Hozzávalók:
20 dkg Mester Család kenyérmic
10 dkg Mester Család kelt tésztaliszt
7 g porélesztő
4 dkg Metser család édesítő (1:4)
30 dkg sült sütőtök
1,25 dl növényi ital
+ 10 dkg darált mák
+ ízlés szerint édesítő
+ 1 - 2 ek rumaroma
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
+ porédesítő növényi tejszínnel kikeverve
Elkészítés:
A sütőtököt villával jól összenyomkodjuk.
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd belegyúrjuk a sütőtököt, majd pedig a növényi italt.
Jó alaposan kidolgozzuk.
Meleg helyen egy órát kelesztjük.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és kinyújtjuk.
A mákot édesítővel kikeverjük, hozzáadjuk a rumaromát, elkeverjük, majd eloszlatjuk a kinyújtott tésztán.
Feltekerjük, majd csigákra vágjuk.
Sütőpapíros tepsire tesszük, olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
Még forrón lekenjük porédesítővel kikevert növényi tejszínnel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése