2025. május 26., hétfő

Epres - joghurtos szelet ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )


Piskóta:

10 dkg barna rizsliszt

5 dkg köles liszt

3 dkg holland kakaópor

2 dkg útifűmaghéj

1 ek citromlé

2,1 dl víz

4 dkg édesítő (1:4)

6 g sütőpor

Krém:

35 dkg eper ( nekem fagyasztott volt )

2 dl növényi tejszín

1 kk citromlé

2 dl növényi joghurt

1 kk vanília aroma

10 - 20 g útifűmaghéj

ízlés szerint édesítő

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, jól kikeverjük.

21x21 - es sütőpapírral bélelt formába tesszük, majd 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

Az epret kiolvasztjuk.

A tejszínt kemény habbá verjük, majd az összes többi alapanyagot hozzáadjuk, és egyneművé dolgozzuk ( kézi robotgéppel ).

Ha a piskóta meghült, akkor kettévágjuk.

Megtöltjük a krém egyik felével, majd a másik felével beborítjuk a piskóta tetejét.

Hagyjuk egy éjjelt, hogy jól összeálljon.










 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése