2025. május 22., csütörtök

Meggyes - köleses ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )


Hozzávalók:

1. réteg

20 dkg gluténmentes zabpehely

7,5 dkg gluténmentes zabpehelyliszt

1 ek vanília aroma

ízlés szerint porédesítő

16.5 dkg margarin

2. réteg

15 dkg köles

ízlés szerint édesítő

4 dl növényi ital

2 dl növényi tejszín

1-2 kk fahéj

10 g útifűmaghéj

2 ek citromlé

3. réteg

25 dkg meggy

20 dkg meggyléekvár - gluténmentes - cukormentes - vegán

Elkészítés:

A kölest átmossuk.

Egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a növényi italt, növényi tejszínt, édesítőt és megfőzzük.

Ha kihűlt, belekeverjük a fahéjat, citromlevet és útifűmaghéjat.

Az első réteg alapanyagait egy tálban alaposan összedolgozzuk.

Majd egy 20x24 - es tepsit folpackkal kibélelünk és belenyomkodjuk a zabos masszát.

Erre jön az előzőleg elkészített köleses réteg.

A lekvárt a meggyel ( nekem fagyasztott volt - ezt kiengedtem ) és az útifűmaghéjjal kikeverük, majd a köleses rétegre oszlatjuk.

Hagyjuk egy éjjelt, hogy jól összeálljon.










 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése