2025. június 5., csütörtök

Almás kevert ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:

25 dkg barna rizsliszt

15 dkg köles liszt

3,5 dkg útifűmaghéj

5 dl víz

1 ek citromlé

8 g sütőpor

5 dkg édesítő (1:4)

50 dkg alma

ízlés szerint fahéj + édesítő keveréke

Elkészítés:

Az almákat megmossuk, megpucoljuk, felkockázzuk.

Megforgatjuk fahéj és édesítő keverékében.

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban összekeverjük, hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, alaposan kikeverjük, majd beleforgatjuk a fahájas - édesítős almákat.

Egy 20x24 - es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd beleöntjük a masszát.

180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.







 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése