2013. december 30., hétfő
VANÍLIÁS KRÉMTÚRÓ TORTA (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
Piskóta:
3 db tojás
3 ek mester csalás gl mentes süteményliszt
0,5 cs sütőpor
édesítő
vaníliaaroma
Krém: (ha kis formát használunk, akkor a krémből maradni fog)
0,5 kg túró - laktózmentes
4 dl tejszín - laktózmentes
édesítő
vaníliaaroma
2 cs vaníliás pudingpor
3 dl tej - laktózmentes vagy kókusztej
5-10 gr útifű maghéj
cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
A piskóta hozzávalóit alaposan kikeverjük, majd előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt 18 fokon megsütjük.
A tejszínt kikeverjük robotgéppel a túróval, a pudingokat megfőzzük az édesítővel és aromával, majd beleöntjük a tejszínes túróba és tovább verjük a robotgéppel, legvégül az útifűvet hozzáadjuk.
Majd rátesszük a piskótára és megszórjuk a kakaóporral.
Mehet a hűtőbe egy éjszakára.
Jó étvágyat!
LENCSEKRÉMLEVES (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
0,5 kg lencse
babérlevél
fokhagyma vagy fokhagymakrém (de a friss fokhagyma a legjobb)
só
2 dl tejszín - laktózmentes vagy kókusz
Elkészítés:
A lencsét előző nap beáztatjuk.
Majd másnap feltesszük főni a babérlevéllel együtt, ízesítjük sóval.
Amint a lencse puha, lágy lesz, levesszük a tűzről, és botmixerezzük.
Majd a tejszínt kikeverjük a zúzott fokhagymával, majd a forró léből hozzáadunk, hogy kiegyenlítődjön a hőmérséklet.
Majd utána fogjuk és szép lassan beleöntjük folyamatos keverés közben.
Hagyjuk még egyet rottyani, majd tálalhatjuk.
Jó étvágyat!
2013. december 29., vasárnap
DIÓS-FAHÉJAS-KAKAÓS KEKSZ (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
20 dkg darált dió
20 gr cukrozatlan kakaópor
édesítő
20 dkg vaj - laktózmentes
6 ek víz
12,5 dkg kölesliszt
50 gr kókuszliszt
Elkészítés:
Az összes hozzávalót alaposan összegyúrjuk, majd betesszük a hűtőbe fél órára.
Majd kivétel után kis golyókat formázunk, sütőpapíros tepsire tesszük és pohár segítségével lenyomkodjuk.
Előmelegített sütőben kb 10-15 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!
2013. december 28., szombat
EPERBOMBA (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
3 db nagy tojás
1 cs sütőpor
2 ek cukrozatlan kakaópor
2 ek gluténmentes süteményliszt (mester család)
édesítő
Töltelék:
25 dkg túró - laktózmentes
édesítő
1 dkg eper (mirelit is lehet)
kb. 1 dl tejszín
5 gr utifűmaghéj
Monin cukormentes eperszirup
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjéből kemény habot készítünk, majd folyamatosan adjuk hozzá a sárgáját, kakaóport, lisztet , édesítőt, sütőport.
Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt, akkor a belsejét kiszedjük.
A túrót kikeverjük a tejszínnel és édesítővel, majd kb a negyed részét kiszedjük, a maradékba beletesszük az epret, és kézi robotgéppel kidolgozzuk, beletesszük az utifűvet és avval is.
A piskóta belsejébe tesszük, majd a maradék tejszínes túró jön a tetejére.
Erre rátesszük morzsolva a kiszedett piskótát.
Eperrel díszitjük, majd meglocsoljuk picit cukormentes epersziruppal.
Jó étvágyat!
ALMÁS-FAHÉJAS-DIÓS KOSÁRKÁK (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
Tészta:
25 dkg alfa glutenix gluténmentes lisztkeverék
12,5 dkg kölesliszt
12,5 dkg szezámmagliszt
10 dkg dió
1 cs sütőpor
édesítő
15 dkg vaj - laktózmentes
Töltelék:
Alma
édesítő
fahéj
tej - laktózmentes vagy kókusz
darált dió
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd hagyjuk állni fél órát.
Majd kis golyókat formázunk és muffin formákba nyomkodjuk (ha szilikon forma akkor simán, ha nem akkor kivajazzuk).
Kb. 10-15 perc alatt megsütjük.
Az almát megpucoljuk, megmossuk, lereszeljük és a fahéjjal, tejjel és édesítővel megpároljuk, majd kikeverjük a dióval.
Ha meghűlt a kosárka, akkor a tölteléket beletesszük és dióval díszítjük.
Jó étvágyat!
2013. december 26., csütörtök
BUNDÁS KENYÉR SÜTŐBEN (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
Gluténmentes kenyér
2-3 db tojás
pici tej
só
bors
majoranna
pici olaj a kenéshez vagy olaj spray
Elkészítés:
A tojásokat felverjük a tejjel, sóval, borssal, majorannával, majd a kenyér szeleteket megforgatjuk benne.
Sütőpapíros tepsire tesszük, megkenjük vékonyan olajjal, majd előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!
2013. december 25., szerda
KARAMELLÁS - DIÓS BONBON (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
125 gr kókuszolaj
25 gr cukrozatlan kakaópor
50,dl tejszín - laktózmentes
édesítő
1 cs (10 dkg ) glutén és cukormentes karamella cukor
2-3 ek darált dió
A szokásos módon elkészítjük a csokit, majd bele tesszük a karamellát feldarabolva, illetve a darált diót, alaposan összekeverjük, majd hagyjuk egy napig a hűtőben!
Jó étvágyat!
2013. december 24., kedd
RÁNTOTT HAL MONA MÓDRA (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
0,5 kg ponty (5-6 szelet)
lenmagliszt
1-2 db tojás
lenmagliszt
majoranna
só
Elkészítés:
A halakat alaposan megmossuk.
A tojást a sóval és majorannával felverjük.
A halat először a lenmaglisztbe, majd a tojásba , majd vagy ismét lenmaglisztbe vagy a szezámmagba forgatjuk.
Vékonyan megkenjük olajjal, majd sütőpapíros tepsin kb. 20-30 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!
TIRAMISU GOLYÓK (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
130 gr gullon cukor és laktózmentes keksz
250 gr hajdina pehely
500 gr camping laktózmentes krémsajt
édesítő
kávé
cukrozatlan kakaópor
kókuszreszelék
Elkészítés:
A kekszet és a hajdinapelyhet ledaráljuk, majd a krémsajttal, kávéval és édesítővel együtt kikeverjük.
Majd golyókat formázunk belőle, és kókuszreszelékbe vagy kakaóporba forgajuk.
Jó étvágyat!
2013. december 22., vasárnap
MÁLNAHABOS MUFFIN (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
15 dkg alfa mix - gluténmentes lisztkeverék
15 dkg kókuszliszt
2 db tojás
édesítő
1 cs sütőpor
15 dkg vaj
2 dl laktózmentes vagy kókusztej
20 dkg fagyasztott málna
2 dl tejszínhab - laktózmentes
édesítő
5 gr utifűmaghéj
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a fagyasztott málna levét, és evvel is kidolgozzuk.
Muffin kapszlikba tesszük a tésztát, majd előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt megsütjük.
A habot felverjük az édesítővel, majd a málnát hozzáadjuk, és kikeverjük vele , majd legvégül az utifüvet.
Habnyomóval rátesszük a muffinok tetejére, majd díszítjük.
Jó étvágyat!
MÉZES KRÉMES GOLYÓK (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Készítettem már mézes krémest, most kértek tőlem, és valamennyivel több tésztát gyúrtam be, mert időközben jött az ötlet :) Legyenek golyók belőle :)
Tészta:
5 dkg kókuszliszt
5 dkg lenmagliszt
8 glutén és laktózmentes lisztkeverék
1 db tojás
30 gr mézpótló
50 gr vaj – laktózmentes
édesítő
kb. 0,5 dl víz
0,5 cs sütőpor
1,5 dl tej – laktózmentes vagy kókusz
2 dl víz
édesítő
1 cs vaníliás pudingpor – gluténmentes (haas)
8 dkg vaj
Baracklekvár
10 dkg glutén, laktóz és cukormentes csokoládé (házi)
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, meg sütőpapíros tepsire "morzsolgatjuk".
Megsütjük (vagy inkább szárítjuk).
Egy tálba tesszük, majd a lekvárt és a megfőzött krémet is, összegyúrjuk, majd golyókat formázunk belőle.
A csokit felolvasztjuk és a golyók tetejére csurgatjuk.
Jó étvágyat!
2013. december 21., szombat
BEJGLI TORTA (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
10 dkg gluténmentes süteményliszt (mester család)
5 dkg kókuszliszt
5 dkg lenmagliszt
5 dkg szezámmagliszt
édesítő
1 dl tej - laktózmentes vagy kókusztej
2,5 dkg élesztő
12,5 dkg vaj - vagy kókuszzsír
1 db tojás
pici só
Meggylekvár
darált dió
édesítő
1 db tojás
10 dkg csokoládé, glutén és cukormentes,laktózmentes (házi)
Elkészítés:
A liszteket bele tesszük egy tálba, összekeverjük, majd az élesztőt a tejjel felfuttatjuk.
Hozzá adjuk a liszthez az összes többi hozzávalóval együtt, majd alaposan kidolgozzuk.
Kilisztezett nyújtódeszkára tesszük, majd átdolgozzuk itt is.
Kinyújtjuk, majd a sütőformát rátesszük és körbevágjuk késsel, ezt négyszer, mert négy lap kell.
Majd előmelegített sütőben elősütjük.
Majd ha mind kész, akkor egyet vissza teszünk a formába, majd jön a meggylekvár-dió édesítő kombó, és egész addig , amíg a tetejére már csak lap jön.
Ezt megkenjük a felvert tojással, majd előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük.
Ha kész akkor olvasztott csoki kerül a tetejére, majd be a hűtőbe egy éjszakára, hogy jól összeérjenek az ízek!
Jó étvágyat!
2013. december 20., péntek
FAHÉJAS - MANDULÁS CSOKI (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
250 gr kókuszolaj
50 gr cukrozatlan kakaópor
1 dl tejszín - laktózmentes
édesítő
fahéj
darált mandula
Elkészítés.
A kókuszolajat felolvasztjuk, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a kakaópor, fahéjat, majd tejszínt és édesítőt.
Besűrűsítjük, és rögtön le is vesszük a tűzről.
Beleöntjük egy formába, majd bele szórjuk a mandulát.
Betesszük egy éjszakára a hűtőbe, hagyjuk , hogy megdermedjen.
Jó étvágyat!
2013. december 19., csütörtök
GESZTENYÉS CSOKOLÁDÉSZÍVEK (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
250 gr kókuszolaj
50 gr cukrozatlan kakaópor
1 dl tejszín - laktózmentes
édesítő
250 gr natúr gesztenyemassza - vagy lehet kapni gesztenyét , ledaráljuk és ízesítjük
édesítő
lehet bele rumaroma is
Elkészítés:
A csokit a szokásos módon elkészítjük, felolvasztjuk az olajat, majd hozzáadjuk a kakaóport, tejszínt, édesítőt.
A formák aljára teszünk a csokiból, majd az előzőleg beízesített gesztenye jön és újra csoki.
Majd mehet is a fagyóba:) :)
Jó étvágyat!
KONYAKMEGGY SZELET (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
8-10 dkg fagyasztott meggy
10 dkg vaj - laktózmentes
konyakmeggy aroma
10 dkg csokoládé - házi
3 ek amarántliszt
3 ek kókuszliszt
édesítő
0,5 dl víz
1 cs sütőpor
Az összetevőket alaposan kikeverjük - a vajat és a csokit olvasztva adjuk hozzá.
Szilikon formába öntjük, majd előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük.
Tűpróba!
Jó étvágyat!
GESZTENYETORTA (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
Tészta:
3 db tojás
10 dkg glutén és laktózmentes lisztkeverék
5 dkg szezámmagliszt
1 ek rumaroma
80 gr gesztenyemassza - cukrozatlan, natúr
0,5 cs sütőpor
édesítő
4 ek víz
Krém:
2 dl tejszín - laktózmentes
70 dkg gesztenyemassza
édesítő
cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
A piskóta hozzávalóit alaposan kikeverjük, majd egy szilikon formába tesszük.
Előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
Közben a krémhez a tejszínt alaposan kikeverjük, kemény habbá, majd hozzá adjuk az édesítőt és a gesztenyemasszát, ezekkel is kikeverjük.
Majd ha kihűlt a piskóta, akkor a formából kiszedjük, majd a tetejét megkenjük a krémmel.
Kakaóporral díszítjük. (én egy kiszúrót rátettem és úgy csináltam a hold formát)
Jó étvágyat!
2013. december 16., hétfő
ZSELÉCUKROS MINI SÜTIK (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
10 dkg glutén és laktózmentes lisztkeverék
10 dkg szezámmagliszt
1 dl tej
édesítő
10 dkg vaj
2 db tojás
1 cs sütőpor
10 db (kb 10 dkg ) cukormentes zselécukor
Elkészítés:
A zselécukrokat apró darabokra vágjuk, és az összes többi hozzávalóval együtt alaposan kikeverjük.
Mini szilikon formákba tesszük, majd előmelegített sütőben kb. 20 - 25 perc alatt megsütjük.
Ha teljesen kihűlt, akkor kivesszük a formákból!
Jó étvágyat!
2013. december 14., szombat
ANGYALSZEMEK MONA MÓDRA (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
Tészta:
8,5 dkg glutén és laktózmentes lisztkeverék
7,5 dkg szezámmagliszt
1 kk szódabikarbóna
édesítő
mézeskalács fűszerkeverék
2 db tojás
15 dkg vaj - laktózmentes
Töltelék:
12,5 dkg túró - laktózmentes
5-6 ek tejszín - laktózmentes
reszelt citromhéj
édesítő
fél tojás
meggy
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd hagyjuk állni fél órát.
Majd egy muffin formát, ha nem szilikon akkor kivajazunk és a tésztából golyókat formázunk és beletesszük.
A tészta közepébe mélyedést csinálunk.
A túrót kikeverjük a tejszínnel, édesítővel, tojással és citromhéjjal majd a mélyedésekbe tesszük, majd ráteszünk egy szem meggyet, meghintjük egy kis édesítővel és előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!
MÁKOS KEKSZEK BARACKLEKVÁRRAL (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Egy tészta , többféle módon :) Itt a mákosbejgli tésztáját használtam!
Hozzávalók:
Hozzávalók:
40 dkg glutén és laktózmentes lisztkeverék
15 dkg mákliszt
5 dkg kókuszliszt
1 cs porélesztő
2 dl tej
2 db tojás
25 dkg kókuszolaj
1 db tojás
tejszín - laktózmentes
Baracklekvár
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan kidolgozzuk, majd kilisztezett deszkán kinyújtjuk és virág alakú formákat szaggatunk belőle.
A tetejüket a tejszínes tojással megkenjük.
Sütőpapíros tepsin kb. 10 perc alatt megsütjük előmelegített sütőben, majd egy darabot megkenünk lekvárral, ráteszünk egy másikat és kész is már a töltött keksz!
Jó étvágyat!
Hozzávalók:
Hozzávalók:
40 dkg glutén és laktózmentes lisztkeverék
15 dkg mákliszt
5 dkg kókuszliszt
1 cs porélesztő
2 dl tej
2 db tojás
25 dkg kókuszolaj
1 db tojás
tejszín - laktózmentes
Baracklekvár
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan kidolgozzuk, majd kilisztezett deszkán kinyújtjuk és virág alakú formákat szaggatunk belőle.
A tetejüket a tejszínes tojással megkenjük.
Sütőpapíros tepsin kb. 10 perc alatt megsütjük előmelegített sütőben, majd egy darabot megkenünk lekvárral, ráteszünk egy másikat és kész is már a töltött keksz!
Jó étvágyat!
MEGGYES - MÁKOS BEJGLI MÁKLISZTTEL (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
40 dkg glutén és laktózmentes lisztkeverék
15 dkg mákliszt
5 dkg kókuszliszt
1 cs porélesztő
2 dl tej
2 db tojás
25 dkg kókuszolaj
Töltelék:
10 dkg meggy
édesítő
darált mák
0,5 dl tej laktózmentes vagy kókusztej
1 db tojás
pici tejszín - laktózmentes
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk.
Majd kilisztezett deszkán kinyújtjuk.
A mákot a tejjel, és édesítővel felmelegítjük, majd a tésztára kenjük, megszórjuk a meggyel, majd meghintjük még édesítővel, majd feltekerjük.
Sütőpapíros tepsire tesszük, megkenjük a tejszínes tojással, majd előmelegített sütőben kb. 20 - 25 perc alatt megsütjük. (tűpróba)!
Jó étvágyat!
40 dkg glutén és laktózmentes lisztkeverék
15 dkg mákliszt
5 dkg kókuszliszt
1 cs porélesztő
2 dl tej
2 db tojás
25 dkg kókuszolaj
Töltelék:
10 dkg meggy
édesítő
darált mák
0,5 dl tej laktózmentes vagy kókusztej
1 db tojás
pici tejszín - laktózmentes
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk.
Majd kilisztezett deszkán kinyújtjuk.
A mákot a tejjel, és édesítővel felmelegítjük, majd a tésztára kenjük, megszórjuk a meggyel, majd meghintjük még édesítővel, majd feltekerjük.
Sütőpapíros tepsire tesszük, megkenjük a tejszínes tojással, majd előmelegített sütőben kb. 20 - 25 perc alatt megsütjük. (tűpróba)!
Jó étvágyat!
2013. december 13., péntek
KÓKUSZOS - MOGYORÓS CSOKOLÁDÉ (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
250 gr kókuszolaj
50 gr cukrozatlan kakaópor
1 dl tejszín
5-10 dkg kókuszreszelék
5-10 dkg mogyoró
édesítő
Elkészítés:
A kókuszolajat felmelegítjük, kikeverjük a kakaóporral, édesítővel és tejszínnel.
Majd bele keverjük a kókuszreszeléket.
Szilikon formába öntjük, megszórjuk a mogyoróval, majd betesszük egy éjszakára a hűtőbe.
Másnap fogyasztható, vagy ajándékba is lehet készíteni :)
VANÍLIÁS - MANDULÁS KEKSZEK (GLUTÉN,LAKÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
10 dkg darált mandula
25 dkg glutén és laktózmentes lisztkeverék
5 dkg kókuszliszt
10 dkg szezámmagliszt
1 cs sütőpor
20 dkg vaj - laktózmentes
20 dkg méz vagy mézpótló
reszelt citromhéj
40 gr xilit
vanília aroma
mandula aroma
zöld ételfesték
1 db tojás
tejszín - laktózmentes
méz vagy mézpótló
tejszín - laktózmentes
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd két részre szedjük.
Az egyikbe bele öntjük a vaníliaaromát, a másikba az ételfestéket és a mandulaaromát.
Kidolgozzuk őket.
Lisztezett nyújtódeszkán először a vaníliásat kinyújtjuk, majd kockákra vágjuk, majd a zöldet és karácsonyfamintát szaggatunk, tepsire tesszük, megkenjük a tejszínnel kikevert tojással, majd kb 10-15 perc alatt megsütjük.
Majd a mézet kikeverjük a tejszínnel, a fehér kekszet megkenjük és ráteszünk egy zöld kekszet...
Majd ha kész vagyunk, fogyasztható is.
Jó étvágyat!
2013. december 10., kedd
EPRES BONBONOK (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
150 gr kókuszolaj
2 cl monin cukormentes eperszirup
2 cl tejszín - laktózmentes
édesítő
40 gr cukrozatlan kakaópor
Töltelék:
1 ek eperlekvár - cukormentes
pici tejszín - laktózmentes
Elkészítés:
A kókuszolajat felolvasztjuk majd az édesítővel, kakaóporral , tejszínnel és sziruppal együtt alaposan kikeverjük, sűrű csoki állagú masszát kapunk.
A lekvárt a tejszínnel kikeverjük.
A bonbon formák aljára csokimázat rakunk, majd lekvár és újra a csoki.
Hagyjuk lehűlni, majd egy éjszakára berakjuk a fagyasztóba.
Jó étvágyat!
150 gr kókuszolaj
2 cl monin cukormentes eperszirup
2 cl tejszín - laktózmentes
édesítő
40 gr cukrozatlan kakaópor
Töltelék:
1 ek eperlekvár - cukormentes
pici tejszín - laktózmentes
Elkészítés:
A kókuszolajat felolvasztjuk majd az édesítővel, kakaóporral , tejszínnel és sziruppal együtt alaposan kikeverjük, sűrű csoki állagú masszát kapunk.
A lekvárt a tejszínnel kikeverjük.
A bonbon formák aljára csokimázat rakunk, majd lekvár és újra a csoki.
Hagyjuk lehűlni, majd egy éjszakára berakjuk a fagyasztóba.
Jó étvágyat!
SOKMAGOS CIPÓCSKA (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
20 dkg szezámmagliszt
30 dkg alfa glutenix magvas lisztkeverék
5 dkg kókuszliszt
só
5 dkg élesztő
5 dl víz
10 gr utifűmaghéj
kókuszzsír
Elkészítés:
A hozzávalókat alaposan kikeverjük, majd egy jénai tálat kikenünk kókuszzsírral, majd a masszát bele tesszük.
Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük! (tűpróba)
Jó étvágyat!
2013. december 8., vasárnap
TEPERTŐS POGÁCSA (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
15 dkg glutén és laktózmentes lisztkeverék
15 dkg szezámmagliszt
1 cs élesztőpor
2 db tojás
15 dkg tepertő (házi)
5 dkg kókuszzsír vagy olaj
só
kb.1 dl víz
+ 1 tojás a kenéshez
Elkészítés:
A tepertőt ledaráljuk (én aprítógépben csináltam), majd az összes többi alapanyaggal együtt alaposan össze gyúrjuk.
Kilisztezett nyújtódeszkára tesszük, hagyjuk pihenni 1 órát.
Majd kinyújtjuk, kiszaggatjuk és sütőpapíros tepsire tesszük.
Megkenjük a tetejüket felvert tojással.
Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat!
15 dkg glutén és laktózmentes lisztkeverék
15 dkg szezámmagliszt
1 cs élesztőpor
2 db tojás
15 dkg tepertő (házi)
5 dkg kókuszzsír vagy olaj
só
kb.1 dl víz
+ 1 tojás a kenéshez
Elkészítés:
A tepertőt ledaráljuk (én aprítógépben csináltam), majd az összes többi alapanyaggal együtt alaposan össze gyúrjuk.
Kilisztezett nyújtódeszkára tesszük, hagyjuk pihenni 1 órát.
Majd kinyújtjuk, kiszaggatjuk és sütőpapíros tepsire tesszük.
Megkenjük a tetejüket felvert tojással.
Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat!
2013. december 7., szombat
TÚRÓ RUDI EXTRA TORTA (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
Piskóta:
3 db nagy tojás
édesítő
1 cs sütőpor
2 ek glutén és laktózmentes lisztkeverék
2 ek lenmagliszt
2 ek kakaópor
0,5 dl víz
Krém:
0,5 kg laktózmentes túró
2,5 dl laktózmentes tejszín
5 gr utifűmaghéj
édesítő
vanília aroma
cukrozatlan kakaópor
eperlekvár - cukormentes
házi csoki (100 gr kókuszolaj vagy zsír, 2 ek kakaópor, édesítő, 4 ek tejszín)
Elkészítés:
A piskóta hozzávalóit alaposan kikeverjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
A tejszínt habosra keverjük, majd hozzá adjuk a túrót, édesítőt majd az utifűmaghéjat.
Alaposan kikeverjük.
Az egy harmad részét kivesszük, majd bele keverjük a kakaóport, a másik részbe pedig a vaníliaaromát.
Ha kihűlt a piskóta, akkor kettévágjuk.
Az alsó réteget vissza tesszük a formába, jön rá egy réteg vaníliás túrókrém, majd lekvár, kakaós túrókrém, eperlekvár, majd a maradék vaníliás túrókrém, majd rátesszük a piskóta tetejét.
A házi csokit megcsináljuk (a kókuszzsírt felolvasztjuk, majd bele tesszük a kakaóport , édesítőt és tejszínt, a tűzön kikeverjük.), és evvel leöntjük.
Betesszük a hűtőbe, hagyjuk összeállni, lehűlni 5-6 órát, majd fogyasztható.
Jó étvágyat!
KUKORICÁS FASÍRT (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
50 dkg darált hús
2 db tojás
2 ek glutén és laktózmentes lisztkeverék
só
bors
petrezselyem
pirospaprika
fokhagymakrém
doboz konzerv kukorica
pici olaj
Elkészítés:
A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, majd egy kiolajozott tepsibe rudat formálunk belőle.
Letakarjuk alufóliával, majd 20 percig így sütjük 80 fokon, majd leszedjük róla és még 20 percig sütjük kb, amíg szép színe nem lesz.
Jó étvágyat!
50 dkg darált hús
2 db tojás
2 ek glutén és laktózmentes lisztkeverék
só
bors
petrezselyem
pirospaprika
fokhagymakrém
doboz konzerv kukorica
pici olaj
Elkészítés:
A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, majd egy kiolajozott tepsibe rudat formálunk belőle.
Letakarjuk alufóliával, majd 20 percig így sütjük 80 fokon, majd leszedjük róla és még 20 percig sütjük kb, amíg szép színe nem lesz.
Jó étvágyat!
2013. december 6., péntek
MÁLNÁS MUFFIN (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
15 dkg glutén és laktózmentes lisztkeverék
15 dkg szezámmagliszt
2 db tojás
édesítő
1 cs sütőpor
15 dkg kókuszzsír
2 dl laktózmentes vagy kókusztej
15 dkg fagyasztott málna
3 ek málnaszörp - cukormentes
Elkészítés:
A málnát felolvasztjuk, majd az összes többi hozzávalóval együtt alaposan kikeverjük, majd muffin formákba adagoljuk.
Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük! (tűpróba)
Jó étvágyat!
15 dkg glutén és laktózmentes lisztkeverék
15 dkg szezámmagliszt
2 db tojás
édesítő
1 cs sütőpor
15 dkg kókuszzsír
2 dl laktózmentes vagy kókusztej
15 dkg fagyasztott málna
3 ek málnaszörp - cukormentes
Elkészítés:
A málnát felolvasztjuk, majd az összes többi hozzávalóval együtt alaposan kikeverjük, majd muffin formákba adagoljuk.
Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük! (tűpróba)
Jó étvágyat!
2013. december 4., szerda
MIKULÁS MUFFIN (GLUTÉN,LAKTÓZ,CUKORMENTES)
Hozzávalók:
20 dkg glutén és laktózmentes lisztkeverék
5 dkg kókuszliszt
10 dkg lenmagliszt
3 db tojás
1 cs sütőpor
15 dkg kókuszzsír
4,5 dl laktózmentes tej vagy kókusztej
Teteje:
4 dl laktózmentes tejszín
édesítő
5 ek málnaszörp
10 gr utifűmaghéj
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan kidolgozzuk, majd muffin formákba tesszük.
Előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük.
A tejszínt felverjük az édesítővel, amjd bele keverjük az utifüvet.
A háromnegyed részét kiszedjük és ahhoz hozzá adjuk a málnaszörpöt.
Majd szépen kidíszítjük a muffint Mikulás formára (amennyire sikerül). :)
Jó étvágyat!
2013. november 30., szombat
KÓKUSZOS - FEHÉRCSOKIS - TÚRÓTORTA
Hozzávalók:
Piskóta:
2 db tojás (ha kisebb méretűek, akkor 3)
3 ek mandulaliszt
3 ek kókuszreszelék
4 ek víz
édesítő
0,5 cs sütőpor
Krém:
1 dl tejszín
25 dkg túró - laktózmentes
édesítő
2 ek kókuszreszelék
5 gr utifűmaghéj
Teteje:
1 t epres fehércsokoládé - cukormentes, gluténmentes
pici tej - laktózmentes vagy kókusztej
Kókuszchips
Elkészítés:
A piskóta hozzávalóit alaposan kikeverjük, majd sütőpapíros formába vagy szilikonformába öntjük.
Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
A tejszínt habosra keverjük a túróval, majd hozzá adjuk az édesítőt, kókuszreszeléket és utifüvet.
Alaposan kikeverjük, majd a megsült és kihűlt piskótára tesszük.
A csokit a tejjel felolvasztjuk, majd ráfolyatjuk a túrókrémre, majd megszórjuk kókuszchipsel és betesszük pár órára a hűtőbe.
Jó étvágyat!
Piskóta:
2 db tojás (ha kisebb méretűek, akkor 3)
3 ek mandulaliszt
3 ek kókuszreszelék
4 ek víz
édesítő
0,5 cs sütőpor
Krém:
1 dl tejszín
25 dkg túró - laktózmentes
édesítő
2 ek kókuszreszelék
5 gr utifűmaghéj
Teteje:
1 t epres fehércsokoládé - cukormentes, gluténmentes
pici tej - laktózmentes vagy kókusztej
Kókuszchips
Elkészítés:
A piskóta hozzávalóit alaposan kikeverjük, majd sütőpapíros formába vagy szilikonformába öntjük.
Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
A tejszínt habosra keverjük a túróval, majd hozzá adjuk az édesítőt, kókuszreszeléket és utifüvet.
Alaposan kikeverjük, majd a megsült és kihűlt piskótára tesszük.
A csokit a tejjel felolvasztjuk, majd ráfolyatjuk a túrókrémre, majd megszórjuk kókuszchipsel és betesszük pár órára a hűtőbe.
Jó étvágyat!
PIZZA MONÁTÓL (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
10 dkg fagyasztott zöldség
12 dkg gluténmentes pizza liszt (mester család)
0,5 cs sütőpor
2 db tojás
só
Feltét:
Pizzaszósz
fagyasztott zöldségkeverék
sajt - laktózmentes
sonka - glutén,laktóz,cukormentes
tojás
Elkészítés:
A fagyasztott zöldségeket kiengedjük, majd a tojással együtt botmixerrel pépesítjük.
A többi hozzávalóval együtt alaposan kikeverjük.
Sütőpapíros tepsin pizza formába szétterítjük a masszát, majd előmelegített sütőben kb 10 percig elősütjük, majd a feltéteket rátesszük és még 10-15 percig sütjük.
Jó étvágyat!
2013. november 28., csütörtök
MINI SZEZÁMOS ZSÖMLÉK (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
25 dkg szezámmagliszt
25 dkg glutenix kenyérliszt
2,5 dkg élesztő
só
12,5 dkg vaj - laktózmentes vagy kókuszzsír
7-8 dl víz
5-10 gr utifűmaghéj
Elkészítés:
A liszteket egy tálba öntjük, majd a vízzel felfuttatjuk az élesztőt.
Ezt bele öntjük a lisztes keverékbe, majd az összes többi hozzávalóval együtt alaposan kidolgozzuk.
Letakarjuk, hagyjuk fél órát pihenni.
Majd nedves kézzel sütőpapíros tepsire zsömléket formázunk, bevagdossuk a tetejüket, majd előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt 180 fokon megsütjük.
Jó étvágyat!
2013. november 24., vasárnap
GYORS KÓKUSZHAB TEKERCS (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
2 db tojás
2 ek kókuszliszt
édesítő
3 ek víz
Töltelék:
1 dl tejszín
kb. 2 ek kókuszreszelék
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit robotgéppel kikeverjük, majd kiolajozott palacsinta sütőben kisütjük, vastagabbra mint a palacsinta!!!
Majd a tejszínt habosra kikeverjük, hozzá adjuk a reszeléket és az édesítőt.
Majd a tésztába töltjük, össze tekerjük.
És már fogyasztható is.
Jó étvágyat!
BEJGLI - GESZTENYÉS (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
20 dkg gluténmentes süteményliszt (mester család)
10 dkg kókuszliszt
10 dkg lenmagliszt
10 dkg szezámmagliszt
édesítő
2 dl tej - laktózmentes vagy kókusztej
5 dkg élesztő
25 dkg vaj - vagy kókuszzsír
2 db tojás
pici só
Töltelék:
1 cs cukormentes gesztenyepüré
0,5 dl tejszín
édesítő
(lehet bele rumaroma vagy rum, vagy mazsola is)
2 db tojás a kenéshez
Elkészítés:
A liszteket egy nagy tálba tesszük, majd az élesztőt felfuttatjuk a tejbe, majd bele öntjük a lisztes keverékbe.
Majd hozzá adunk mindent, és alaposan össze gyúrjuk.
Hagyjuk pihenni 0,5 -1 órát.
Kilisztezett nyújtódeszkára tesszük.
4 részre osztjuk.
Majd az egyik részt kinyújtjuk.
A gesztenyét kikeverjük a hozzávalókkal.
A kinyújtott lapot megkenjük a krémmel, majd lassan feltekerjük, óvatosan , mert icipicit repedős a tészta.
Majd sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük tojással és előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat!
MÁLNÁS - TÚRÓS NO CARB BONBON
Hozzávalók:
1 cs nocarb tészta
26 dkg túró laktozmentes
1 dl tejszín laktozmentes
25 dkg fagyasztott málna
1 cs zselatinfix vagy 5-10 gr utifűmaghéj
édesítő
kb. 2-3 ek kókuszreszelék
Elkészítés:
A tésztát alaposan megmossuk, majd össze bot mixerezzük.
Hozzá adjuk a málnát és túrót , majd avval is.
Majd az összes többi hozzávalót és kézi robotgéppel kikeverjük.
A csokoládét némi tejjel vagy tejszínnel felolvasztjuk.
A szilikon formák aljába csokit teszünk, majd rákanalazzuk a málnás krémet.
Majd egy éjszakára betesszük a hűtőbe.
Jó étvágyat!
2013. november 23., szombat
MIRINDA SZELET AVAGY FANTÁS TÚRÓS (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
Piskóta:
6 db tojás
édesítő
2 ek cukrozatlan kakaópor
2 ek kókuszliszt
2 ek gluténmentes süteményliszt (mester család)
6 ek víz
1 cs sütőpor
Túrókrém:
25 dkg laktózmentes túró
2,5 dl tejszín - cukor és laktózmentes
édesítő
reszelt citromhéj
citromlé
Gyümölcsös zselé
2 cs vanília pudingpor - gluténmentes - haas
édesítő
1 üv (0.75 l) san benedetto narancslé (szénsavas)
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk, majd a fehérjét kemény habbá verjük.
Majd fokozatosan hozzá adunk mindent, és kikeverjük.
Előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt 180 fokon megsütjük.
A tejszínt felverjük az édesítővel félig, majd hozzá adjuk a túrót, reszelt citromhéjat és citromlevet, kikeverjük.
Majd a megsült és kihűlt piskótára tesszük.
A narancslében megfőzzük a pudingokat, majd még melegen rátesszük a túrórétegre, majd 4-5 órára a hűtőbe tesszük, hogy jól lehűljön.
Jó étvágyat!
NARANCSOS - CSOKIS SÜTI (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
4 db tojás
2 ek kakaópor - cukrozatlan
2 ek kókuszliszt
2 ek gluténmentes sütemény liszt (mester család)
édesítő
1 cs sütőpor
1 db narancs
0,5 t csokoládé - cukor és gluténmentes
pici tej - laktózmentes vagy kókusz
Tetejére
0,5 t csokoládé - cukor és gluténmetnes
pici tej - laktózmentes vagy kókusz
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjéből kemény habot verünk.
A narancs levét kicsavarjuk.
A csokoládét a tejjel felolvasztjuk.
A habba lassan hozzá adagolunk mindent, de a csokinak csak a felét.
Előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
Ha kész, akkor a maradék csokoládéval megkenjük a tetejét.
Jó étvágyat!
ALMÁS - CSOKIS MŰZLISZELET (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
30 dkg diákcsemege
3 ek méz
1 cs gullon keksz - glutén és cukormentes
2 db alma
2 ek szezámmag
1 t csokoládé - glutén és cukormentes
pici tej - laktózmentes vagy kókusztej
Elkészítés:
Az almát megpucoljuk, megmossuk , feldaraboljuk.
Szeletelő - aprító gépbe tesszük a hozzávalókat (a csokin és a tejen kívül), majd össze aprítjuk.
Egy tálba tesszük, elegyengetjük.
A csokoládét a tejjel felolvasztjuk, majd a tetejére tesszük, berakjuk a hütőbe egy éjszakára, majd másnap fogyasztható.
Jó étvágyat!
2013. november 21., csütörtök
PIKÁNS CSIRKE SALÁTAÁGYON (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
1 cs saláta mix
uborka
50 dkg csirkemell
2 ek mustár - cukormentes
2 ek ketchup - cukormentes
só
petrezselyem
pici olaj vagy kókuszzsír
Elkészítés:
A csirkét jól megmossuk, majd csíkokra vágjuk.
Az olajat előmelegítjük, majd rátesszük a csirkét, sózzuk és petrezselyemmel megszórjuk, alaposan össze keverjük, majd 5 percig lefedve pároljuk.
Majd ráöntjük a mustáros - ketchup keveréket , jól elkeverjük vele és kb. fél órát letakarva (de közben néha megkeverjük, hogy ne égjen le) pároljuk, puhítjuk.
Majd salátával és uborkával tálaljuk.
Jó étvágyat!
MÉZESKALÁCS (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
125 gr mézpótló
125 gr vaj - laktózmentes
3 db tojás
reszelt citromhéj
édesítő
20 dkg gluténmentes süteményliszt (mester család)
10 dkg kókuszliszt
10 dkg lenmagliszt
10 dkg szezámmagliszt
2-3 ek mézeskalács fűszerkeverék
0,5 cs sütőpor
Elkészítés:
A mézet a vajjal felolvasztjuk, majd az összes többi hozzávalóval együtt alaposan összegyúrjuk.
Hagyjuk állni fél - egy órát.
Majd deszkán kigyújtjuk, formákat szaggatunk belőle és előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
Bármivel lehet díszíteni!
Jó étvágyat!
2013. november 17., vasárnap
RAKOTT KELKÁPOSZTA (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
1 fej kelkáposzta
3 tojás
35 dkg darált hús
só
bors
fokhagyma
pirospaprika
petrezselyem
40 dkg gomba
tejföl - laktózmentes
Elkészítés:
A kelkáposztát megmossuk, leveleire szedjük, majd előfőzzük.
A darált húst beízesítjük.
A gombát megpucoljuk, feldaraboljuk.
A tojásokat megfőzzük.
Majd egy tál aljára tesszük a káposztaleveleket, erre jön a húsból, majd gomba és tojás, és ezt addig amíg el nem fogy, a végén pedig tejföl zárja.
Majd előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!
ALMÁS - KÖRTÉS - HABOS TÚRÓS (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
A recept a youtube - n is megtalálható:
http://www.youtube.com/watch?v=Ozboo_Kci8k
Hozzávalók:
Piskóta:
3 db tojás
50 gr lenmagliszt
5 gr cukrozatlan kakaópor
édesítő
1 cs sütőpor
Krém:
1 db reszelt alma
1 db reszelt körte
25 dkg túró - laktózmentes
4 dl tejszín - laktózmentes
1 cs zselatinfix
édesítő
alma - körte házilekvár
Kakaópor - cukrozatlan
Elkészítés:
A piskóta hozzávalóit alaposan kidolgozzuk.
Majd előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
Egy nagy tálba tesszük a túrót és a reszelt gyümölcsöket.
Elkeverjük, majd hozzá adjuk a tejszínt.
Robotgéppel kidolgozzuk, majd hozzá adjuk a zselatinfixet és édesítőt.
Kikeverjük.
Majd a piskóta lapot megkenjük lekvárral, majd erre rátesszük a krémet.
Kakaóporral megszórjuk, majd betesszük a hűtőbe összeállni.
Jó étvágyat!
FEHÉR CSOKIS - SÜTŐTÖK MUFFIN (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
A recept a youtube - n is elérhető:
http://www.youtube.com/watch?v=poqqC0qBcEg&feature=youtu.be
Hozzávalók:
0,5 kg sütőtök (már elősütött)
1 t fehér csokoládé - cukor és gluténmentes
4 db tojás
50 gr kókuszliszt
25 gr szezámmagliszt
alma - körte házi lekvár
Elkészítés:
A tököt a tojással bot mixerezzük, de lehet turmixolni is.
A csokoládét lereszeljük.
Majd az összes hozzávalóval együtt alaposan kikeverjük.
Szilikon muffin formák aljára lekvárt teszünk, majd erre rátesszük a sütőtökös pépet.
Előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük 200 fokon. (tűpróba)
Jó étvágyat!
2013. november 15., péntek
MÉZES - KRÉMES (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Tészta:
15 dkg kókuszliszt
15 dkg lenmagliszt
20 glutén és laktózmentes lisztkeverék
3 db tojás
100 gr mézpótló
160 gr vaj – laktózmentes
édesítő
kb. 0,5 – 1 dl víz
1 cs sütőpor
Krém:
4 dl tej – laktózmentes vagy kókusz
6 dl víz
édesítő
2 cs vaníliás pudingpor – gluténmentes (haas)
20 dkg vaj
10 dkg kókuszliszt
Baracklekvár
Teteje:
1 t csokoládé – cukor,gluténmentes
kb. 0,25 dl tej – laktóz vagy kókusztej
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd hagyjuk
pihenni fél – egy órát.
Majd négy részre szedjük és kinyújtjuk, majd egy sütőforma
hátoldalára sütőpapírt teszünk és megsütjük.
Kb. 10-15 perc alatt sül meg egy lap.
Elkészítjük a krémet.
A tejet a vízzel elegyítve (valamennyi maradjon)
felforraljuk, majd bele tesszük az édesítőt és a pudinggal, kókuszliszttel
kikevert maradék tejes – vizes keveréket.
Hagyjuk, hogy besűrűsödjön.
Majd a végén belekeverjük a vajat.
Majd laponként megkenjük őket, lekvár, krém, lap, lekvár krém…
amíg el nem fogy.
A tetejére pedig a némi tejjel felolvasztott csokit tesszük
és mehet a hűtőbe másnapig.
Jó étvágyat!
KARAMELLÁS-CSOKIS SÜTŐTÖK KEKSZ (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
30 dkg sütőtök (már megsütve)
2 db tojás
50 gr glutén és laktózmentes lisztkeverék
50 gr kókuszliszt
30 gr csokoládé – glutén és cukormentes
50 gr kókuszzsír
3 cl monin karamell szirup – cukormentes
ízlés szerint édesítő
Elkészítés:
A sütőtököt megsütjük, majd a belsejét kiszedjük, tálba
tesszük és a tojásokkal együtt bot mixerezzük.
A csokoládét lereszeljük, majd az összes többi hozzávalóval
együtt alaposan kikeverjük.
Sütőpapíros tepsire kanalazzuk, majd kb 30 – 35 perc alatt
megsütjük.
Jó étvágyat!
2013. november 9., szombat
KONYAKOS MEGGY SZELET (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Tápanyagérték 100 gr ban:
kcal: 289,90
feh:7,64
ch:14,82
zsír:21,82
Hozzávalók:
15 dkg glutén és laktózmentes lisztkeverék
20 dkg kókuszliszt
10 dkg szezámmagliszt
50 gr kakaópor - cukormentes
150 gr meggylekvár - házi - cukormentes
ízlés szerint édesítő
20 dkg vaj - laktózmentes
2 db tojás
1 cs sütőpor
0,5 dl víz
Krém:
5 dl tejszín - cukormentes - laktózmentes
konyak meggy aroma (kb háromnegyed üveg)
10 dkg meggylekvár - házi - cukormentes
10 dkg csokoládé - cukormentes, gluténmentes
édesítő
1 cs zselatinfix
Elkészítés:
A tészta összetevőit alaposan össze dolgozzuk, majd egy szilikon formába tesszük , elegyengetjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
A tejszínt kemény habbá verjük.
A csokit lereszeljük.
A habba tesszük a lekvárt, aromát , édesítőt, zselatinfixet és a reszelt csoki felét.
Alaposan kikeverjük, majd a sütire tesszük, eloszlatjuk.
A tetejét megszórjuk a maradék reszelt csokival, majd egy éjjelre betesszük a hűtőbe!
Jó étvágyat!
RIGÓ JANCSI (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Hozzávalók:
Piskóta:
4 db tojás
1 ek glutén és laktózmentes lisztkeverék
1 ek kókuszliszt
2 ek kakaópor – cukrozatlan
édesítő
1 cs sütőpor
Krém:
5 dl tejszín – laktózmentes
1 t csokoládé – cukor , gluténmentes
1,5 ek kakaópor - cukormentes
szükség szerint édesítő
Teteje:
1 t csokoládé – cukor és gluténmentes
1 ek vaj - laktózmentes
2 ek tej – laktóz vagy kókusztej
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk, majd a fehérjét kemény habbá
verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a többi összetevőjét a tésztának.
Alaposan kikeverjük, majd tortaformába öntjük és 180 fokon
kb. 20 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk kihűlni, majd ha kihűlt, kivesszük a formából és
kettévágjuk.
A tejszínt jó kemény habra felverjük.
A csokoládét felolvasztjuk, majd hozzá adjuk a tejszínhez, majd
a kakaóport is.
A krémet rákenjük a piskóta lap aljára, majd jön a teteje,
erre jön a csoki réteg . (csoki,vaj és tejszín keveréke.
Betesszük 3-4 órára a hűtőbe, majd fogyasztható!
Isteni finom, csak ajánlani tudom!
Jó étvágyat!
HAMBURGER ZSEMLE (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)
Tápanyagérték 100 gr ban:
kcal: 248,39
feh: 12
ch: 20,31
zsír: 12,72
Hozzávalók:
50 dkg gl és lm lisztkeverék
25 dkg lenmagliszt
25 dkg szezámmagliszt
5 dkg élesztő
só
2 db tojás
2 dl tej laktózmentes vagy kókusztej
5-6 dl víz
10 gr útifűmaghéj
150 gr tejföl – laktózmentes
2 dl olaj
Tetejére:
1 db tojás – kenéshez
szezámmag – szóráshoz
Elkészítés:
A liszteket egy nagy tálba öntjük, majd az élesztőt a tejjel
felfutatjuk.
Hozzá adjuk a liszthez, majd az összes többi hozzávalóval
együtt alaposan kigyúrjuk.
Hagyjuk pihenni (én betettem egy éjszakára a hűtőbe).
Majd ismét átgyúrjuk, és sütőpapíros tepsire zsemléket
formálunk (nekem 9 lett).
Lekenjük a tetejét felvert tojással, majd megszórjuk
szezámmaggal és 180 fokra előmelegített sütőben arany barnára sütjük kb. 30
perc alatt.
Jó étvágyat!