshoz
Elkészítés:
A kölest alaposan kikeverjük a sörélesztópehellyel, sóval, zöldfűszerekkel, növényi tejföllel.
A csicseriborsó lisztet kikeverjük a vízzel.
Fogunk egy rizslapot,alaposan megforgatjuk a csicseris keverékben, szilikon lapra tesszük, közepére teszünk a köleses krémből, majd erre jön egy újabb rizslap, amit beforgattunk csicseris keverékbe, ezt jól lenyomkodjuk, hogy a töltelék szétoszoljon a lapon, majd megint töltelék, újabb csicseris lap, megint lenyomkodjuk.
Majd ennek a közepére a maradék töltelék.
Behajtogatjuk, mint egy túrós batyut.
A 4 . rizslapot megmártjuk a csicseris keverékbe, majd szilikon lapra tesszük, ennek a közepébe beletesszük a batyunkat úgy, hogy a hajtás lefele nézzen, majd ezt is összehajtjuk úgy, mint a túrós batyut.
Sütőpapíros tepsire tesszük, a hajtás lefele legyen, lekenjük olajjal vékonyan, megszórjuk szezámmaggal, majd 180-190 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.