Hozzávalók:
Piskóta:
8 db tojás
8 ek nyírfacukor
65 gr cukrozatlan kakaópor
10 dkg szezámmag - ledarálva
Krém:
2,5 dl tejszín - cukrozatlan,laktózmentes
3,5 dl tej - laktózmentes
1,5 cs vaníliás pudingpor - gluténmentes - ALDI-ba vettem
5 ek DW1:4 édesítő
rumaroma
meggy
2 t cukor,glutén,laktózmentes csokoládé, ha nincs akkor cukrozatlan kakaópor,édesítő és tejszín kikeverésével lehet.
A piskótát elkészítjük.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját habosra keverjük az édesítővel, majd hozzá adjuk a kakaóport,szezámmagot és sütőport.
Alaposan kikeverjük, majd a habhoz forgatjuk.
Előmelegített sütőben, sütőpapíros tepsin, a legnagyobban, lapos piskótát sütünk, olyat, mint a piskóta tekercshez.
Ebből az adagból, kettő lesz!!!
Elkészítjük a krémet.
A habot felverjük, a pudingot megfőzzük, majd egymásba öntjük és alaposan kikeverjük.
Bele keverjük a rumaromát, majd ketté szedjük, és az egyik felébe bele keverjük a meggyet, de csak a felét és botmixerezzük, majd jöhet a másik fele, de azt hagyjuk egészben.
Majd muffin formákat folpackal kibélelünk, és a kihűlt tésztákkal kibéleljük.
Majd a krémekből fele-fele teszünk bele, majd az alját piskótával befedjük.
Betesszük a fagyasztóba, úgy hogy az egészet be folpackozzunk, lenyomkodjuk, ott hagyjuk egy napig.
Másnap kivesszük, kiszedjük a formákból,leszedjük a folpackot.
A csokoládét felolvasztjuk a tejszínnel, majd kanállal a domb tetejére teszünk.
Hagyjuk, hogy rádermedjen,kihűljön, majd fogyasztható!
Jó étvágyat!