2025. május 22., csütörtök

Epres - chiamagos sütemény ( glutén, tej,tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:

Piskóta:

20 dkg barna rizsliszt

15 dkg köles liszt

2,7 dkg útifűmaghéj

5 dkg édesítő (1:4)

1 cs sütőpor

1 ek citromlé

3,4 dl víz

Krém:

30 dkg eper ( nekem fagyasztott volt )

ízlés szerint édesítő

0,5 dl növényi ital

1 kk citromlé

60 g chia mag

2,5 dl növényi tejszín

+ mandula a szóráshoz

+ kb. 20 dkg eper lekvár - gluténmentes - cukormentes - vegán

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd beledolgozzuk a nedves alapanyagokat.

Egy 20x24 - es sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, majd 180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.

Az epret az édesítővel és a növényi itallal felfőzzük, majd belekeverjük a chia magot és a citromlevet.

Hagyjuk amíg teljesen kihűl, mert a magok megszívják magukat és besűrűsödik.

A tejszínt kemény habbá verjük, majd az epres keveréket hozzáadjuk és jól kikeverjük.

A megsült és kihűlt piskótát kettévágjuk, megkenjük az alsó lapot a lekvár felével, majd jöhet rá a krém egyik fele, majd a másik lap ra, erre is lekvár, majd a krém maradéka.

Megszórjuk mandulával, majd hagyjuk 5-6 órát, hogy jól összeálljon.








 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése